DIY | Marble Dipped Mug

~


Är det inte fantastiskt vad man kan göra med lite nagellack och vatten? Den här tråkiga muggen har jag haft hur länge som helst utan någon användning för. Numera förvarar jag min penslar i den. Visst blev den fin? Det är dessutom sååå enkelt att göra, och du har troligtvis redan alla material hemma. 



För att skapa en sånhär fin mugg behöver du följande | En tråkig mugg/kopp/egentligen typ vad som helst, tandpetare, nagellack, någon sorts bytta med ljummet vatten.




Om du förut har gjort water marbeling på naglarna används exakt samma teknik här // Du häller ner ett par droppar av ditt nagellack i vattnet, använd hur många eller få färger som du vill. Sedan tar du en tandpetare och liksom drar genom nagellacket ett par gånger tills du tycker att mönstret ser bra ut. Doppa sedan försiktigt ner muggen, se till att nagellacket fäster och plocka upp den igen ur vattnet. Låt muggen stå över ett dygn så att den torkar innan du börjar använda den. 

Undvik att få nagellack på området dina läppar rör om du nu ska använda din mugg för att dricka ur. Se också till att handdiska den, nagellacket tål tyvärr inte diskmaskinen. Kom också ihåg att jobba relativt snabbt när du väl börjar droppa i nagellacket, annars torkar det och resultatet blir inte lika bra. 
 

Det bästa med detta projekt? - Du vet aldrig riktigt hur resultatet kommer att se ut, det är alltid en överraskning! Lycka till!

Tiden går fort när man har roligt

~
Oj, har det redan gått en hel vecka sedan sist? Här har det ekat tomt i 6 hela dagar. Anledningen? - Jobb, jobb, en massa jobb, bra väder, en fantastisk helg spenderad med vänner och lite mer jobb. Jag har faktiskt inte glömt bort bloggen, bara lagt den åt sidan för att hinna med allt annat. Jag kan ärligt talat inte lova bra uppdatering hädanefter heller eftersom jag jobbar 3 veckor till i sommar och sedan åker vi på semester. Men jag ska göra så gott jag kan - ingen press! 
 
Lite bilder som fångar känslan av den här veckan --
 
Det dyker i alla fall upp en rolig DIY här i morgon, så kika gärna in då. Undrar om någon orkade läsa den all denna text, heh..

Workspace

~
Publicerade ett liknande inlägg för ett tag sedan där jag visade hur mitt skrivbord ser ut, du hittar det inlägget här. Tänkte att jag skulle uppdatera er lite eftersom jag nyligen städade bort en massa saker. Kanske inte ser så annorlunda ut men för mig är det världens skillnad, allt känns så mycket renare och mer organiserat. 
 


Här sitter jag när jag bloggar, redigerar, gör läxor, eller kikar på youtube. Jag har förstås en kontorsstol också, men den plockade jag bort för att bilderna skulle bli bättre, eheh.. 


De flesta möbler kommer från IKEA, men undrar du om något specifikt är det bara att kommentera! 

Kakor med pistaschenötter & vit choklad

~
 
Dessa kakor bakade jag för ett par dagar sedan, de blev väldigt goda med pistaschenötter och vit choklad - en bra kombination mellan sött och salt. Om du vill testa själv följde jag detta recept men bytte ut mörk choklad mot nötterna och den vita chokladen. 

Te & Citron

~
 
Jag älskar te, dricker helst flera koppar varje dag. Läser gärna en bok samtidigt. Men sedan jag upptäckte citron i varmt vatten använder jag knappt vanliga tepåsar längre. Jag kokar upp vatten som vanligt, rör ner lite flytande honung och lägger sedan i en citronskiva. Älskar kombinationen mellan det söta och syrliga. Honungen har hjälpt mitt halsont och citron har hur många som helst hälsofördelar. Om du också är en te-älskare måste du testa detta! 

Bästa borstarna

~
Mina två favoriter när det kommer till sminkborstar är dessa från Real Techniques - deras Setting Brush och Stippling Brush. De har båda många användningsområden. Setting Brush använder jag för puder under ögonen/highlighter/contouring och Stippling Brush använder jag för foundation/rouge och ibland highlighter. 
 

Det är så bra att de nu också är lätta av få tag på i Sverige. Har du testat Real Techniques? Vilka är dina favoritborstar? 

Sommarläsning

~

Någonstans den senaste tiden har jag tappat bort att läsa, jag som alltid läser! Men jag tänkte att nu under sommaren blir det perfekt att börja igen, man har hur mycket tid som helst på sig och att kunna sitta ute när man läser är ju typ det bästa som finns. Boken jag har tänkt börja med är Emma av Jane Austen, någon som läst den? 

Skarpa linjer

~
 
Detta pryder mina naglar just nu. Använde Essie Full Steam Ahead, ett vitt lack och en en supersmal borste. Vill man göra det lite enklare för sig kan tejp vara bra att ha. 

Wants from TOBI

~
LÄNKAR - | Playsuit | Top | Dress | Top | Top | Dress |
 
Tobi har länge varit min favoritwebbshop, än så länge har jag dock bara kikat och suktat efter alla fina plagg, men efter sommaren då jag har tjänat ihop en hel del pengar blir det nog att lägga in en order. Playsuiten längst upp är ju to die for! 







Skrivartävling

~
Jag har alltid gillat att skriva, och jag har nog alltid vetat att jag är bra på det. Däremot är jag väldigt dålig på att avsluta min projekt, så jag försöker hålla mig till kortare noveller. Det känns som jag nyligen fick lite bekräftelse när jag vann en skrivartävling i skolan, wohoo! 500kr fick jag i pris, inte alls dåligt. 

 
Jag vill tipsa er alla som gillar att skriva att delta i Lilla Augustpriset. Där kan du skicka in en text och vinnaren får hela 15000kr! Jag tänker defenitivt skicka in flera små noveller som jag har sparade på datorn. Du kan läsa mer om priset HÄR eller skicka in ditt bidrag HÄR. 

Video | Testar amerikanskt godis w/Kattis!

~
 
→ PRENUMERERA PÅ MIN YOUTUBEKANAL HÄR! ←


Summer, where u at?

~
Men HALLÅÅÅ? Var är solen och värmen och sommaren? Det bara blåser och är eländigt ute ju. Hoppas på att det vänder snart. Till dess får jag drömma mig bort med hjälp av dessa bilder från weheartit. 

En torsdag i tre bilder

~
Såhär spenderades första dagen på sommarlovet. Ja, jag har redan sommarlov och - ja, jag tycker synd om ni som inte har det (egentligen inte mohahhaah!)



Åt en hemmagjord pizza till middag, så gott! Använde creme fraiche i stället för tomatsås (vilket förövrigt är typ en bästa upptäckelsen jag någonsin gjort), och sedan toppades pizzan med lufttorkad skinka, tomater, mozarella, ruccola och pinjenötter. Kan det blir bättre?!



Satt i soffan typ hela dagen och förutom att slötitta på avsnitt av Saved by the bell och Fresh Prince of Bel-air funderade jag på mina jeans och om jag kanske borde förstöra dem lite mer, tror det får bli ett projekt nu under sommarlovet!

 
Kvällen avslutades med lite B&J Half Baked och en tidning samtidigt som jag såg Kändis-Sverige Bakar på TV, det är vad jag kallar att multi-taska det, heheh.. Jag satt förresten inte på hallgolvet och gjorde allt detta, det var endast för att bilden skulle bli fin ;)
 
För att summera torsdagen blev den väldigt chill, det behövs efter ett helt år av pluggande. Jag kände också att jag laddade batterierna lite då jag redan imorgon börjar jobba.

Video | Produkter jag ångrar att jag köpte

~


Prenumerera på min youtubekanal HÄR

Holy Grail | Anastasia Brow Wiz

~


Om jag endast fick att behålla en sminkprodukt av de jag har - skulle det vara denna. Anastasia Brow Wiz är vad jag använder mig av varje dag för att fylla i mina ögonbryn. Den ser naturlig ut och är lätt att arbeta med. Lite på den dyra sidan, men jag har haft min i över 6 månader - så den räcker länge. Du köper den billigast HÄRAnvänder färgen Dark Brown om någon undrar. 



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.