Böcker jag läser i sommar

~
Just nu befinner jag mig på västkusten - likt varje år vid den här tiden. Innan vi lämnade Luleå sprang jag iväg till stadsbiblioteket och lånade lite sommarläsning. 
 
Jag har inte läst på många många månader och har inte haft en att läsa-lista på länge. Jag strosade bara omkring mellan hyllorna och plockade upp böcker med fina omslag, som det brukar bli. De tre böckerna jag valde gick i samma ton, helt oplanerat. Jag var tydligen på blått humör. 

 

Jag lånade:
 
» Det var vi av Golnaz Hashemzadeh Bonde
Handlar om en ung kvinna som flyr Iran med sin man och barn. 30 år senare berättar hon om sitt liv - om flykten och om sjukdomen. "En roman som vibrerar av både sorg och livsglädje, ett känslomässigt knytnävsslag som angår oss alla."
 
Både längtar efter och prokrastinerar att läsa denna bok. Den känns tung, men på ett bra sätt. Viktig. Fattar ni?
 
» Release av Patrick Ness
Handlar om en lördag i Adam Thorns liv då allt vänder. Relationer sätts på spel och Adams liv faller isär. Det är en dag med konfrontationer, sex, kärlek, hjärtesorg och hopp. I utkanten av berättelsen gömmer sig någonting övernaturligt och oroväckande som lämnar ett spår av destruktion efter sig.
 
Lånade på orignalspråket engelska. Tycker om att läsa boken såsom författaren har skrivit den. Har inte läst någonting av Patrick Ness tidigare, men förstår att hans skrivspråk är väldigt omtyckt. Ser fram emot denna ungdomsroman! 
 
» Du Springer av en massa författare
"Vi springer genom livet, ibland fort, ibland långsamt, och ibland förbi händelser som får oss att stanna upp. Kanske får händelserna oss att förändras, att bli nya former av oss själva, kanske händer ingenting och vi springer bara vidare, kanske hamnar vi någonstans mitt emellan och springer vidare som en blandning av de olika versionerna av oss själva." 
 
Du Springer är en samling av noveller, serier och dikter som alla går i samma anda. Eftersom jag följer Flora som är en av författarna hade jag redan hört talas om boken när jag såg den på en hylla i biblioteket. Den är väldigt lättläst då den består av flera korta berättelser så jag läste ut den på bilresan ner hit. Rekommenderar! Väldigt bra bok. 
 
 
Det var alles! Har ni läst någon av böckerna? Några andra rekommendationer till mig? Försöker bli en sån som läser böcker igen, har saknat det. 

Söndagen den sjunde

~
I nästan två veckor har jag och min pojkän bott i vår nya lägenhet. Jag har knappt hunnit med själv, allt hände så snabbt när vi fick reda på att vi skulle få bo här. Jag packade ihop mina grejer under två dagar och sedan bar det av in till stan. En lägenhet på 127m2 blev det. Helt sjukt, hur ska vi lyckas fylla all yta med grejer?
 
Vi har ju bott i flyttkaos de senaste dagarna. Innan allt började komma på plats levde jag ur flyttkartonger och ikea-kassar. Jag har i alla fall kunnat sysselsätta mig om dagarna, det finns alltid något att göra. Såhär såg det ut i söndags. 
 
 
Frukost på vårt nya soffbord i nyskick som vi fyndade på blocket. Originalpris är ca 4000kr och vi fick det för 800. Passar bra till soffan också, vilket kap!



Såhär såg jag ut. Håret ville inte lyda. Mina bästa jeans och en skön tröja från & Other Stories (båda plaggen är liksom soffbordet köpta secondhand!) 

 
Här packas det tradera-ordrar. Jag fick sålt det mesta jag hade lagt ut. Det som inte säljer testar jag lägga ut en gång till, om ingen vill köpa andra gången donerar jag kläderna istället. 



Promenad till stan! Känner mig som en brevbärare. Det fanns både sådant som skulle stoppas i brevlådan och sådant som skulle lämnas in till ombud. 



En liten haul! Varje gång jag köper dadlar och kokosolja är det chokladbollar på gång. Kolla in receptet jag använder här



Jag köpte pore strips till Viktor som han önskat sig haha? Som ett barn på julafton ville han testa på en gång! 

 
Mellanmål! Kaffe, rågrutor och majskakor med jordnötssmör. 

 
Sedan bytte jag om, vem har på sig jeans hemmavid liksom? Galningar. Det var kaos i sovrummet, dags att fixa!

 
TAA-DAA! Fint va? Längtar tills jag får upp gardiner och några prints på väggarna. 

 
Middags-tajm. Jag hittade ett recept på en chiligryta som jag inte tänker länka för den smakade inte bra. Bara vatten typ. Jättetråkigt. Vet inte om felet låg hos mig eller receptet. (Säkert receptet ;))
 
 
Persiljan var god! Brödet var fantastiskt! Grytan var.. meh. 
 
 
Mer städning. Det här rummet ligger mellan vardagsrummet och köket och jag har ingen aning om vad som ska vara här. Vi har ju inte direkt använding av ett större matbord när vi bara är två personer. Just nu används utrymmet till en popcornmaskin och massa ihopvikta flyttkartonger. 
 
 
Och sedan såg vi klart Stranger Things. Mycket trevligt avslut på den dagen. 
 
Klart slut! 

En liten unboxing + GIVEAWAY!

~
Förra året prenumererade jag på en månadsbox med konstnärsprylar. Pennor, papper, penslar, färgtuber och allt annat en kan tänka sig. Boxen heter Scrawlrbox. När jag började plugga pausade jag min prenumeration då jag kände att jag blev lite överväldigad och aldrig hann använda grejerna jag fick. Men nu har jag börjat få feeling, ritar ganska ofta i min skissbok nuförtiden och då startade jag igång prenumerationen igen! 

 
Jag ville egentligen bara tipsa om den här boxen för alla som gillar att rita och måla. Man får testa mycket nytt som man aldrig skulle välja att köpa själv i butik. Boxen kostar 15 pund + 5 pund frakt. Så drygt 200kr i månaden. (Det här inlägget är förresten inte på något sätt sponsrat av Scrawlr!)
 
 
 
Här är grejerna jag fick i den senaste boxen.

 
En liten akvarellpalett, två färgpennor, en skisspenna, en posca-penna (som jag redan har och älskar!), akvarellpapper och en godis. Varje månad finns det också ett print från en featured artist som arbetat med materialet i boxen. 
 
 
 Och här är vad jag skapade med grejerna. 
 
Eftersom jag är sämst på att rita händer och fötter försöker jag inte ens haha!
 
Så roligt att arbeta med akvarell och färgpennor, det blev en intressant mjuk textur som jag definitivt kommer att experimentera mer med. 
 
GIVEAWAY!
Jag gick faktiskt genom alla mina art supplies för några dagar sedan och rensade ut en del grejer. Märkte att jag hade två sådana här små akvarellpaletter och tänkte "men gud vad onödigt, vem behöver två sådana här?". Sedan öppnar jag månadens box och där ligger en till hahah! Därför bestämde jag mig för att ge bort den jag fick nu här på bloggen. Den är helt oanvänd (jag använde en av mina gamla till målningen ovanför) och kommer med en liten gullig pensel. Jag hittar ingen återförsäljare i Sverige men i england verkar den ligga på ca 120-150kr.
 
 
Om du skulle vilja ha paletten är det bara att lämna en kommentar här nere där du skriver att du är med. (Glöm inte att skriva din mejladress i mejl-fältet så att jag kan kontakta dig om du vinner!) Jag lottar ut paletten nu på söndag 14/7 kl.12.00. Lycka till, må slumpen vara med dig!
 

Vad jag åt en dag häromveckan

~
Matinlägg gillar vi! Yes, mer sånt! Här följer 6 bilder på sådant jag åt (och drack) någon dag för några dagar sedan? Hahah skönt med ledighet där dagar och veckor bara blandar sig i ett enda virrvarr. 
 


Dagen började med en kopp java. Min pojkväns kaffemaskin har en sådan där fancy mjölkskummare så här har han skummat iKaffe i kaffet och serverat mig. Det här är förövrigt de godaste kopparna en kan dricka kaffe ur! Rörstrand Swedish Grace <3 
 


En riktigt fruktig smoothie blev det också. Banan, jordgubbar, blåbär, mango och apelsinjuice. Jag har alltid använt mjölk i mina smoothies men juice är ju så mycket bättre - fräschare, fruktigare och somrigare! 





Någonstans där på dagen blev det mellanmål också. Bara rågrutor med rökt skinka, paprika och basilika. Knäckebröd är så underskattat förresten, det är ju jättegott! Alla ni som sett iZombie, ser inte paprikan ut som hjärnorna de äter i den serien hahah? Rent färg- och formmässigt? 
 


Vi gick på promenad i det fina vädret också, upptäckte grannskapet som vi snart ska flytta från. Jag bad Viktor köpa en piggelin till mig och det gjorde han lydigt, vilken pojkvän va? Har just fått reda på att piggelin smakar tutti frutti? Jag trodde det var päron?? Hela mitt liv har varit en lögn.



Och så middag såklart! Någon slags baconpasta? Med massor massor av svartpeppar! Det var faktiskt Viktor som lagade den. Jag skriver faktiskt eftersom det oftast är jag som står för matlagningen. Nu när jag läser genom det här inlägget inser jag att han stod bakom ovanligt mycket av det jag åt den här dagen. Men jag är mycket tacksam! Man gillar ju att bli matad. 

Hör upp, gott folk!
Special announcement! Jag har precis uppdaterat min tradera-profil med massor av kläder efter en garderobsrensning. Gå gärna in och kika och se om det är något som faller dig i smaken. Länk här!
 
 



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.