Hej hallå jag lever fortfarande

~
Hej hopp! Det har ekat lite tomt är på sistone. Det finns anledningar för det. 
 
Hoppas ni mår bra, själv mår jag väldigt väldigt bra. I skivande stund befinner jag mig på farfars segelbåt i Medelhavet där runt Greklands västkust någonstans. De största problemen just nu är att hitta skugga i den 30-gradiga värmen och att fundera ut vad man ska äta till middag. Jag äter grekisk sallad ca två gånger om dagen och dricker iskall öl till varje måltid. När det blir för varmt hoppar jag bara i det turkosa vattnet direkt från båten. Dagarna spenderas med att strosa runt på någon ö och kika på sakerna i souvenirbutikerna som en äkta turist. Eller så ligger jag på fördäck, lyssnar på poddar och läser bok. Min hy har aldrig varit bättre, tackar värmen och saltvattnet för det. Mitt hår har aldrig varit tovigare, tackar värmen och saltvattnet för det. 
 
Det här inlägget blir som en uppdatering och ett "hej hallå jag lever fortfarande!" Ni förstår kanske att min utlandsresa är anledningen bakom tomrummet här på bloggen. Om några veckor är jag tillbaka, utvilad och med massor av inspiration till inlägg! 
 
Om du vill se vad jag har för mig kan du följa min instagram (@idaeriksn) där jag uppdaterar oftare än vanligt numera. 
 
Ha det bra, njut av sommaren, så ses vi om ett tag! 
 


 
Följ mig på instagram här!

Två vegetariska maträtter att testa pronto

~
Jag har upptäckt två nya favoriträtter som är helt gröna båda två! En tar lite längre tid och den andra går att slänga ihop snabbt om man inte har så mycket tid. Rekommenderar er alla att testa båda två, de blev supergoda! 
 
 
Röda linsbollar! Åts med klyftpotatis men jag testade att äta med ris vid ett annat tillfälle och det var mycket godare. Hade också guacamole, ruccola och tomat. Linsbollarna blev jättebra, smakade friterade trots att jag bara stekte dem i olja. Såhär lyder receptet:
 
Röda linsbollar, 4 portioner

Koka 2 dl röda linser och låt svalna. Skölj en burk vita bönor i kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa sedan linser och bönor i en matbredare och lägg över i en bunke. Finhacka en paprika och en gul lök. Blanda 1dl mandelmjöl, 1 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och salt. Hacka lite persilja eller annan färsk ört du föredrar. Vänd ihop paprikan, löken, mjölblandingen, persiljan och bönsmeten. Blanda ordentligt och forma till ca 25 bollar. Stek dem i olja tills de blir fina och gyllenbruna. 
 
 
 
Varför hade jag inte testat att göra pizza på tortillabröd tidigare? Oklart. Det gick snabbt och enkelt OCH blev superkrispigt. Som sås till botten blandade jag ihop lite creme fraiche och pesto. Innan jag skjutsade in dem i ugnen lade jag även på mozarella och tomat. 20 minuter på 200 grader sedan var de klara. Jag toppade med ruccola, avokado och honung. Två tortillabröd blev perfekt mycket till middag för mig. 



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.