En livstidsförbrukning av bars (typ)

~
Jag är fullkomligt besatt av bars till frukost, mellanmål eller kvällssnacks. Det är den perfekta räddningen att hitta i väskan när magen börjar kurra (iaf för någon som är livrädd för att gå hungrig). Jag har dock insett att goda bars är dyra och särskilt om man köper dem en och en. Därför lade jag en stor beställning för ett par veckor sedan och igår hämtade jag ut ett paket med en maaassa bars. 
 
 
Jag beställde mitt från sidan Nu3.se som jag hittade efter lite googlande. De har riktigt bra priser och verkar alltid ha aktiva rabatter. Jag klickade mest hem test-paket så att jag kan prova flera smaker från olika märken. Det fick bli lite från bl.a. Nakd och GetRaw och Clif Bar. Det sistnämnda är jag extra intresserad av att testa, har hört mycket bra om dem. 
 
Jag rekommenderar i alla fall starkt att beställa hem en massa bars på samma gång såhär, du sparar så mycket pengar! När jag hade gjort matten visade det sig att jag betalade 16 kronor för varje bar - så värt! 

Att ta snygga stilleben | Mina tips!

~
Att fota till bloggen är enligt mig ett av de roligaste stegen i hela processen av att skriva ett inlägg. Flatlays och stilleben är min grej, därför tipsar jag nu om mina favoritsaker att ha med som rekvesita och detaljer i bloggfoton.
 
 
Växter | Kaktusar, succulenter, tulpaner eller andra husväxter passar utmärkt som rekvesita i foton då de adderar lite liv till helhetskänslan och gör de flesta foton ett snäpp bättre. Det är också något billigt som de flesta redan har hemma. 
 

Tyger & texturer | Att lägga sina saker på olika tyg, papper och underlag är supersmart. Jag brukar använda stickade tröjor, spets, fejkpäls, filtar och liknande. Testa att skrynkla ihop filten eller papperet för ännu mer textur. Du kan också ha flera lager av olika underlag så blir fotot mer intressant. 

 
Skönhets-/sminkprodukter | Att slänga in ett läppstift eller en sminkborste med fotogenisk förpackning i dina flatlays är typ det bästa sättet att ge bilder en lyxig touch. Fina nagellacks-/eller parfymflaskor fungerar också väldigt bra. 
 
 
 
Utskrivna foton | Jag tycker om att lägga in utskrivna, fysiska foton - t.ex. polaroidbilder i mina bloggfoton. De lägger till färg, detalj och en helt annat djup i ditt foto. Man kan ju också klippa ut bilder från tidningar om man inte har tillgång till en skrivare. 
 
Tidningar | När vi ändå pratar om tidningar så kan jag tipsa om att använda ett helt magasin som rekvesita. Du kan stapla dem, låta de sticka fram från hörnet av ett foto eller öppna upp ett snyggt uppslag som du gillar. Det går att foto tidningarna från långt håll som en del av helhetsbilden eller lägga andra saker på tidningen för att sedan ta en närbild. 
 
Kontors-/pysselting | Washitejp, pennor, anteckningsböcker och bara fina kontorsprylar i allmänhet använder jag hela tiden för mina stilleben. Det ger ju också ännu en anledning att få köpa fler anteckningsböcker och pennor. 
 
 
 Andra förslag på foto-props:
 
> Te-/kaffekoppar
> Mobiltelefonen
> Uppskuren frukt i en fin skål
> Solglasögon
> Smycken och accesoarer
> Hörlurar
 
 
Sedan är det bara att kombinera som man vill, vare sig om man vill ta ett foto på något specifikt eller bara en fin bild att fylla ut bloggen med. För att hitta inspiration till vad jag ska fota brukar jag gå runt i mitt rum och samla ihop fotogeniska saker som kan passa ihop. Jag har också en board på Pinterest där jag hämtar idéer.
 
Nu är det bara att sätta igång och fota massa snygga flatlays! 
 
 

Cranberry Autumn Makeup

~
HÖRNI! Jag hade uppkörning idag och nu har jag körkort! Va?! I två veckor har jag konstant pluggat körkortsteori, övningskört och varit nervös och äntligen kan jag släppa allt det där. Det har varit väldigt dålig uppdatering här, men nu känner jag att jag har tid för bloggen igen. 
 
Den här sminkningen med rosaröda toner gjorde jag för ett par veckor sedan när de första löven hade färgats orangea och jag hade höst-feeling så det räckte och blev över. Ovanligt av mig att inte köra på matta läppar men tro det eller ej - jag har tröttnat lite på liquid lipsticks. 
 
 
Som bas för ögonskuggorna hade jag ett rött läppstift. Sedan använde jag en blandning av skuggor från NYX Full Throttle Quad 'Color Riot' och The Balm Nude Tude. Läppfärgen är en kombo av två läppstift men jag kommer inte ens ihåg vilka det var (oops!). 
 
 
 Är så himla taggad på hösten nu! Ikväll blir det nog te och choklad och mys framför Netflix, ja - så får det bli. 
 

DIY Hanging Shelf

~
Det brukade finnas ett tomt utrymme i mitt rum som jag alltid störde mig på. När jag hade surfat runt lite på Pinterest efter en idé insåg jag att det går att göra en simpel hylla att hänga upp. Då fyller jag både tomrummet och har mer yta att ställa saker, supersmart! 
 
 
För att göra det här projektet kan dessa grejer vara bra att ha: penslar, vattenpass, sandpapper och borrbits. Alla produkter i kollaget nedan kommer från Engelbert Strauss
 
 
Eftersom detta är ett väldigt enkelt projekt behövde jag bara leta i genom pappas diverse högar med träbråte för att hitta en bra bräda att använda som hyllplan. Vi hittade också en bit snöre att använda till att hänga upp brädan, det var egentligen för tunnt men jag flätade ihop snöret för att det skulle bli grövre.
 
Om du inte har plankor hemma och lever nära havet kanske du hittar en bit drivved som fungerar. Alternativt går det ju såklart alltid att köpa en passande bräda. Ett bra rep finns typ överallt, en liknande till det jag använde finns att köpa här på Slöjddetaljer.se. Jag kan också tänka mig att det skulle vara snyggt att använda skärp istället för rep. Gå till närmaste second hand och köp ett par bälten kanske? 
 
 
Jag började med att såga brädan till en bra längd. För det lilla utrymmet jag skulle hänga upp den i kunde den inte vara bredare än 45cm. Jag bad pappa att borra ett hål vardera hörn där jag skulle knyta fast repet. Tänk på att borra ett hål som är nog stort för att trä genom repet men nog litet för att en knut på undersidan ska hindra repet från att åka ut ur hålet igen.
 
(Det slutade faktiskt med att vi fick borra en gång till eftersom hålen första gången var för små)
 
Sedan var det dags att slipa brädan, du kan självklart skippa det här steget om det redan är gjort på brädan du hittar. Det går självklart alltid att använda sig av vanligt hederligt sandpapper men är man en sådan som har dåligt tålamod (som jag heheh..) rekommenderar jag en slipmaskin!
 

Efter detta målade jag min bräda vit. Jag använde färg vi redan hade hemma med det finns ju också att köpa ganska billigt när man bara behöver inte liten burk. Jag målade två lager färg på ovansida och kanterna men bara ett lager på undersidan eftersom den ändå inte syns från höjden jag hängde upp hyllan.
 
 
Nästa steg var att trä genom repet i hålen, bestämma hur högt hyllan skulle hänga och sedan knyta fast repen genom att göra en knut på undersidan av hålen. Därefter satte jag fast två krokar i väggen och hängde upp hyllan på dem. 
 
 
Sedan är det klart! Jag har hur länge som helst velat göra något av det där tomma utrymmet på väggen och äntligen tog jag tag i saker! Blev supernöjd, vad tycker ni? 
 

Charmen med kontaktplast

~
 
När jag besökte Panduro senast snubblade jag över en rulle kontaktplast i marmor och det åkte med mig hem. Jag är liksom alla andra besatt av marmor och har en tendens att köpa allt med det mönstret. Hittills har jag klätt en box, en anteckningsbok, en penna och mer lär det bli. Har sett att folk klär om hela möbler med det här, det vill jag testa!
 
Jag såg nu att de har kontaktplast i svart och grå marmor också. Jag köpte som sagt mitt på Panduro men gissar att efter lite googling hittar man nog likadant för en bråkdel av pengarna. 
 
Så jag ville bara tipsa om det. Kontaktplast för den som billigt och enkelt vill göra om lite i sitt rum. 

TIPS | Ommwriter - bästa skrivprogrammet!

~
Det var någon dag härom veckan där alla mina lektioner under dagen blev flyttade eller inställda så det slutade med att jag aldrig ens gick till skolan den dagen. Utan mycket annat att göra såg jag till att bli av med lite pengar. Såklart. Välspenderade pengar ändå när de går till att köpa världens bästa skrivprogram?!
 
 
Tror att jag hörde om det här först på Amandas blogg för riktigt länge sedan och det har sedan dess legat på någon mental att-köpa-lista i mitt bakhuvud. Väldigt trevligt är att Ommwriter inte har ett fast pris utan man ger vad man känner för. Jag gav 6 dollar vilket är ungefär 50 kronor. 
 
Det som är så speciellt med det här programmet är att alla störningsmoment försvinner när du sätter dig ner för att skriva. Vare sig det handlar om ett blogginlägg, skolprojekt eller när jag bara vill skriva blir jag alltid störd av alla funktioner och verktyg runt omkring. Ommwriter täcker hela skärmen med en simpel bakgrund, förser dig med mysig bakgrundsmusik och låter dig bara skriva. 
 
 
Det finns ett par grundläggande funktioner där du kan välja mellan ett antal bakgrunder, bakgrundsljud och typsnitt. Använder seriöst det här programmet hela tiden, bästa spenderade femtio kronorna på väldigt länge! 
 

Min senaste besatthet

~
Jag fullkomligt älskar att nittiotalet är tillbaka i mordevärlden, hakar på allt från chokers till linnen över t-shirts och nu även min senaste besatthet - pins och broscher. Tycker det är så snyggt att sätta på jackan eller väskan eller kepsen eller var man vill. 
 
 
Dessa tre sitter på min jeansjacka just nu, alla är hemklickade från ASOS. Den lilla mopsen är från märket Jolly Awesome som har sååå mycket andra söta grejer. Rosen och månen kommer från ett multipack med lite andra pins från ASOS egna märke. 
 
 
Här hittar du mopsen från Jolly Awesome, här finns ASOS pinpaket #1 och pinpaket #2.
 
Mina senaste badges till samlingen fick jag av min rumskompis Johanna som var i London nyss. En är från Shakespeare och den andra från Wicked. Min lilla samling växer sakta men säkert. 
 
 
Vad tycker ni om pins och broscher? 

Video // Hudvårdsrutin

~
En av mina favorit-videotyper på youtube är folks hudvårdsrutiner, är alltid på jakt efter nya och spännande produkter som kan bli min nästa favorit.
 
 
Jag nämner det inte i videon men vill bara säga att hudvårdsprodukter inte måste vara bra för att de är dyra, och de måste inte heller vara dåliga för att de är billiga. Det är olika för alla och det viktigaste är att köpa sådant som passar ens hudtyp. Anledningen till att jag tenderar att spendera lite mer pengar på dessa produkter är helt enkelt för att jag är väldigt intresserad av hudvård. 
 
 
Prenumerera på min youtubekanal här! :) 

Musikfavoriter | Augusti 2016

~
 
Augusti har varit bästa musik-upptäckar-månaden för mig. Jag fullkomligt älskar spotifys funktion "discover weekly" där låtarna som hamnar i den listan baseras på det du brukar lyssna på, har hittat så många nya artister! Egentligen tänker jag att den sista låten inte riktigt borde räknas eftersom jag hittade den alldeles mot slutet av Augusti, men jag vill tipsa om den ändå. 
 
Kan ni förresten fatta att sommaren är över på riktigt nu? Inte jag. Samtidigt är jag sjukt taggad på hösten och allt den kommer med. Tända ljus, regnoväder och tjocka halsdukar? - Yes pls!
 
 
 
Vill du lyssna på mer? - Här är min Spotifylista :) 

DIY Rund Väggspegel

~
När jag var på IKEA senast köpte jag den här sminkspegeln på fot som alla har, ni vet. Senare samma dag när jag skulle bygga ihop spegeln insåg jag att en mutter var för liten vilket resulterade i att allt blev helt vingligt.
 
När jag ringde kundtjänst skickade de bara en ny spegel (som för övrigt fungerade som den skulle), men då hade jag ju fortfarande kvar den här andra spegeln - så jag bestämde mig för att göra något med den!
 
 
Med hjälp av ett skärp jag inte använde längre gjorde jag den till en väggspegel istället. Egentligen är processen väldigt simpel, men jag tänkte gå igenom den ändå ifall det är någon som är intresserad av att göra något liknande. 
 
 
Bältet jag använde hade en skrikig pastellig, lila färg så jag gav den en makeover med akrylfärg i koppar. Det fungerade utmärkt, den plastiga läderytan på skärpet gjorde att färgen fastnade utan problem. 
 
 
Jag monterade isär spegeln igen genom att ta bort hela foten men lämnade kvar de där skruvarna på sidan så att jag kunde fästa skärpet i dem. Jag bestämde mig för att ha med spännet på bältet lite på sidan som en extra detalj. Jag placerade alltså ut hur jag ville ha skärpet i förhållande till spegeln och klippte isär det längst ner. 
 
 
Därefter gjorde jag hål i bältet där skruvarna skulle sitta med hjälp av en sprättare och sedan en sax. Vilket vasst föremål som helst fungerar om man har lite tålamod. Därefter tog jag bort skruvarna från spegeln, satte dem genom hålen jag just gjort och skruvade sedan tillbaka dem. Se till att skärpet ligger rätt och att inget är tvistat. 
 
 
Sedan är det klart!
 
Jag hängde upp min på väggen ovanför sängen i en aning awkward höjd, men den är ju mest för dekor så det gör inte så mycket. Jag blev riktigt nöjd med resultatet. Vad tycker ni, visst blev det fint? 
 
 



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.