3 helger från mitt mobilarkiv

~
Tre helger från mitt mobilarkiv! Ovanligt händelserika helger bör tilläggas, jag är egentligen en ganska osocial varelse. 
 
 
Valborgsmässoafton-helgen (det var väl nyss var tar tiden vääägen?). Då kom vänner från Storuman hit och vi gick ut och dansade hela fredagskvällen. Här gör vi oss partyfina. Försökte ta en snygg posig bild men som vanligt blir det bara oseriösa bilder i slutändan, ändå dem som är finast tycker jag. 
 
 
På lördagen blev det lugnare, vi gick bara ut för att dricka lite öl och umgås. Här hänger vi i lägenheten och väntar på att klockan ska bli sent. 
 
 
 
Två helger senare kom min lillebror på besök! Han hade beställt klipptid för att bli av med lejonmanen och när jag väntade på att han skulle bli klar hittade jag det här magasinet med sjukt fint omslag. Var tvungen att fota av. Grafisk design at its finest. Jag åt också pizza av torillabröd och det var übergott! Recommend recommend. 
 
 
 
Förra helgen fick jag feeling och plockade fram mina akvarellfärger. Målade av en bild jag fotade i Stockholm när jag var där senast. Att måla stadsmiljö och byggnader är oerhört kul och oerhört svårt fick jag lära mig. 
 
 
På kvällen hamnade vi på en liten ö här i stan. Vi grillade marshmallows och gjorde smores, pratade och försökte hålla elden vid liv. När det blev för kallt åkte vi hem igen och trots att jag vädrade jackan dagen efter försvann aldrig röklukten. 
 
Sådär kan mina helger se ut. Ibland kan de också innehålla endast jobb eller endast Netflix men det är ju schysst det också. 

Skoluppgift: Förpackningsdesign

~
Vill dela med mig av en skoluppgift jag just blev klar med. Instruktionen var väldigt enkel: skapa en förpackning som innehåller ett mönster. Naturligt blev det en kaffeförpackning för mig, är någon förvånad? 



Inspirationen hämtade jag från Pinterest och riktiga kaffeförpackningar som jag fotade av i matbutiken. Alla illustrationer gjorde jag i Illustrator, även kaffebönsmönstret. På framsidan har jag skurit ut ett litet fönster i form av en böna, jag limmade också fast någon typ av plast på insidan. Tanken är att kaffebönan ska synas och få sin färg från kaffet inuti. Vill också påpeka att jag numera är medveten att ordet 'grind' på engelska blir 'ground' och inte 'grinded'. Jag hann dock skriva ut och vika ihop förpackningen innan jag upptäckte detta  -.-'
 


Loggan är väl inte sådär supergenomarbetad men fokuset i uppgiften låg ju inte där så jag slängde bara ihop något ganska snabbt. Blev överlag väldigt nöjd med mitt resultat. Hade själv blivit nyfiken om jag hittade den här produkten när jag handlade trots att kokos/vanilj-smak på kaffet låter tveksamt hahah! 

 
 

Maj för ett år sedan

~
Det är dags igen! En liten återblick på vad jag gjorde och var jag befann mig för ett år sedan den här tiden. Varje gång jag skriver dessa inlägg och går igenom mitt bildarkiv i mobilen får jag samma två tankar: gud vad snabbt tiden går och vad mycket som har hänt på ett år. 

 
I början av månaden gick 21st Century Heartbeat på repeat hos mig, därav den här lilla teckningen inspirerad av den låten. Det var även vid den här tiden jag var totalt besatt av Supernatural, betade av åtta säsonger på ett par veckor. Screenade också alla spn memes jag kom över. Vilken nörd. Hittade den här selfien och tycker det är intressant hur jag gick all in och sminkade mig såhär flera dagar i veckan medan jag nu för tiden knappt orkar lägga concealer på morgonen, hahah. 


 
Jag gjorde min första tygkasse! Det här spontana projektet kom att bli mitt UF-företag så småningom. Jag screenade en konversation jag hade med Ebba för jag tyckte den var lite småkul. Vi diskuterade vad vi skulle göra och jag höll precis på att skriva "vi kan ha picknick" när hon skickade just precis det. Great minds think alike. Det var dock inte superbra väder så vi flyttade picknicken inomhus, kollade på eurovision och upptäckte tv-serien The Fosters. 
 
 
 
Mot slutet av månaden blev det en tur över dagen till Umeå med Johanna och Ebba. Bilden till vänster är en av mina favoriter nångonsin, det är inte ofta man fångar genuint skratt på bild sådär. Jag hittade ett par hängselbyxor som fick följa med hem tillsammans med en massa nytt smink. När jag kom hem kunde jag inte vänta med att testa sminket, sådär blev resultatet , finfint.
 

Ett handskrivet inlägg: 3 lärdomar


Video: Bullet Journal Walkthrough

~
Jag skrev ju ett inlägg för ett tag sedan där jag gick igenom min bullet journal, men här kommer en video också! Den här versionen är uppdaterad dessutom. Jag har nämligen lagt till ett par sidor och ändrat mitt key-system. Jag lade ner ganska mycket tid på att redigera den här videon, tycker det är så kul ju! Hoppas ni gillar :) 

 

Tre vår- och sommartrender

~

Jag är ingen modefantast, ganska långt ifrån faktiskt - jag har helt enkelt på mig sådant jag tycker är snyggt och bekvämt. Ändå har jag en viss känsla av vår- och sommarmodet 2017 från att ha spanat på ett par av mina favoritnätbutiker. Här kommer några olika produkter i trenderna rött, broderi och slogantryck från klädmärkena Esprit, Pull&Bear och Bershka


Färgkodning: ORANGE:  Esprit - Länk | Länk | GUL: Pull&Bear - Länk | Länk | ROSA:  Bershka - Länk | Länk |

Rött har dykt upp lite överallt i modevärlden på senaste tiden, tillsammans med resten av regnbågens klara färger. Det är just någonting med färgen röd som jag älskar, tycker helt enkelt att det är så sjukt fint - särskilt som en sommarfärg! Ser inte skinnjackan och de där balla solbrillorna ut som något Sandra Beijer skulle bära? Den där jackan längst upp till vänster tänker jag passar bra en regnig svensk sommardag. Har också varit på väg att klicka hem den där väskan ungefär sjuttioelva gånger, VILL HA TACK! 



Färgkodning: ORANGE: Esprit - Länk | LänkGUL: Pull&Bear - Länk | LänkROSA: Bershka - Länk | Länk |

Jag tror ingen har missat broderitrenden, den är superstor och den är överallt. Särskilt trendigt är det med blommiga motiv - mycket rosor framförallt. (Kolla in min DIY rosbroderade t-shirt här!) Jag älskar att mesh och nätmaterial är inne, skulle inte tacka nej till den där toppen till vänster. Skjortan i mitten skulle vara skitsnygg nedstoppad i ett par mom jeans med ett tunt skärp i midjan, tänker lite Noora från Skam. Den där kepsen är nästan min favorit ändå, titta på den broderade pastan bara! På baksidan står det "pasta is for lovers" och det är ju sjukt gulligt trots att jag inte instämmer helt. 

 


Färgkodning: ORANGE: Esprit - Länk | LänkGUL: Pull&Bear - Länk | LänkROSA: Bershka - Länk | Länk |
 
Och till sist - slogans! Vem älskar inte att ens plagg får tala för en själv? Jag suktar efter regnbågstischan, den känns sådär retro och skulle passa väldigt bra när jag leker hipster och vill att mina kläder ska se vintage ut. Skorna skulle vara perfekta till greklandsresan i sommar där jag ska springa omkring på vita stränder och stenbelagda gator, man kanske inte hittar så mycket kokosnötter i Grekland dock? T-shirten som säger "music makes everything better" kan jag försäkra er om att jag instämmer 100% med. Musik gör allt bättre, så är det helt enkelt. 
 
Där har ni det, en liten trendspaning med mig på vår/sommarmodet. 
Någonting från kollagen ovan som du blev extra sugen på? 
 
 
 

Mina allra bästa life hacks

~
Alla älskar väl life hacks? Det är ju bara så härligt att hitta en finurlig lösning på ett problem man inte visste att man hade. Här är mina egna bästa life hacks som jag samlat på mig genom åren. Kom gärna med egna tips i kommentarerna, jag vill ha meeer! 

 
Babyolja som sminkborttagning
Jag brukade använda kokosolja en gång i tiden men det finns tre nackdelar med det: 1. kladdig och opraktisk förpackning 2. dyr som tusan 3. luktar inte gott när man smetar in ansiktet??. Därför vinner babyolja alla gånger eftersom den 1. går att köpa i förpackning med pump 2. är relativt prisvärd 3. är doftfri. Snälla testa att använda babyolja som sminkborttagning. Thank me later.

Frysa in gammal banan
Ni vet när man konstant har bruna bananer men är dötrött på att göra banankaka efter banankaka? Jag skär alltid upp bananerna och lägger dem i en burk i frysen. De går sedan att ta ut och göra smoothies eller nicecream av. Har man ångrat sig och vill göra banankaka trots allt kan man tina upp dem och göra det ändå. 

Ha två små handdukar
Det här är nog det bästa jag har kommit på faktiskt. En del använder en ny handduk varje gång de tvättar ansiktet men ärligt talat - hur mycket tvätt blir inte det? Jag skulle däremot aldrig kunna tänka mig att använda samma handduk för händerna och ansiktet. Därför brukar jag ha två små handdukar hängandes i badrummet. När det är dags att byta ut handdukarna tar jag en ny till ansiktet och låter den gamla ansiktshandduken bli den nya handhandduken. Skitsmart. 

Vatten i sprayflaska
Den svidande sanningen är att jag förmodligen har världens ogrönaste fingrar, dödar allt levande jag tar i typ. Jag äger ett par små kaktusar men avskyr att vattna eftersom allt bara rinner utanför när krukorna är så små. Jag har kommit på att fylla en sprayflaska med vatten och ha den ståendes i rummet. Förenklar vattningen drastiskt eftersom man bara sprayar på jorden + att jag lättare kommer ihåg att vattna eftersom sprayflaskan alltid står där. 

Ha med vatten överallt
När vi ändå pratar om vatten, det här om att dricka 8 glas vatten per dag kan ibland vara svårt att uppnå, man glömmer liksom bort. Att konstant ha med sig en vattenflaska ökar chanserna. Själv har jag med mig en vattenflaska överallt, lämnar i princip inte huset utan den och det har resulterat i att jag hela tiden går runt och sippar utan att riktigt tänka på det. 
 
 
Ha med mat i påse/återanvänd burk
När man ska ut på sina äventyr eller bara till jobbet och ska ha med sig lunch tycker jag om att ta med maten i en gammal glassburk eller liknande så att jag bara kan slänga den när jag ätit upp och slippa dra runt på en burk som ska hem och diskas. Eventuellt kan man ju lägga maten i en plastpåse (beror givetvis på vilken maträtt man äter).

Särskilj din laddare/hörlurar från resten av familjens
Jag slår vad om att jag inte är ensam om att ingå i en familj där någon annan har likadan mobiltelefon och därmed även likadan laddare. Jag blev galen på att jag alltid tog mammas laddare eller tvärtom tills jag beslutade mig för att göra något åt det. Jag har trätt en sådan där liten gummihårsnodd på både laddaren och hörlurarna men det fungerar lika bra med en färgad tejpbit eller att markera med en tuschpenna. 

Använd vanligt tork/toappaper som blotting paper
Jag gör alltid det här på skolan när jag ska gå på toaletten. Om jag ser lite glansig ut duttar jag bara bort det med toapapper eller pappershanddukar, fungerar utmärkt. Har aldrig förstått varför man ska köpa dyra blotting sheets när det fungerar med vanligt toapapper?
 
Vad är dina bästa life hacks?



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.