Måndagslistan

~
Det må vara sent, men än är det inte tisdag. Därför tänkte jag fylla i den här listan som jag såg att Amanda gjorde på sin blogg.
Let's go. 
 
1. Vad ser du fram emot den här veckan? 
Att få börja min webbutvecklingskurs som är mitt induviduella val nu i tvåan. Det här med html och koder och grejer gillar jag. 
 
2. Vilken blogg började du läsa senast?
From Roses som jag följer för de fantastiska bilderna och kreativa inläggen. Hon kommer också med väldigt bra tips om väldigt många saker. 
 
3. Ska du laga någon härlig mat den här veckan kanske?
JA! Till helgen stannar jag här i Skellefteå och på fredag ska jag och min rumskompis och en vän baka våra egna pizzor samt ha filmkväll med bl.a. Sweeney Todd (alltså filmen). Längtar!
 
4. Säg en grej som du verkligen vill göra som du ska ta dig tid för den här veckan!
Fortsätta på den där målningen av Marstrand som pappa har beställt. Den har stått orörd i flera månader nu. 
 
5. Innan vi gör måndag på riktigt, vilket ord ska du hålla hårt i hela veckan?
Lugn. För jag vet att jag kommer att stöta på ett par hinder i veckan och jag vet också att jag behöver lugn då. Jag har så himla lätt för att stressa upp mig i vissa situationer. 
 
 6. Vad gjorde du igår kväll?
Åkte buss hit till Skellefteå. Hela kvällen. I fyra timmar. Mellan 17 och 21. Yey. Nej. D:<
 
7. En bild som symboliserar denna dag:
 
 Lite såhär kände jag mig idag. Alltså som jag, till vänster. Inte som min lillebror till höger. Eller jo, kanske lite så också?
 
8. Vad åt du till frukost idag?
En äcklig nötbar som jag slängde hälften av, en banan och en macka. Jag drack också kaffe. Men det åt jag ju inte, så det räknas kanske inte? 
 
9. Vilken tid på morgonen vaknar du?
Klockan 07.00. Varje morgon. Fast i morse vaknade jag 6 eftersom jag glömt att ta foton till ett skolprojekt och var tvungen att ge mig ut på en stressig fotosession som inte alls blev bra. 
 
10. Hur ser du oftast ut till vardags?
Jag brukar oftast skippa ögonsminket och köra på bas i stället. Mest har jag kjol och en croptop på mig.
 
Typ såhär, fast här posar jag ju framför kameran så jag ser antagligen inte lika bra ut på riktigt. 

The Essentials

~


Jag har två hem - ett där jag bor med min familj på helger och lov samt ett i Skellefteå där jag pluggar på veckorna. Ibland kan det vara ganska jobbigt att dra saker fram och tillbaka på bussen, särskilt skönhetsprodukter. Dessa är de jag packar för att det ska ta så lite plats som möjligt. Jag skippar ögonskuggor och går för en "no-makeup" makeup. 


Maybelline Fit Me Concealer för att täcka mörka ringar och blemmor. Kan också användas på röda partier för att jämna ut hudtonen i stället för foundation. | Maybelline Brow Drama sätter ögonbrynen på plats och adderar lite pigment också för fylligare bryn. | Anastasia Brow Powder Duo använder jag för att fylla i mina ögonbryn till vardags. Ger ett fint och naturligt resultat. | Mineral Fusion Brow Brush är perfekt för att använda till brynskuggan. Perfekt form och inte för mjuk. | Maybelline Fit Me Powder använder jag bara för att sätta concealern. | Maybelline Lash Sensational Mascara ger långa och separerade fransar. | NYX Blush i färgen Pinched är sååå fint, ger lite färg till ansiktet så att jag inte ser ut som ett lik. | Maybelline Kabuki är perfekt för att resa med, den är så liten och smidig. Denna används till både pudret och rouget. 
 
Insåg nu när jag skrev detta inlägg att det var väldigt mycket Maybelline, men det är ett bra budgetmärke tycker jag. Det ser inte alltid ut såhär och kommer inte göra det så länge till, jag byter alltid sminkrutin så om en månad är det helt andra produkter. 
 
VAD ÄR EN SMINKPRODUKT DU INTE KAN LEVA UTAN JUST NU? 

Ett handskrivet inlägg

~
 

En liten haulvideo

~
 
 Prenumerera på min youtubekanal här. 

Godaste Couscoussalladen

~

Den här knepade jag ihop igår till middag.
Jag måste bara säga att det är ett eget recept, även om det är ett simpelt sådant. Men gott, väldigt gott. Limedressingen är ett måste, den är liksom pricken över i:et. 
 
Så i salladen har jag fullkornig couscous, tomat, ruccola, lufttorkad skinka, fetaost och pinjenötter. Det går att addera eller subtrahera vilken ingrediens som helst egentligen. Limedressingen består av creme fraiche, rivet limeskal, limesaft, salt och peppar. Om ni gillar sallad måste ni testa den här, gör det gör det gör det! 

Gårdagen i iPhonebilder

~
Igår tyckte nog folk i min närhet att jag var väldigt jobbig som skulle fota allt jag gjorde. Men jag fick den här idén om att dela med mig av hur en dag i mitt liv kan se ut, mycket mer intressant än såhär blir det det sällan. 



Jag hade sovmorgon till 11:50 (så nöjd med mitt schema i år). Därför avnjöts en god frukost på balkongen med en bok och en massa filtar. | Jag hade bara två lektioner där en av dem var foto. Där fick vi gå längs älven och öva på att ta svartvita foton, kul kul! 



Sedan på vägen hem från skolan blev det en liten selfie med solen i ögonen. Man kan inte se det, men jag svettas JÄTTEMYCKET på den här bilden. Man kan också ana min ganska nya, väldigt fina ryggsäck från Hype



Så fort jag kom hem satt jag mig ner för att rensa fem kilo blåbär som plockades dagen innan. Det tog ca tre timmar med hjälp från min mycket snälla rumskompis Johanna. | Sedan kom mamma hem från praktik och hon lagade köttfärssfyllda paprikor, väldigt gott var det. 

 
Efter middagen nämnde någon att vi har en väldigt fin köktapet i lägenheten, och det har vi ju. Därför blev det ett kort på den också. | Senare på kvällen gick jag och mamma på bio. Det blev The Man from U.N.C.L.E som var sååå bra! Rekommenderas varmt om man gillar action, komedi och bra plottwists. Ett plus för att vår svenska Alicia Vikander har en av huvudrollerna. 
 
Ja, det var min tisdag i veckan. En mycket bra dag om jag får säga det själv. 

My Obsession

~
Jag är besatt av att hitta nya typsnitt, jag är egentligen besatt av typsnitt. Jag är tur nog inte ensam om det, här delar jag därför med mig av tre fina (nyfunna) favoriter jag hittat. Vet ni vad det bästa är? - Alla är gratis! 
 


Favoriter | Youtubers

~
I ett tidigare inlägg tipsade jag om mina topp tre beauty gurus på youtube, idag tänkte jag tipsa om tre andra som jag verkligen gillar. Man kan nog inte kalla dem beauty gurus då de har så mycket annat på sina kanaler. Allt från diys till tips på hårfrisyrer och små sketcher. 

 
#1 | LaurDIY/ Lauren Riihimaki - Den youtubern (av dessa tre) som jag tittat på längst. Varje söndag lägger hon ut en ny DIY. Det är sådana där DIYs som få mig att vilja springa ut för att köpa material och sedan sitta resten av söndagen och pyssla på. Ibland lägger hon också ut videos som t.ex. lookbooks eller hennes träningsrutin. Besök hennes kanal.
 
#2 | Aspyn Ovard - En nyfunnen favorit. Förutom att jag vill ha hennes garderob och att hon är så himla snygg, lägger hon också ut varierande videos - vilket jag föredrar. Det kommer alltid något nytt. Jag gillar särksilt hennes videos där hon tipsar om hårfrisyrer. Besök hennes kanal.
 
#3 | MyLifeAsEva / Eva Gutowski - Eva har den bubbligaste personligheten och man kan inte hjälpa att dra på munnen när hon skrattar. Hon är aldrig rädd att bjuda på sig själv och lägger ofta ut videos gällande ämnen jag kan relatera till. Men hon kommer även med bra tips och roliga DIY's då och då. Besök hennes kanal.
 

Som hittat

~


Igår när jag var ute på stan tipsade Ebba mig om att det är superrea på Make Up Store, massor av saker ur deras sortiment för 50kr(!). Tydligen ska de göra om förpackningarna (thank god, de nuvarande går bara sönder!). Egentligen ville jag köpa en av varje färg på ögonskuggorna men jag begränsade mig till dessa tre.


Jag gillar MUS Microshadows, tycker särskilt att de matta är väldigt lena och lätt at blanda ut. Färgen "smog" är en av mina favoritskuggor. Från vänster till höger köpte jag alltså orange peel (skimrig), carme diem (matt) & lemon (matt). Färgerna är ännu starkare på riktigt men jag kunde inte fånga det på bild. 
 
Jag vet inte om Make Up Store fortfarande har kvar den här rean eller om den finns i alla butiker, men det kan ju vara värt att testa om du vill göra ett par fynd. Jag vill också förtydliga att det inte bara fanns ögonskuggor på rean - de hade läppglans och hårprodukter och en massa annat också. 

How to fake calligraphy

~


Riktig kalligrafi betyder att man har en speciell penna där när du ökar trycket mot papperet blir linjerna tjockare och på så sätt får man den där varierade tjockleken som blir så snyggt. Men självklart kan man göra det med en vanlig penna - men andra ord fejkar man kalligrafi.
 
Det enda du behöver för detta är en himlans massa papper att slösa och en svart tuschpenna (eller bläckpenna) med smal spets. 
 

Om du vet med dig att du är dålig på att skriva rakt och det gärna blir lite skevt - plocka fram linjalen och en blyertspenna och rita ner stödlinjer där du vill att orden ska vara. Detta ger dig också en idé om hur mycket plats på papperet slutresultatet tar upp. 


Söker du ”calligraphy” på Pinterest kommer det upp såå många fina bilder och idéer som du kan hämta inspiration från. Är det svårt att komma på olika textstilar kan du söka upp en fint typsnitt du gillar som referens. Jag vet att t.ex. Myfonts.com och Dafont.com har en funktion där du kan testa ett ord med det typsnittet, perfekt för dig att sedan försöka skriva av!
 


Det blir himla fint om du blandar storlekar, stilar och avstånd samt tänker igenom ditt projekt innan du börjar skriva. Ska du bara träna behöver du inte tänka på detta, men när du väl gör något som ska sparas blir det väldigt bra. 


Känner du dig inte modig nog att sätta tuschpennan direkt på papperet och frihanda (heter det så på svenska?) något är det smart att börja med blyertspenna så att du kan ångra dig. När du blir nöjd ritar du över strecken med din tuschpenna och suddar bort blyertsen. 




Skriv med enkla linjer, du kan sedan fylla i och göra vissa delar tjockare för den där kalligrafi-looken. 
Det lättaste är att skriva klart hela ord eller meningar innan du går tillbaka och lägger till linjerna på vissa delar av bokstäverna som gör dem tjockare. 

Sitt framför en tv-serie eller film och träna på din handstil och att få till olika ord. Detta är det tråkigaste tipset - men det viktigaste. Det tar tid att bli bra och känna sig säker så att man kan lägga ifrån sig blyertspennan och då direkt på bläcket. Jag tycker att det roligaste är att skriva ner fina citat eller någon mening från en låt jag gillar. Det gör det så mycket roligare att öva.

 

Va Va Voom

~
Såhär blev det efter att jag lekte lite med smink igår. Varma toner på ögonen, diskret eyeliner, fylliga fransar och nudefärgade läppar. Inget jag skulle ha på mig till vardags, men absolut till festligare tillfällen. 

 
Till ögonen använde jag paletten Nude Tude från TheBalm och fransarna är #007 från Glam of Sweden. En video på den här sminkningen kommer snart upp på min youtubekanal, så se till att prenumerera om ni vill se den. 

All We Have Is Now

~
Under den här sommaren har jag hittat tillbaka till ljudböcker (som jag var besatt av för ett par år sedan.) Ingenting kan jämföras med att hålla en fysisk bok i handen att bläddra i. Men ibland är det skönt att lyssna på någon som läser boken för dig så att du kan göra någonting annat under tiden. 


En bok som jag sträcklyssnade på var All we have is now av Lisa Schroeder. Det är en berättelse i apakolyps-anda. I korta drag handlar den om en asteroid som är påväg att slå ner i nordamerika. Man får följa olika personer i deras sista 24 timmar och se hur de väljer att spendera de dyrbara minuterna. Men boken har också ett djupare budskap - den handlar om att leva i nuet, ta vara på tiden och att aldrig ta något för givet. Rekommenderar alla att läsa eller lyssna på den. Måste också poängtera att hon som läser upp ljudboken, Julia Whelan, gör ett riktigt bra jobb!


For That Wet Look

~
Då var man tillbaka efter ett par veckors semester på västkusten, och nu är jag även tillbaka på bloggen! Efter en liten paus känner jag mig så taggad på att börja blogga igen, och jag har så många idéer, woop woop!

Under hela sommaren har målet med mitt smink varit dewy. Alltså så att jag ser fuktig ut i ansiktet, inte oljig - bara dewy. Jag tycker det ser naturligt och fräscht ut - särskilt på sommaren. Men det kan också passa bra till hösten då jag tenderar att få mer torr hy. 

 
Dessa tre produkterna är de jag använt mig flitigt av för att få till den där nästan blöta hyn.
 
Loreal Paris Lumi Magique Pure Light Primer | Den här primern använder jag över hela ansiktet innan jag lägger min foundation. Jag pumpar ut lite i handen och "klappar" in den i ansiktet.
| The Balm Mary-Lou Manizer Highlighter | Jag älskar den här produkten. Använder en liten fluffig borste och lägger highlightern på kindben, en bit ovanför ögonbrynen, på näsryggen och hakan. Man får dock vara försiktig och använda en lätt hand, annars blir det lätt för mycket.
NYX Dewy Finish Setting Spray | Som pricken över i:et sprayar jag denna produkt över hela ansiktet när jag gjort klart allt smink. Förutom att ge det där fuktiga utséendet till hyn får den också sminket att hålla längre under dagen. 
 
 
 
 
 



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.