Lite babbel

~
Oj, här har det stått tomt ett tag. Det här har nog varit den störta pausen från bloggen (ofrivillig bör jag tillägga) som jag har haft på ett bra tag. Vet inte riktigt vad som hände, livet kom kanske emellan. Hela helgen har jag varit upptagen då en kompis från högstadiet kom och hälsade på, och nästa vecka får jag sommarlov, tiden springer iväg!
 
 
Idag har jag bara suttit inne vid datorn och kikat på youtube. Just nu redigerar jag en video och dricker Arizona is-te som dessutom inte är särskilt god - så jag vet inte varför jag dricker den. Jag får lite dåligt samvete eftersom det är soligt ute, kanske sätter mig på balkongen en stund. 
 
Nej men vad jag babblar på i det här inlägget, tänkte egentligen endast förklara varför jag inte publicerat på väldigt länge, vet inte riktigt om jag lyckades med det.. MEN nästa inlägg blir en DIY som jag har jobbat på, yeey! 

NYX Blushes

~
Fullkomligt älskar dessa rouge som jag klickade hem från Cocopanda.se för några veckor sedan. (Du kan se när jag visar upp dem i en haulvideo HÄR!). Bra pigmentering, rimligt pris och fina färger. De sitter dessutom på ett bra tag. 



Jag köpte alltså "Pinched(som jag hört väldigt mycket om) och "Dusty Rose", är så himla nöjd! Är det någon annan som testat dessa rouge från NYX? Vilken färg är finast? 

 

DIY | Klänning till Crop Top

~
Den här klänningen fick jag av min mamma för fler år sedan och sedan har den hängt i garderoben i väntan på en transformation. Förra helgen tog jag tag i det och förvandlade denna klänning till en modern crop top. Jag älskar tyget. Det är lite svårt att se på bilderna men det är ett blått/glittrigt/skimmrigt material. 



Jag började, såklart, med att mäta hur lång den skulle vara, sedan lade jag till sömsmån & klippte av klänningen (jag klippte alltså även av dragkedjen på baksidan). Därefter tog jag in den lite på sidorna eftersom den var alldeles för vid för mig. HÄR finns en jättebra beskrivning på hur du tar in en topp. 

Sedan sydde jag fram och tillbaka över dragkedjan en bit upp på toppen och tillsist fållade jag nedtill. Blev väldigt nöjd, kommer nog att bäras till högmidjade kjolar i sommar. 

 

Den lilla randiga

~
Denna fina köpte jag på H&M igår. Jag har letat efter en sådan här klänning i exakt detta mönster, formen och färgen, äntligen! Den kostade dessutom inte många kronor. Längtar tills jag kan bära den med bruna ben, vita converse och röda läppar!



 

Inspirerad

~
Trots att jag gillar att stå i köket är motivationen till att laga mat inte på topp när man endast gör det till sig själv. Därför blir det mycket matlådor eller halvfabrikat till middag. Det är så synd, jag älskar ju sallader och olika pastarätter. Därför knepade jag ihop detta kollage med bilder på weheartit, det inspirerar mig till att laga min egen mat, redan idag kanske? 
 
 

Video: Skönhetshaul

~
Ehehehehhhhheh... har handlat lite, ehehhehh... Prenumerera på min youtubekanal HÄR!
  

Floral Letters

~
På senare tid har dessa vackra blomsterarrangemang i form av bokstäver dykt upp i mitt Pinterest-feed. Kanske inte så konsitgt med tanke på årstiden. Tycker det är hur fint som helst, och för någonting speciellt skulle det vara fantastiskt att använda riktiga blommor, ska detta däremot vara prydnad en längre tid bör nog plastblommor användas i stället.
 
 
 

En vårig bloggdesign

~
Oops I did it again! Jag väljer att inte skriva så mycket denna gång, ni ser ju liksom själva vad som hänt - förhoppningsvis. Känner ni våren i den nya designen, KÄNNER NI VÅREN?! Vill också tillägga att the graphics i headern och profilbilden är skapade av fantastiska Elise, all cred till henne. 
 
 
Vad tycker ni guys, ganska fint eller hur? 

Gone Girl - Gillian Flynn | Recension

~
Titel: Gone Girl | Författare: Gillian Flynn | Utgivningsår: 2013 | Genre: Thriller, Deckare | Köp den HÄR
 
Boken utspelar sig i nutid. I varje nytt kapitel byts perspektivet mellan de två huvudpersonerna där det ena perspektivet är i form av en av karaktärernas dagboksanteckningar. Vi befinner oss i Missouri, USA majoriteten av boken. 
 
Nick Dunne börjar som en trevlig kille och älskad make, sedan utvecklas hans karaktär och han börjar bli mer inåtvänd och lite... lat? Amy Elliot Dunne får man veta var en vacker, rolig & skön tjej, men hon blir mer och mer irriterad på Nick - på hans misstag och inkompetenser. Jag tycker att båda karaktärer har en intressant utveckling under bokens gång. 
 
Själva handligen är alltså att Nick en dag kommer hem och hans fru är borta - spårlöst försvunnen. Vardagsrummet är kaos och det finns blodstänk i köket. Utredning påbörjas och snabbt börjar misstankarna riktas mot Nick. Men efter många tvister blir man som läsare mer och mer förvirrad. Vad var det egentligen som hände den dagen Amy försvann från sitt hem? 
 
"Because sometimes, the way he looks at me, I think, man of my dreams, father of my child, this man of mine may kill me. He may truly kill me." - Från Amys dagbok
 
Jag läste boken översatt på svenska vilket jag oftast inte föredrar. Översättaren sätter sin egen touch på boken - vilket är helt ofrånkomligt. We’re just humans after all. Men jag tycker faktiskt att denna översättare var riktigt duktig. Språket är bra och tydligt, många ”nyckelord” översattes inte ens - och tack för det, det hade nog blivit riktigt konstigt. 
 
Budskapet var för mig väldigt tydligt. Jag anser att boken handlade mycket om hur vi ser på män och kvinnor i samhället. Folk som får ta skulden eller blir misstänkta för att de uppträder på ett visst sätt. Jag tycker också att boken gav en bra synvinkel på äktenskap - även om Amy och Nicks var ett extremt stormigt och ohälsosamt sådant. 
 
Första halvan av boken var ganska seg, jag förstod liksom inte medan jag läste varför alla tyckte så mycket om den. Den hände inte mycket, ingen riktig historieutveckling. Man fick mest följa Nicks tankar och halvtappra försök att hitta sin fru. Men sedan, resten av halvan var fantastisk. Då började bådas karaktärer och historien utvecklas. Tvister och överraskningar regnade in och boken var som fastklistrad i mina händer när jag inte åt, sov eller hade lektion. Slutet var ett sådant som lämnade mig: Vänta va? NEEEJ! Eller? Kanske? Jag vet inte.. va? Och det är sådana slut jag älskar, dem där man måste tänka efter lite när berättelsen är slut. Tycker jag att du borde läsa denna bok? JA! Den är fantastisk, särskilt om du gillar mindgames, tvister och thrillers. Var bara beredd på ett seg början. 
 
Nu är jag riktigt sugen på att läsa Sharp Objects av Gillian Flynn som även den fått många positiva recensioner. 
 
 
 

Fina saker

~
Som ni kanske eller kanske inte vet ska webshoppen Brallis.se öppna upp en fysisk butik i Umeå. Jag blev så glad när jag hörde detta då det inte är alltför långt till Umeå för mig. Det har blivit lite tråkigt att handla smink som man inte hittar i vanliga butiker i Sverige på nätet. Nästa gång jag råkar vara i Umeå ska jag definitivt kika in i Brallis butik.
 
Fixade ihop ett kollage av produkter från deras hemsida som jag gärna skulle vilja se i min sminkkollektion. 
 
 
 

En skymt i mitt smyckesskrin

~
De flesta har sådana där saker man inte kan låta bli att köpa oavsett hur många man redan har hemma. Det kan till exempel vara väskor eller skor, men för mig är det smycken. Stora halsband, söta örhängen och ringar. Här får ni en liten inblick i mitt smyckesskrin. 



Själva skrinet köpte jag väldigt billigt på Happy Price om jag inte minns fel. Kostade nog där vid hundralappen. Den fungerar bra och jag älskar den stora spegeln. I det lilla facket där nere förvarar jag som ni ser mina stora "statement-halsband", lite rörigt dock heheh..


Dessa är mina favoriter. De flesta smycken fyndar jag billigt på Ur&Penn eller på reor i vanliga klädbutiker. Det enda av riktigt värde både när det kommer till pengar och sentimentalitet i mitt skrin är armbandet längst ner till höger som jag ärvde av min farmor. 

Filmtips

~
Jag älskar att titta på filmer, ibland fördrar jag det framför serier. Mina favoriter är dem som har många twister så att man tillslut inte riktigt vet vem man håller på. Filmerna får gärna ha ett slut som lämnar en aningen förvirrad. Här tipsar jag om några av mina favoriter som jag kunde komma på nu, men dessa är långt ifrån alla. 




En oväntad vänskap är en sådan där rolig, mysig och rörande film som passar bra att se på med hela familjen. | Har du inte sett Memento måste du göra det, med en gång! Den är sååå bra och innehåller många plot twists, se den! | The Best of Me såg jag ganska nyligen, det är en fin film som säkert får dig att fälla en tår eller två. | The Last Song är en sådan där må-bra film som jag säkert sett 100 gånger, mest för att jag är besatt av Liam Hemsworth, heheh.. | The Reader handlar om en ung kille och en äldre kvinna som faller för varandra, men det som intresserar mig är att den utspelar sig under andra världskriget. | Catch Me If You Can är en film som jag hört väldigt mycket bra om men det tog ett tag för mig att faktiskt se den. Den var superbra, har också en massa plot twists och oväntade vändningar. Har du sett någon av dessa filmer, eller finns det någon du är vill se?

Video: Aprilfavoriter

~
Hur kan det reeeedan vara Maj? Fattar inte? Vart försvinner tiden, det känns som det nyss var jul? 


Glöm inte att prenumerera på min youtubekanal HÄR! 

Läser just nu: Gone Girl

~

Här är boken jag för tillfället håller på att ta mig genom - Gone Girl av Gillian Flynn. Hade hört så himla mycket bra om denna när jag köpte den, men när jag började läsa kände jag bara.. mehh. Och så tycker jag fortfarande, halvägs in i boken. Vet inte om det beror på att jag inte befinner mig i en läsarperiod just nu eller om just denna bok helt enkelt inte är något för mig. Vilket som har jag bestämt mig för att läsa ut den, sedan ska jag se filmen och göra en liten minirecension tänkte jag.
 
Någon som läst denna bok, vad tyckte du i så fall? 

Craving

~
 
Just nu har jag världens craving efter ljusa, förstörda jeans som jag kan bära med vita sneakers och brunbrända ben till sommaren. Men när det kommer till jeans, åtminstonde för mig, gäller det att hitta de som sitter perfekt så att de både är bekväma och snygga. De par i mitten i kollaget ovan kommer från Zara och kostar dig 399 riksdaler. 



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.