New Years Eve Outfits

~
Nu är julen över, hoppas alla hade det mysigt och spenderade tiden väl med vänner och familj. Men än är det roliga inte över - nu gör vi oss redo för nyår och allt vad det innebär. I dagens inägg tänkte jag dela med mig av ett par nyårsoutfits som du kan inspireras av vare sig du gör på glam, classy eller myskläder i år. Så här kommer tre olika kollage med kläder från bl.a. Gina Tricot, Asos och Esprit

| Ardell Lashes | Esprit Necklace | Esprit Heels | River Island Faux Fur Coat | NYX Matte Lip Cream | Gina Tricot Bag | Esprit Dress

Denna outfit passar den som ska ut och skåla in det nya året, eller egentligen finns det inget som säger att du inte kan klä upp dig för att vara hemma - do you girl! Jag föredrar något mer nedtonat snarare än en paljettäckt klänning, då satsar jag hellre på glammiga accesoarer. Älskar den rosa fluffiga pälshistorian (fejk såklart), ger en liten färgglad touch till klädseln. Och kolla på de där lösögonfransarna från ardell... JAG DÖR SÅ SNYGGA. 




| Monki Pants | Bik Bok Bag | Esprit Blouse | Bik Bok Earrings | The Body Shop Primer | Esprit Boots | NYX Lipstick |

Om man inte riktigt känner för klänning men ändå vill klä upp sig mer än vanligt passar ett par brallor och en snygg topp, det blir väl ungefär något sådant här jag kommer att ha på nyårsafton. En bra primer så att sminket håller hela kvällen och så kommer det glammiga in i örhängerna och tillsist blir pricken över i:et en nude läpp. Också måste jag bara tillägga att de där skorna är så sjukt snygga - kolla klacken! 




 
Och för dig som bara ska vara hemma med familjen och skåla in det nya året framför TV:n passar den här outfiten perfekt. Velvetbyxorna från Monki är väl egentligen tänkt att man ska klä upp men ser de inte sjukt sköna ut att chilla i? En mysig tjocktröja, fluffiga sockar och favoritdoften från The Body Shop på det också. Och vill man ha det där lite glammiga tycker jag att man ska köra på ett par kattöron i guld, dessa är från ASOS. 
 
 

Nattuggla

~
- (Inlägget skrevs 16/12) -
 
Då ligger jag här i sängen igen och skriver. Klockan är 00:55. Jag hade tänkt sova för två timmar sedan, det gick ju inte riktigt som jag tänkt mig. Jag förstår inte varför alla idéer och lusten att skapa kommer på natten? Det är som om jag går omkring med noll inspiration under dagen och när klockan slår tolv kommer allt på samma gång och plötsligt räcker tiden inte till. 
 
Jag sitter nu och planerar en massa blogginlägg, skriver på skolprojekt, kommer på diy's jag vill göra (helst nu på en gång). Det kommer för mycket idéer, varför kan min hjärna inte distrubera dem mer jämnt under hela dygnet istället? Åhhh, jag vet vilken dimma jag kommer att befinna mig i under dagen imorgon idag menar jag som straff för bristen på sömn i natt. Men egentligen är det inte mycket jag kan göra åt, det är lite svårt att sova när det finns så mycket som snurrar runt i huvudet. 
 
Kanske är det för att man går omkring med den här skyddsmuren omkring sig hela dagen, alltid på vakt. På natten kan man riva muren och tillåta sig själv att börja tänka. Eller så är det helt enkelt det att det är tystare och lugnare på natten. Alla andra sover, det finns inga måsten, ingenstans att vara. Hursomhelst är detta alltid fallet - jag skapar bättre och mer på natten.
Någon annan som känner igen sig? 
 
 
 

Lilla julafton innan julafton

~
Idag är det julafton och det här inlägget är tidsinställt eftersom jag inte hinner blogga idag. Men jag tänkte i alla fall berätta lite om min och mina närmsta vänners lilla jul som vi hade i tisdags. Jag föredrar faktiskt att vi träffas sådär några dagar innan julafton och byta presenter med varandra. Förutom att man får öppna klappar i förväg är det bästa att se andras reaktioner när de öppnar klapparna, jag blir så sjukt nöjd när någon blir glad. 
 
Jag fick många fina presenter i år, bl.a. en burk med små lappar att öppna och läsa under 2016, ett kuddfodral designat och ihoppysslat av Jassi samt en bok, men inte vilken bok som helst.. 
 

Connor Frantas bok! Wiee! Har viljat ha den här boken i vad som känns som en evighet och så fick jag den i tisdags, tack Kattisen. Alltså jag gillar ju Connor som youtuber och tycker hans videos är bra, but I'm not going to lie - mest vill jag ha den för att det är så fin! SER NI HUR FIN DEN ÄR?! Grafiska designern i mig tjuter av lycka varje gång jag tittar på den. It.is.so.pretty! 
 
Förutom det önskar jag er alla en god jul och om du läser det här på julafton - stäng av datorn och njut av ledigheten med nära och kära i stället! 

Min julsminkning i år

~
Här kommer allt en liten video, det var ett tag sedan! Egentligen inte en så himla julig sminkning på något sätt i och med bristen på grönt, rött och glitter. Men det är faktiskt såhär jag kommer att sminka mig imorgon. Om du vill prenumerera på min youtubekanal kan du göra det här
 

Om kvalitén är dålig och bara är på 360p så kommer detta att ordna sig snart! :) 


I like my eyeliner as black as my heart

~
 
Nyligen införskaffade jag mig en eyelinerborste från Real Techniques. Eller egentligen är det ingen borste - mer en slikonklump på ett skaft? Jag gillar den i alla fall, det är enkelt att få till en skarp vinge. Enda nackdelen är väl att man ganska ofta måste doppa borsten i eyelinern eftersom det inte är en borste som suger upp produkten, men det kan jag leva med. 

Det kan vara så att jag filmade in den här sminkningen och det kan också vara så att den videon kommer upp på min youtubekanal inom en snar framtid, wiie!
 
Använder just nu en krämeyeliner från Maybelline men letar efter en ny eftersom den här (och typ alla andra eyeliners) försvinner ganska snabbt på mig då jag har väldigt oljiga ögonlock. Om det finns någon snäll själ därute som vill dela mig sig av en bra krämeyeliner som stannar på plats får du gärna lämna en kommentar, det skulle uppskattas! 

Att leva bättre med mindre

~

Min blogg handlar mycket om sminkprodukter, klädesplagg och andra materiella ting, vi lever i en konsumeringskultur. Trots detta är det bästa jag vet att rensa, städa, organisera och KASTA. Jag älskar att gör mig av med saker som jag inte använder, sådant som bara ligger där och samlar damm, och tro mig - det finns mycket sådant. Det är som om världens tyngd lyfts från mina axlar och jag kan äntligen andas igen. Ibland får jag sådana där ryck (ofta mitt i natten) och börjar rensa ur mitt rum. 

Och det var så jag började läsa om minimalism. Att leva minimalistiskt, att vara en minimalist. Det finns mycket fördomar kring minilamism där folk tror att man måste leva utan hus, bil och tv. Att man inte kan ha jobb och karriär och att man måste leva med under 100 föremål, det är inte sant. Minimalism kan vara ett verktyg för att hitta sig själv, för att ta sig ur en depression eller bara för att lära sig att uppskatta det man redan har - och jag tycker detta är sjukt viktigt. Lite extra börjar jag tänka på detta nu kring juletider när vi människor blir fångade i den här konsumentfällan och springer runt som galningar i affärer för att hitta julklappar och julpynt och julmat. Jag tycker att vi glömmer bort det viktiga med julen - att det ska vara en tid att spendera med familj och vänner. Så minimalism kan till exempel vara ett verktyg för att släppa julstressen.

Jag såg bland annat en video där Ryan Nicodemus berättade om hur han packade ner allt han ägde i flyttlådor och under tre veckor levde han i sin lägenhet och plockade endast fram sakerna han behövde för att leva under den här tiden. Sängen, tandborsten, stekpannan osv. Efter tre veckor gjorde han av sig med allt som låg kvar i kartongerna. Hade han inte rört dessa saker på tre veckor skulle han inte behöva dem senare heller. Kolla in videon här nedanför ↓



Nu säger jag inte att vi alla behöver göra sådana drastiska förändringar i våra liv, men inspirerade kan vi bli. Vi behöver inte alltid ha nytt och mer, vi kan nöja oss och uppskatta det vi redan har ibland. Vi kan lära oss att fylla våra tomrum med riktig lycka i form av kärlek, vänner och familj i stället för föremål. 

Vill du läsa mer om minimalism kan du kolla in hemsidan av Ryan som är i videon ovan. | En omtalad bok som berör det här med att göra sig av med överflödiga tillhörigheter är "The Life-Changing Magic of Tidying Up" av Marie Kondo. | Läs om att leva ”The One-Bag Lifestyle”zenhabits.net


Hur ser du på minimalism? Dela hemskt gärna med dig av dina åsikter och tankar i kommentarsfältet.


Är det uppenbart?

~
 
Jag såg att Amanda lade ut på sin blogg sitt musikår på Spotify och då var jag ju tvungen att kolla in min egen. Genom att kolla på mest spelade artist, album och låt är det då uppenbart att jag har en mild besatthet av Years & Years? ehhheh.. Sjukt också att man har lyssnat på musik detta år i 50 tusen minuter vilket motsvarar 35 dagar - 35 dagar av konstant spelande what?!
 
Det skulle vara kul att veta vad andra lyssnar på, kolla gärna in ditt musikår på Spotify och lämna en kommentar med vilka dina mest spelade artister var! 

Mina nya barn

~
 
Dessa fina skor är mina just nu käraste ägodelar, här snackar vi matriell lycka alltså. De är ett par Dr. Martens Air Wairs med matt yta och fluffigt foder. Jag är så rädd om dessa skor att jag tillochmed köpte impregneringspray, någon smörja för att behålla den matta finishen och damen bakom kassan lyckades också sälja på mig en skoborste. Vill tacka min underbara mor för att hon köpte dessa åt mig, det var väldigt snällt och jag är nu en väldigt tacksam dotter (det är jag alltid btw).

En foundation jag faktiskt gillar

~
 
Jag har alltid haft svårt för flytande foundations. Jag tycker att de antingen fastnar på torra partier eller glider av mitt ansikte inom loppet av tre timmar. Men den här - Loréal Infallible 24H gillar jag faktiskt. Den lägger sig fint och naturligt på huden men täcker ändå bra. Det där med att den ska hålla 24 timmar tror jag inte riktigt på, det skulle isåfall vara om du bara sitter stilla och inte rör en ansiktsmuskel i ett helt dygn. Men jag kan absolut säga att den håller bättre än många andra foundations jag har testat. 
 
Har du testat denna foundation? Vad tyckte du? 

På en av mina väggar

~


Just nu ser min vägg ovanför mitt skrivbord ut lite såhär, det tar sig tycker jag ändå. Jag är aldrig helt nöjd med hur mitt rum ser ut och flyttar alltid omkring saker med det här kan få sitta kvar ett tag. För mig är det så himla viktigt att ha något fint kollage av bilder runt mig när jag jobbar, jag känner mig mycket mer inspirerad att skapa då. 

 
Särskilt besatt är jag av de fina illustrationerna överst i bilden. De är skapade av Maria Lövf och jag köpte dem för 25kr styck när jag kollade in julmarknaden på Nordanå i söndags. Gå gärna in och kika på Marias hemsida Lövf Design där hon säljer en massa fina grejer, jag älskar hennes motiv! 
 
För övrigt vill jag bara slänga in en liten update om det är någon som undrar vad som pågår med min domän just nu. Jag är tillbaka till diytime.blogg.se i stället för diytime.se eftersom jag har planer på att byta bloggnamn helt och hållet. Vi får se hur jag löser det, tills vidare är det .blogg.se som gäller. 

Min varma choklad

~
Så fort det blir November börjar jag dricka varm chokad som en galning, jag skämtar inte. Och jag vill att det ska vara på riktigt - kokat på spisen och toppat med grädde och marshmallows. Såhär brukar jag oftast göra min varma choklad, rekommenderar att alla testar! (Särskilt om du gillar kryddig mat).
 
 
I en gryta på spisen kokar jag upp 2 dl mjölk (jag föredrar mandelmjölk) och blandar sedan i 2tsk kakao och 2tsk strösocker (eller oboy-pulver om jag är lat). Sedan blandar jag alltid i kanel och chilipulver (chilin är ett måste). Efter det häller jag upp chokladen i en fin mugg (den fina muggen är ett måste) och till sist toppar jag med grädde, minimarshmallows, lönnsirap och ännu lite mer kanel. Inte så nyttigt men sjukt gott! 
 
- Sedan vill jag bara tillägga att papperssugrör är superfint och så, men inte så praktiska när de blir mjuka och chokladen börjar smaka papper...



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.