Egengjorda tygkassar av ekologiskt tyg

~
Som UF-företag syr och säljer jag och min klasskompis ekologiska tygkassar och nu har vi lagt ut de olika varianterna på Instagram för beställning. De finns i tre olika tryck, "Jösses Amalia" är våran bästsäljare. Sedan har vi också ett kaktusmönster och ett kattmönster (eller ett rävmönster som vissa anser). 

 
De är ungefär 36x40 cm stora och perfekta för matshopping, som strandväska eller bara till vardags (jag använder min hela tiden). De kostar 120kr/st och kan beställas via Instagram, Facebook eller genom att skicka mejl till [email protected]
 
Jag är så stolt över att vi lyckades producera dessa tygkassar, ett tag under den här UF-resan kändes det som om det aldrig skulle hända. Vi lägger ner hela våra själar i det här projektet och varje tygkasse är skapad med massa kärlek.. så cheesy ahah ;)
 
Hur som helst - om du är sugen på en klimatsmart, handtillverkad tygkasse och samtidigt vill stötta vårt UF-företag kan du ju kolla in vår instagramsida här
 
 
Förresten! Vi kommer att finnas på mässan "Entreprenörskap på riktigt" här i Skellefteå den 23-24 Mars. Om du bor i Skellefteå eller här omkring kan du ju komma förbi och hälsa på oss och alla andra UF-företag som ställer ut då. 
 

Min Bullet Journal

~
I ett halvår har jag nu använt mig av en bullet journal. Innan dess förknippade jag denna typ av kalender med alldeles för mycket jobb baserat på youtubevideor jag sett. Men när jag började läsa om den ursprungliga principen och minimalistisk bullet journaling insåg jag att varje sida inte måste vara ett konstverk. 
 
Efter dessa sex månader har det här blivit ett måste i min dagliga rutin. Jag kan inte längre tänka mig att fungera utan min bullet journal. Istället för att hålla reda på allt i mitt huvud finns det nedskrivet. Det bästa är att kalendern är fullkomligt anpassningsbar för dina behov.
 
 
Material
 
Just nu använder jag mig av en Moleskine med blanka sidor. (Finns att köpa i de flesta bokhandlar och butiker som säljer kontorsmaterial.) Den fungerar bra för mig. Nästa gång vill jag trots det ha en anteckningsbok med prickade sidor bara för att kunna skriva mer rakt och prydligt.
 
 
För det mesta använder jag mig av en Pilot Acroball 10 kulspetspenna eftersom den är superskön att skriva med. Nackdelen är att bläcket inte torkar särskilt snabbt och som vänsterhänt kan det resultera i ganska mycket kladd. För detaljer använder jag mig av diverse highlighters och färgade tuschpennor.
 
 
På vissa flitigt använda sidor brukar jag sätta sådana där små klisterlappar (vad heter det ens?) för att enkelt och snabbt kunna hitta dit utan att behöva titta i registret. 
 
 
Upplägg och layout
 
Mitt register ser ut såhär just nu. Som ni ser är min bullet journal i ständig förändring för att hitta de perfekta systemen som passar mig. Mitt förra sätt att skriva index fungerade inte alls och blev överstruket. Kanske inte den finaste lösningen men jag fokuserar allra mest på funktion.
 
 
Till vänster är mina dagliga listor. Varje kväll sätter jag mig ner och skriver upp sådant som måste göras dagen efter. Det kan vara alltifrån ett viktigt möte till att duscha eller handla mat.
Till höger är min månadssida. Jag gillar att hålla mig till endast en sida så att jag har en bra överblick. När jag skriver mina dagliga listor plockar jag in saker härifrån.
 
 
Under 2017 bestämde jag mig också för att börja med en future log, alltså översikt över hela året. Jag känner att jag är i behov av det eftersom jag vet viktiga saker som händer flera månader fram. Här har jag delat in varje månad i två spalter. Till vänster finns en minikalender där jag markerar datum och till höger finns plats för att anteckna ner vad som händer det datumet. Så långt gillar jag verkligen den här lösningen.
 
 
Och det var allt! Som ni märker har jag en väldigt enkel bullet journal och använder mig av ett simpelt och grundläggande system. Jag fokuserar på funktion snarare än estetik. Jag skulle aldrig ha tid att göra mina dagliga listor detaljrika och utsmyckade som vissa andra. 
 
Har du en Bullet Journal eller skulle du vilja testa? 

Fyra från vecka fem

~
Fyra stycken bilder från min vecka fem. En hel del materiell lycka, mysig läsning och kreativitet.
 
 
Skaffade nya bågar och var oerhört nöjd med dem. Passade på att ordna nya medan jag fortfarande är arton eftersom jag får dem utan kostnad, väldigt bra det. Dagen till ära bar jag även min nya favorittröja med rosor på ärmen från Pull & Bear. Den är från herravdelningen kan tilläggas, glöm inte att man kan hitta en massa bra där hörni!
 
Sammetsklänningen på den högra bilden är också därifrån. 
 
 
 
Läste en massa i Floras bok Stanna som jag fortfarande inte har läst ut. Inte för att den är dålig utan för att den är så jäkla bra och jag vill att den aldrig tar slut tack. Är det bara jag eller ser det ut som att det står Johanna på omslaget vid första ögonkastet?
 
Återupptäckte att måla med vattenfärg som jag inte gjort sedan jag var..tio? Det ska bli så kul att utvecklas och lära mig mer om det här. Måste också komma ihåg att skaffa något bättre som palett till färgerna, baksidan av ett kolligieblock håller inte i längden liksom. 
 
 
 

6 sexordsdikter

~
Siffran sex alltså, ifall ni tänkte på något annat...
 
För att skapa något bra, oavsett om det gäller att skriva, måla, koreografera, komponera eller någon annan typ av kreerande kan begränsningar ofta hjälpa. Jag har skrivit sex stycken sexordsdikter som jag delar med mig av idag. Det finns en enda regel, en begränsning - dikten ska bestå av 6 ord, varken mer eller mindre. 
 










 
Jag uppmanar er alla att testa, det är kul!

Min Bucketlist Sommaren 2017

~
 
För ett tag sedan började jag och min rumskompis diskutera den kommande sommaren och bestämde oss för att skriva en bucket list för de varma månaderna i 2017. Hur mycket tid som blir över till dessa punkter efter utlandsresor och sommarjobb återstår att se, men det här är hur som helst något att sträva efter tänker jag. 
 
Ro båt till en liten ö
 
Här ser jag hur vi hittar någon liten ö i sjön på vårt lantställe och ror ut med en gammal träbåt för att spendera en hel eftermiddag där med att bada, fika, prata och lyssna på bra musik.
 
Roadtrip med spontana stopp
 
När man tagit körkort är allt så himla mycket enklare och friare och roligare. I sommar vill jag åka på roadtrip i min bil med mina vänner. Jag tänker att vi skulle kunna ha ett bestämt slutmål och sedan stanna spontant efter vägen när vi hittar något som ser intressant ut. 
 
Göra koja av filtar i trädgården
 
Ända sedan Zoella bloggade om detta har det blivit en önskedröm för mig. Låter det inte hur mysigt som helst att bygga upp en koja av filtar bakom huset, inreda med ljusslingor och kuddar för att sedan spendera en hel kväll där? Jo, det låter underbart - det vill jag göra.
 
Göra egen waterslide
 
Ännu en sak som är aningen lättare genomförbart än de två första punkterna. Vi vill göra en egen waterslide i trädgården av en stor presenning och massa vatten. Man kan ha vattenkrig samtidigt med vattenballonger och allt - kulkulkul!
 
 
Andra saker vi vill göra i sommar: campa i skogen, nattbad, släppa rislyktor & gå på konsert (som vi kommer att få kryssa av snart eftersom vi ska på LANY i Stockholm, wiihoo!)
 
Kanske romantiserar vi saker och tänker att det ska bli så mycket bättre än vad som är möjligt men har man inte testat så vet man ju inte. 
 
Har du några spännande planer för den kommande sommaren?



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.