Triple Aid UF

~

Köpte det snygga armbandet till höger från Triple Aid UF då man betalar 39kr och stödjer WWF. De har också två andra armband där du stödjer Unicef och Water.org. Tycker det är så viktigt att bidra med någonting till välgörenhet på något sätt. Köp ett du också här!

Nice & White

~
| Från min Weheartit |

Bokrean

~


Jag kom på nu att jag aldrig visade vad jag köpte från bokrean för några veckor sedan - så här kommer det! Jag var verkligen tvungen att lägga band på mig själv, ville köpa sååå många fler men jag har ju så himla många i bokhyllan som jag inte läst än. 


1 / Emma - Jane Austen. Älskar Austen och hennes berättelser, denna är dock på svenska då jag tycker att originalversionerna är alldeles för svåra för mig att läsa då det är 100 år gammal engelska. Emma tror jag är en av hennes mest populära verk tillsammans med Pride & Prejudice som jag faktiskt håller på att läsa just nu. 
 
2 / Gone Girl - Gillian Flynn. Hade hört mycket bra om denna från folk som läst den, så jag måste ju såklart också göra det. Vill se filmen efter att jag läst boken, har dock haft många som har sagt att slutet var en besvikelse. 
 
3 / I förintelsens tjänst - Fabrice d'Almeida. Som jag skrivit om förut är jag väldigt intresserad av andra världskriget och förintelsen. Denna bok handlar såklart om detta, men ur vakterna på förintelselägrens perspektiv. Hur var de dagliga uppgifterna organiserade? Hur tillbringade männen helst sin fritid? Ska bli riktigt intressant att läsa denna!

 


Kärlek till dig min ryggsäck

~
 
Jag önskade mig en ny ryggsäck i födelsedagspresent av mina föräldrar och fick då välja ut den själv så att det blev rätt. Jag valde denna för att jag tycker att trycket är typ det snyggaste i hela världen!! Vi beställde den från ASOS och den kom idag, älskar den! Vad tycker ni?

I min matkasse

~


Jag vet inte riktigt hur intressant av ett inlägg detta är för de flesta - men själv tycker jag att det är riktigt kul att se vad andra köper i matväg, jag är lite nyfiken av mig. Jag kan väl också lägga till att denna sväng till mataffären råkar se väldigt bra och nyttig ut, det ser inte alltid ut såhär hehehh...


Ruccola, tomater, citron, kiwi, kvarg och frysta hallon som jag alltid har hemma. Jag försöker att köpa så mycket som möjligt ekologiskt vilket kanske talar lite emot min studentbudget, men så länge man prioriterar rätt fungerar det!


Ny video: Baka med mig

~
Oj vilka problem det var med att filma denna video, redigera den OCH ladda upp den till youtube. Men nu är det gjort - och här visar jag tre "recept" på nyttiga snacks som stillar sötsuget. Du kan prenumerera på min youtubekanal här.
 

Införskaffat: Inredning

~
Hade halvdag idag och slutade vid 11, så skönt! När jag kom hem filmade jag in en video och gick sedan på en promenad till stan med avsikten att inte köpa någonting - men smart Ida att gå ut på stan då.. Såklart slutade det men att jag hittade ett par saker. 
 


Ett ljus från WoodWick i doften Birchwood, den luktar såååå gott - så kunde inte låta bli att köpa. Det blev den minsta, nästa gång blir det kanske en större storlek om jag känner att jag har råd. 159kr.

 
Jag köpte även ett par tulpaner i plast (kan ju liksom inte ta hand om riktiga) då jag saknar grönt i mitt rum. Valde ut 5 stycken, de kostade 39kr styck hos Ingmar.
 
 
Sedan fick det även blir denna underbara vas med ursäkten att jag måste ha tulpanerna någonstans. Men alltså hur fin är den inte?! Kostade 159kr på en butik som heter JTS. Är supernöjd!

En tisdag

~


Brukar vanligtvis inte gilla tisdag, vet inte riktigt varför men någonting med den dagen känns lite.., meningslös? Men idag var det faktiskt helt okej! Sovmorgon och endast tre lektioner varav en av dem var en medialektion. Nu är jag hemma och ska jag kika på lite White Collar (såå bra!!).

Har förresten nyss smakat på Lindahls nya kvarg med smak av nötchoklad. Hade sett den lite överallt i bloggvärlden. Den var faktiskt riktigt god tycker jag, om man gillar nötchoklad förstås. Godare blev det när jag blandade ner lite frysta hallon. Mums!

 

Bucket Bags

~
// (1) (2) (3) (4) (5) (6) // alla ligger under 400kr!

Tycker att det här med så kallade "bucket bags" är riktigt snyggt. Det ger som en avslappnad och ledig stil till hela ens outfit. Det blå/vit randiga skulle passa perfekt som strandväska. Vilken är din favorit i kollaget ovan?
 
Kom just på vad bucket bags blir översatta till på svenska - hinkväskor, va? hahahah...

Hjärtat av bloggen

~
 
Nu har jag faktiskt tagit mig tid och gjort en riktig "om mig-sida" här på bloggen. Varje gång jag sett den gamla har jag ryst, den var verkligen inte bra alls. Jag tycker att det är viktigt att ha en välskriven text om sig själv på sin blogg, den är ju på något vis hjärtat av den. Dit folk klickar när de just hittat din blogg, tycker om innehållet och är nyfiken på personen som skrivit orden. Om du är intresserad kan du läsa min här

Hur du överlever måndagar

~
Jag vet hur det känns, söndagsångesten kryper fram. Men varför har vi egentligen söndagsångest? För min del stavas svaret på den frågan m.å.n.d.a.g.a.r, usch. En sak är säker - jag är definitivt inte ensam om det. Därför knepade jag ihop en lista som kanske hjälper dig att överleva måndagar, eller vilken dag som helst på veckan för den delen. 
 
 

Det låter hemskt, helst av allt vill man ju ligga i sängen så länge som möjligt innan man måste göra sig i ordning. Men jag har märkt att det faktiskt hjälper att stiga upp lite tidigare och ta det lugnt på morgonen. Jag dricker gärna en kopp kaffe, sitter extra länge vid frukostbordet och lägger ned mer tid på sminket. Detta gör att jag inte blir lika stressad resten av dagen - allt blir på något vis lite lugnare. Jag brukar ibland också sitta och göra bort läxor på morgnarna, vilket gör att morgonen känts väldigt produktiv - och det är alltid en skön känsla. 


Var aktiv på lektionerna/när du jobbar. Oftast kan jag bara hålla kvar mitt fokus på skolarbetet jag gör i 20 minuter innan jag försvinner bort i andra tankar eller börjar snegla på klockan var tredje minut för att jag vill att lektionen ska ta slut. Men om du verkligen försöker att vara aktiv, ställa frågor och jobba hårt går dagen mycket snabbare, och igen - du kan avsluta dagen och känna att du varit produktiv.


Planera in något att se fram emot efter dagen. Detta hjälper mig väldigt mycket. Det behöver inte vara något stort - kanske att fika med en kompis på stan eller bara att ta ett varmt bad när du kommer hem. Det fungerar också som en liten belöning för att du tagit dig genom dagen. Min belöning till mig själv brukar vara att ta lite egentid där jag sätter på en podcast eller musik i bakgrunden, tar fram mitt ritblock och börjar skissa utan planer eller förväntningar. Då mår jag riktigt bra. 
 
Försök att inte tänka så himla mycket på att det är en jobbig dag framför dig. Försök i stället att se alla möjligheter. Det är jättesvårt, jag vet - bland det svåraste du kan göra. Men övning ger färdighet. Och att ha en positiv inställning, vare sig det är inför måndagen eller inför livet kommer att förändra allt. Och så glömmer du inte att le förstås! 

Top 3 Pinterest Boards: DIY

~
Jag älskar Pinterest och använder det varje dag för att hitta inspiration till blogginlägg, skolprojekt, diy's, stylingtips, sminktutorials o.s.v. Däremot hade jag i början lite svårt att hitta vilka personer och anslagstavlor jag ville följa, därför tänkte jag tipsa om mina tre favorit-anslagstavlor i olika kategorier. Vi börjar med diy's. 


Bloggaren Sugar & Cloth har en board där hon pinnar alla möjliga fina diyprojekt. Man kan se ett genomgående tema vilket är mycket geometriskt och färgglatt. Om du gillar att jobba med färg är denna anslagstavla något för dig. Och det bästa av allt? Den har över 1000 pins, så det är bara att scrolla på för evigt!



Detta är definitivt något för mig.
Jag älskar att göra om gamla klädesplagg eller sy nya för den delen. Den här anslagstavlan står NöBö bakom som är en fransk arkitekt, designer och smyckestillverkare. Jag rekommenderar även att kolla in resten av hennes boards där hon har samlingar med bl.a. logotyper, typografi och andra underbara saker!



Jenni
från bloggen I Spy DIY (som jag älskar!) har knepat ihop denna fina pinterestsamling som påminner väldigt mycket om den första jag tipsade om. Pastellfärger, gröna växter och geometriska former är temat. Jag har hittat sååå många projekt jag vill göra via denna board, förhoppningsvis gör du också det. 
 

Video: Everyday Makeup

~
Ja, en ny video alltså. Går igenom proceduren för min sminkrutin som jag har just nu. Den ändras såklart hela tiden, men så här ser den som sagt ut just nu. Yeey. 

 
 

Fine Things

~

Har saknat en Pinterestboard där jag kan lägga bilder jag bara faller för, sådana som inte nödvändigtvis behöver höra hemma på någon annan board. Därför skapade jag Fine Things - där lägger jag just det, fine things. Mycket grönt, olika mönster, ljusa bilder och snygga typsnitt blir det där.
 
 

Grönkolschips

~
 
Förra veckan testade jag att göra grönkolschips - eller kale chips som det så fint heter på engelska. Sprid ut små bitar grönkol på en plåt med bakplåtspapper, ringla över lite olja, strö på lite salt och sedan skjutsar du in dem i ugnen. 180 grader i ca 5 minuter eller tills kanterna på grönkolen börjar blir bruna. 


Tycker faktiskt att de blev helt okej! Har aldrig riktigt varit ett superfan av grönkolsmaken, men i denna form tycker jag om den. När det är krispigt och salt. 
 
Ett par saker har jag dock lärt mig (av misstag såklart..) Grönkolen måste vara helt torr när du stoppar in den i ugnen, annars blir den inte krispig när du tar ut den. Låt också ”chipsen” ligga och torka ett tag när du tagit ut dem ur ugnen. Också detta för att det ska bli helt krispigt. 
 
Tycker att alla åtminstone borde testa att göra dessa, vem vet - kanske kan de till och med slå vanliga potatischips? (Inte för mig dock.. ehheh..)



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.