Things Organized Neatly

~
Köpte min första systemkamera i torsdags, en Canon 500D fick det bli eftersom vi använder de på skolan. Lätt att förstå för en nybörjare. Därför började jag genast expremintera lite och denna bild fotade jag idag. Inspirerad av tumblrsidan Things Organized Neatly


Med en ny kamera blir jag förhoppningsvis mer motiverad att göra fler DIY's och egna projekt som jag kan fota och lägga ut. Det har inte varit lika kul med mobilkameran kan jag avslöja..
 

Valentines Gifts Ideas

~
Nike Trainers // Sleek Blush Pallette // NYX Lip Cream
// Nastygal Clutch // Kate Spade Bag // ASOS Second Guess Heels //
realTechniques Blush Brush // Nordstrom Laptop Case // NYX Lipcream // NYX Lipcream

Så himla mycket fint, skulle inte tacka nej till något av detta. Vill verkligen ha den väskan från Kate Spade. Hur firar du alla hjärtans dag i år? 

Läppkombo

~
 
Makeupstore har länge varit ett favoritmärke för mig. Älskar deras borstar, läpprodukter och ögonskuggor. Detta är min favoritläppkombo just nu. Läppennan i "Old Rose" och läppstiftet i "Bittersweet". Blir som ett your-lips-but-better resultat. Vilket är ditt favoritsminkmärke?

I want it Wednesday

~

Något jag vill pyssla ihop själv, för på senaste tiden har jag sett dessa amplar överallt och tycker att det är så himla fint. Just dessa kommer från Lagerhaus. De är ju inte särskilt dyra alls, men gör man dem själv går de ju att skräddarsy för sin egen smak. 
 
> Nu återstår det ju bara att lära mig att vattna blommorna också, annars blir det plastblommor! <

Måndagsmotivation //

~
Alla bilder fråm Weheartit. --

Snälla överlev

~
 
Jag är fruktansvärt dålig på att hålla mina växter levande. Jag vill jul så gärna ha massor av levande växter och plantor och mitt rum, för det är ju så fint! Jag glömmer helt enkelt bort att vattna dem. Kaktusar är de enda växterna som överlever hos mig, och i bland är till och med de nära på att dö. 
 
- Någon som har tips för att komma ihåg att vattna sina växter? - 

10 saker du kan göra idag

~
Lördag, och jag vet hur det blir - i alla fall för mig. Sova halva dagen, netflix, youtube, kaffepaus, netflix... Men idag behöver inte vara så! Här listar jag 10 idéer på saker du kan göra idag. 

1. Baka något gott. Det är kul att göra något med händerna, och resultatet uppskattas alltid. Gör ditt favoritrecept, leta efter något på Google eller kolla in bland mina recept här
 
2. Ta en promenad i det fina vädret. Det är alltid härligt att komma ut och röra på sig samtidigt som man får lite frisk luft. Jag brukar lyssna på musik eller dokumentärer när jag är ute och går. Det är också ett bra tillfälle att samla sina tankar. 
 
3. Gör om, förnya och organisera bloggen. Kan vara skönt att rensa bland kategorier och uppdatera profilbilen lite då och då. 
 
 
4. Rensa garderoben. Detta måste också göras då och då. Riv ut alla kläder och släng eller skänk bort de du inte använder längre. Ett bra sätt är att tänka "om jag shoppade nu, skulle jag köpa den här då?". Om svaret är nej ryker plagget. 
 
5. Experimentera med smink. Det brukar tyvärr bli ganska samma varje dag ut och in när man ska göra sig redo för skolan eller jobbet. En ledig dag är perfekt för att testa något nytt och leka med ögonskuggor. 
 
6. Skriv ut bilder och gör ett fotoalbum. Alla tar vi bilder med mobilen hela tiden, men sedan ligger de bara där på datorn till ingen nytta alls. Ta tag i det idag och skriv ut dem. Sätt sedan in dem i ett fotoalbum, kanske kan du dekorera bilderna också och göra en liten scrapbook? 

 
7. Ha en spadag. Ta ett långt bad och skäm bort dig med en ansiktsmask, hårinpackning och ett par tidningar att läsa. Glöm inte att tända ett par värmeljus för extra myskänsla. Vi får inte glömma bort att ta hand om oss själva!
 
8. Prova en ny träningsform. Låter jobbigt, men är faktiskt riktigt kul! Testa något du inte gjort förut - yoga eller kanske simning. Extra roligt om du kan få med en kompis.
 
9. Sätt dig ner och rita eller måla. Tänk inte så mycket, låt bara känslorna styra pennan eller penseln. Om du föredrar at skriva kan du göra det i stället, vare sig det blir en lång novell eller bara en liten berättelse. 
 
10. Utmana dig själv och gör något du annars inte skulle våga, eller något du tycker är jobbigt. Sätt som mål att klara det innan dagen är slut. På det här sättet kan du växa och sätta ribban högre till nästa gång. 
 

Black Marker Drawing

~

Så mycket enklare än det ser ut, man måste bara sätta sig ner med ett papper, en svart tuschpenna och viljan att försöka. Jag började samla inspiration från interent, ville ha ett rådjur (såklart). Sedan sketchade jag ut ungefär det jag ville ha. 
 
Fyll i blyertsstecken med en svarta pennan, det svåra är att lägga till skuggorna - och inte ens det är svårt. Där det ska vara skuggor (titta på andra bilder för referens) göra du bara små små streck eller kryss med din penna. Ju tätare streck - ju mörkare skugga. Om du vill lära dig mer om detta sätt att göra simpla skuggor kan du kolla in MaryDoodles video här som handlar om just detta - det jag använder mig av - "hatching" & "crosshatching". 
 
// Den här bilden ska vara en del av det galleri jag planerar att ha på min vägg över sängen. // 

Fem fakta om mig

~
 
// 1. // Jag hatar när folk rättar mitt uttal, verkligen avskyr det. Jag vet att det är bra, för jag lär mig ju hur det egentligen ska uttalas men jag blir bara så fruktansvärt irriterad. "Det är så jaaaag säger det faktiskt!" D:<
 
// 2. // När jag möter en främlings blick på stan brukar jag hålla kvar den tills den andra personen känner sig obekväm och vänder bort sin blick. Av någon anledning roar det här mig, folk tycker förmodligen att jag är väldigt creepy... 
 
// 3. // Jag är vanligtvis väldigt organiserad och gillar att ha det städat runt mig. Men just när det kommer till att måla får det bli hur stökigt som helst. Penslar, papper, färgklickar och paletter överallt. 
 
// 4. // Jag gillar inte avokado. Försöker dock lära mig att äta det eftersom det ser så himla gott ut! Har hittills lärt mig att uppskatta Guacamole, halvvägs där! 
 
// 5. // Jag avslutar varje kväll nu för tiden med att lyssna på Hozier och stretcha. Då sover jag bättre. 

I Want it Wednesday

~

// one // two // three // four // five // six //
 

Burgundy Eyes

~
Tycker att ögonskuggor som går i vinröda/bruna/lila toner är så himla fina, det vill säga om man kan lägga dem på ett snyggt sätt så att det inte bara ser ut som om hela ögat svullnat igen. Här är tre supersnygga sminkningar som jag hittade på Pinterest. Bilden i mitten är på superbegåvade Jaclyn Hill





Många på youtuber hyllar Makeupgeeks produkter, är väldigt sugen på att klicka hem ett par ögonskuggor - särskilt dessa.
 

Laser Metal

~


Wall Decor Inspo

~

Har alltid samma problem - tycker att det är alldeles för kalt och tomt på mina väggar. Och när jag väl har satt upp något vill jag bara byta ut det direkt igen. Försöker hitta inspiration heeela tiden till vad jag kan pryda mina väggar med. Gillar idén med albumomslag. Ett litet galleri har jag också varit inne på en bra tag nu. 



Street Style

~
// Från Pinterest, följ min board STEET FASHION INSPO //

Känner att jag inte riktigt hittat min klädstil än, jag vet vad jag gillar men.., jag går liksom fram och tillbaka mellan en massa stilar. Men det är okej, testar och expreminterar med en massa plagg - som man ska göra. Just nu känner jag för stora mysiga tröjor, jeans och minimalt med smycken. 

Two Skies

~


// Två bilder tagna från samma fönster, samma dag - men vid olika tidpunkter. //
 



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.