NYX Full Throttle Eye Look

~
Jag är fullkomligt förälskad i min nya ögonskuggspalett från NYX. Nyanserna är precis i min smak - varma och röda/orangea. Ser väldigt bra ut med blå ögon :) Läppstiftet är också to-die-for, jag är kär.
 

Ögonskugga: NYX Full Throttle Quad 'Color Riot' | Läppar: NYX Liquid Suede 'Sandstorm'

 
För första gången på länge valde jag att inte använda lösögonfransar och eyeliner. Jag ville att ögonskuggan skulle stå i fokus i den här looken. Jag körde därför på ett lager mascara istället. 
 
 
» Videon jag filmade på den här sminkningen kommer upp på torsdag eller fredag, håll utkik! 

New in / Elf & NYX

~
Jag var till Umeå igår för en liten shopping-runda på IKEA och Avion. Jag hade också bestämt mig för att inte köpa smink. Det gick ju inte särskilt bra hehh.. Jag är inte dum, jag förstod att det aldrig skulle fungera. Inne på Lyko handlade jag ett par elf-produkter vilket är ett märke jag aldrig testat innan förutom någon ögonskuggsborste.
 
Sedan gick jag in på H&M och såg att de hade NYX där(!), OCH de hade alla nya NYX-produkter som deras Lingerie Liquid Lipsticks och Full Throttle-kollektion. Jag och Ebba var i himmelriket medan vi swatchade händerna fulla och kämpade med beslutsångesten.
 
 
En närmare titt på läppprodukterna som fick följa med hem. Ett jättefint matt läppstift från ELF i färgen Praline. Två av NYX Liquid Suede i färgerna Soft-Spoken och Sandstorm. Av deras Lingerie-läppstift fanns bara färgen Beauty Mark kvar, det är en supersnygg brun nyans. 
 
Jag är så nöjd med mina köp och försöker ignorera hur mycket pengar jag spenderade. Ska filma in en video idag med first impressions på dessa produkter, den kommer upp på bloggen någon gång i veckan. 
 

Fotouppgift: Something In Between

~
Här är den sista uppgiften vi fick i mediakursen för det här läsåret. Tanken var att vi skulle fota genom någonting, alltså att ha något mellan modellen eller motivet och kameran. Jag valde att fota med rök efter lite häng på Pinterest. Min första avsikt var inte att eftersträva en magisk känsla på mina foton, men väljer man att använda sig av skogen och rökbomber är det nästan omöjligt att det inte drar åt det hållet. 
 
Kamera/objektiv | Canon EOS 500D/EF-S 18-55mm IS // Modell | Jasmine
 
När jag hade bestämt mig för att fota med rökbomber googlade jag runt lite för att hitta ett billigt anternativ. Till sist bestämde jag mig för partyhallen.se där det fanns rökpellets i tvåpack för 19:-. Jag beställde ett paket vita och ett paket röda. Leveransen var supersnabb, tror det tog två dagar från det att jag beställde till att de låg i brevlådan. Jag blev dock superbesviken när jag väl använde dem. De gav inte ifrån sig mycket rök alls och rykte i max en halv minut, det gällde att vara snabb. 
 
Här har vi före och efter redigering på den första bilden. Eftersom rökbomberna gav så pass lite rök blev jag tvungen att hämta mer rök från en annan bild vid samma fotograferingstillfälle. Förutom det fejkade jag ett kortare skärpedjup, ändrade färgerna och ljusade upp hennes ansikte. 
 
Här har vi före och efter på det andra fotot. Jag gillade röken på bilden jag valde men föredrog hennes ansiktsuttryck bättre på en annan bild, efter lite trixande hade jag kombinerat båda. Sedan lade jag åter igen till mer rök. Annars gjorde jag i princip samma ändringar som på den första bilden. 
 
 

En dålig dag som blev desto bättre

~
Idag var en dålig dag, redan från början. Kläderna satt dåligt och sminket blev sämst så fem minuter innan jag var tvungen att lämna lägenheten bytte jag till en hoodie och tvättade ansiktet. På lektionerna kunde jag inte koncentrera mig utan stirrade in i väggen med musik i öronen. Mina tankar lät ungefär såhär: "Okej, nu ska jag skriva den här bokanalysen. Skriva. Ja. Skriv då. Vänta, vad skulle jag göra nu igen? ÅH, jag ska köpa tyg efter skolan så att jag kan sy en egen tygväska, måste bara hitta en tutorial på internet... NEJ, SKRIVA VAR DET! Jag måste googla på budskapet bakom den här novellen. ... Varför öppnade jag en ny flik nu igen?"
 
 
Efter skolan gick jag ut på stan för att köpa tyg och glass. Jag kände mig sjukt förtjänt av glass efter min dag. Det är få saker som gör mig på så bra humör som glass. När jag kom hem var det shorts-väder och jag kunde sitta på balkongen med min glass. Jag läste lite i min bok, somnade ett tag i solen, vaknade för att sedan dåsa bort igen. Och nu mår jag ganska bra. Jag tror jag ska sy en tygväska nu. Härligt. Såå, moral of the story? En dålig dag kan tvärvända och bli super. Have faith my child. 

DIY | Paper Bag Vases

~
 
Jag har börjat bygga mig en ganska imponerande samling av plantor (bestående främst av plastväxter och kaktusar). Däremot äger jag inte många vaser, och de jag har är oftast för små. Något som är ganska populärt inom inredning just nu är att förvara saker i papperspåsar, plantor också. Därför gjorde jag en vas av lite gammalt presentpapper till en plastblomma som inte tycktes hitta en passande kruka. 
 
 
Superenkelt var det. Jag mätte ut hur hög jag ville ha min kruka och lade till ungefär 6 cm för att kunna vika ner en kant. Sedan följde jag den här guiden på hur du viker en papperspåse och sedan var det klart. Så enkelt och snabbt och prydligt. Papperet jag använde har också en fin insida som man anar där jag vikt en kant. 
 
Nu vill jag ju bara vika en massa papperpåsar i olika färger och storlekar som jag kan lägga allt möjligt i! Typiskt mig att bli besatt på det här viset när jag hittar något jag gillar. 

För lockar som håller hela dagen

~
Hej hopp, tänkte bara kika in här en liten snabbis och tipsa er om en ny produkt som jag numera inte klarar mig utan. Mitt hår är tjockt, tungt, platt och hopplöst när det kommer till att locka det. Det spelar ingen roll om jag sprayar ett kilo hårspray i det, lockarna är ändå spårlöst borta efter en timma.
 
- Ända fram tills nu. Jag frågade nämligen min frisör om det här och hon tipsade om en produkt från märket Sebastian som heter Shine Define. Jag sprayar det i håret innan och efter jag lockar det och frisyren håller hela dagen! Jag brukar till och med få andradags-lockar. Så, om du har samma problem som jag - kolla in den här produkten. 
 
 
För er som undrar - ja, det gör ditt hår hårt och stelt, men jag har personligen inga problem med det. Jag köpte min från Lyko.se, här. (OCH, superINTE sponsrat inlägg, I wish..)

A Drawing a Day | v. 19

~
Förra veckan bestämde jag mig för att göra en liten teckning varje dag, mycket för att tvinga mig själv att vara mer kreativ och börja rita oftare, det har nämligen varit lite dåligt av det nyligen. Jag gillade att låta det bli en del av mina dagliga rutin, att sätta mig ner, koppla bort och rita - även om det var någonting väldigt snabbt och simpelt. Jag gillade det så mycket att jag kanske till och med fortsätter med det den här veckan.
 
Här kommer varje teckning och en liten bakground story till varför jag valde att rita det jag ritade. 
 
 
MÅNDAG / Plants are friends, även om de inte är så bra vänner med mig (har du följt mig här på bloggen ett tag vet du att jag endast kan hantera plastblommor och eventuellt en kaktus eller två). Trots detta älskar jag växter, särskilt kaktusar och suckulenter och därför fick de bli motiv för måndagens lilla sketch. 
 


TISDAG / Jag önskar att jag kunde säga att den var vyn från mitt fönster som inspirerade mig, det var det inte tyvärr, här är landskapet platt som en pannkaka. Det var nog mer Bob Ross och hans målningar som var inspirationen till den här bilden. (Om ni inte sett Bob Ross-klippen på youtube, gör det NU!) OCH månen är hemsk, vad hände där? 

 
ONSDAG / Det här var nog den teckningen jag lade ner mest tid på. Jag lyssnade nämligen på en av mina favoritlåtar: 21st Century Heartbeat med Luke Sital-Singh och ritade en bild utifrån hur jag tolkar budskapet i den låten. Det här är nog min favoritteckning från veckan. 
 


TORSDAG / Här finns det ju som ingen särskild anledning till varför jag valde att rita en mops förutom det självklara - det är en mops, hallå?! Den här mopsen har antingen fått en idé eller så råkar det sväva en lysande glödlampa ovanför honom, det får man avgöra själv. 

 
FREDAG / Åh en fjäder, gulligt. Jag har sett en massa fina teckningar på tumblr av fjädrar fyllda av mönster så jag ville också göra en. JAG VILLE OCKSÅ VARA TUMBLR. Men jag tröttnade efter en stund och den blev egentligen bara halvklar, men jag kallar den färdig ändå. Fulländad med ett klyschigt citat. Underbart. 
 
 
LÖRDAG / Man kan ju tro att lördagen var en dålig dag, det var den inte. Det var en jättebra dag med picknick inomhus och eurovision-mys. Min teckning talar för anledningen till varför det blev picknick inomhus - vädret. Mulet hela dagen och regn mot kvällen. Buu. Och igen, kan vi prata om den gräsliga månen? Varför kan jag inte rita månar?!
 
 
SÖNDAG / Jag läste ut The Martian för ett tag sedan. Det är en sådan där bok som får en att börja tänka på rymden och hur stor den är och hur små och obetydliga vi människor är och åhnej vad är meningen med livet? Det är också en sådan där bok som hänger med länge i tankarna efter att man har läst ut den, därav den här teckningen. Tur att jag valde att inte inkludera någon måne. 
 
Det var alla mina små sketcher/teckningar/smärre mästerverk från veckan. Själv tycker jag att det är superkul med sådana här typer av inlägg, vad tycker ni? Ska jag fortsätta med det här? 

3 veganska rätter från veckan

~
Det senaste halvåret eller så har jag gått över till en mestadels vegetarisk kost. Egentligen ligger inga stora värderingar bakom det beslutet, jag tycker helt enkelt att kött inte tillför något till maten jag äter. Alla andra fördelar är en bonus. Såhär kan i alla fall tre middagar se ut för mig, nu råkade de bli helt veganska också! 



Pannkakor utan ägg serverade med frysta hallon, skivad banan och kiwi som jag har fått lära mig att man kan äta med skalet på(?!). Och så hade jag på lönnsirap såklart, inga pannkakor utan lönnsirap. Så himla bra att pannkakor räknas som en fullt normal middag när det är mer som en efterrätt. 

 


Här är det bönpasta då jag har försökt sluta äta gluten också. Till det gjorde jag tomatsås och serverade med ruccola och rostade solroskärnor. Pasta är bland det bästa jag vet, synd att jag är känslig mot gluten bara. Men bönpasta fungerar bra tycker jag, så länge man saltar lite mer än vanligt. 
 

 
Här har vi veckans bästa rätt säger jag bara. Min svaghet är rotfrukter i ugn, så gott! Jag hade lite potatis och morötter i kylen som jag bakade i ugnen och kryddade med timjan. Till det åt jag guacamole som jag kryddade ordentligt med chilipulver, och med ordentligt menar jag kanske lite för mycket, det brände en aning i munnen.. heh..

Makeup Look // Orange Peel

~
När jag kom hem från skolan idag fick jag ett sådant där kreativitetsryck och satte igång med en sminka mig, ibland blir det bara så, hahahh! Så här blev det i alla fall, ser nästan ut som en solnedgång på mina ögonlock. Som alltid blev det mina kära, varma toner jag arbetade med.



Som ögonskugga använde jag endast två stycken faktiskt. Den orange/gula på inre delen av ögonlocket och på nedre fransraden kommer från Make Up Store och heter "Orange Peel". Den rosa/röda ögonskuggan i ytterkanten kommer från NYX Primal Colors-kollektion och heter "Hot Red". 

 
Sedan gjorde jag en liten vinge med The Balm Schwing Liquid Eyeliner. Fransarna är Ardell Wispies, det är första gången jag testar dem, visst är de fina?! På läpparna har jag en blandning mellan #48 från Rimmel och "Choco Dream" från Maybelline. 
 
 

Skoluppgift - Djurfoton

~
HERREMINGUUUUD vad jag kämpade med den här uppgiften. Den låter simpel - vi skulle fota djur. Borde inte vara så svårt, huh? Om jag var hemma hade jag nog snabbt kunnat hitta en modell, men i Skellefteå där jag typ inte känner någon? Nope. Jag till och med begav mig ut i skogen i jakt på en fågel eller något, men jag såg inga, jag hörde dem bara och de lät som om de skrattade åt mig där jag trampade fram mellan rötter och snöslask. 
 
Till slut fick jag fota min hyresvärds hund, THANK GOD! Och hon var jättefin och jättesnäll och det ordnade sig. Så, slut på storytime. Här kommer bilderna på Aja, före och efter redigering eftersom jag alltid tycker att det är intressant att se. 
 
 
Här har vi den första bilden på Aja, det översta fotot är uppenbarligen den redigerade. Jag gjorde fotot lite varmare i färgen och lade till en massa skärpa. Lite irriterad att hennes päls liksom fösvinner in i snön. Fun fact, snön försvann dagen efter jag fotade de här bilderna. Wow.
 
 
 
Och här har vi den andra bilden jag valde. Gjorde i princip samma sak. Fejkade också typ ett solljus från den högra, övre hörnet i bild, gillar hur det ser ut. Sedan klonade jag också bort lite gräs och sådant. 
 
Vill bara påminna alla här om att foto inte är varför jag valde att gå mediaprogrammet, den grafiska biten är min paradgren. Så var inte alltför hänsynslösa i er kritik ;) 

Video // Mars & April i böcker

~
Hellu, idag pratar jag om böckerna jag har läst under Mars och April månad då det var någon som önskade det genom bloggen. Man kan nog förstå att Boktjuven var min favvo, heheh..
 

Hidden music gems

~
Häromkvällen när jag hade svårt att sova bestämde jag mig för att ladda ner Soundcloud som app på mobilen. Förut har jag bara använt den här tjänsten för att hitta låtar till mina youtube-videos, men den här gången bestämde jag mig för att hitta musik att faktiskt lyssna på. Så jag tryckte runt lite, råkade komma in på kategorin Alternative Rock och HOLY COW vad jag är glad för det! 
 
Jag har hittat såå många mindre indie-artister med GRYMMA låtar. Förut har jag bara hängt på Spotify, men med Soundcloud är det mycket enklare att hitta de där mindre gömda juvelerna (kan man säga så? hidden gems..) Här är hur som helst tre av mina favvolåtar som bokstavligt talat, på riktigt, har gått på repeat de senaste dygnen.  
 


Första låten är den bästa, men det är också den som är gjord till en preview på Soundcloud..(WHY?) Sök upp den på Spotify för att höra hela låten! 
 
Jag får då ändå säga att vissa sömnlösa nätter kan bli givande i slutändan. Om du vill lyssna på fler låtar kan du kolla in min spellista här. 



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.