Video | 2 Challenges w/Isak

~
 
 
 Prenumerera på min youtubekanal HÄR.

I'm on Twitter

~
Semstern går bra hittills, förutom det dåliga vädret. Vi har lyckats få till en båttur, men inte mer än så. Förhoppningsvis klarnar det efter helgen. Jag tänkte bara kika in här och tala om att jag försöker bli aktiv på Twitter igen. Har haft en konto superlänge, och använde det mycket förut. Egentligen har jag som aldrig förstått mig på det, men tänkte att det kan vara bra nu när jag har en youtubekanal.
Så här kan ni följa mig på Twitter. 
Latest from my Weheartit. Har inte så många egna bilder från semestern ännu. 

Au Revoir

~

Nu är väskorna packade och rummet städat, för nu försvinner jag ner till Strömstad och det (förhoppningsvis) fina vädret. Vi stannar där i 2-3 veckor. Och precis som varje år har jag ingen aning om hur det blir med uppdateringen på bloggen. Allt beror på hur mycket tid jag har över och hur tillgången blir till internet.
 
Om ni fortfarande vill vara uppdaterade och se vad jag hittar på under semestern kan ni följa mig på Instagram
 

Hemligheten bakom att vara lyckligare

~
Det kan vara de allra minsta sakerna i mitt liv som får mig på dåligt humör, ger mig ångest eller förstör min dag. Att det är måndag imorgon, att något jag sett fram emot blir inställt, eller att den där gubben på bussen var så otrevlig. Och det blir inte lätt att ha en bra dag när jag låter mig påverkas så lätt av dessa saker. Av någon anledning låter jag de små, mindre bra sakerna ta mer plats än de små, bra sakerna. 
 
Första steget till att ha en bra dag är att intala dig själv att det är en bra dag idag, att du är på ett bra humör. Så, varje morgon när jag vaknar och ska iväg till jobbet eller skolan eller vad det nu kan vara - då tar jag ett djupt andetag och säger till mig själv: "Idag kommer bli en bra dag. Idag är jag glad." Sedan ler jag också, för att ytterliggare övertyga mig själv (även om jag är dödstrött och helst av allt bara vill somna om igen). Och ja, det fungerar. Testa så ska ni få se. 
 
 
 
Sedan kommer det svåra. Det svåra är att skjuta bort alla negativa tankar som ploppar upp i huvudet under dagen. Jag försöker verkligen radera ut varenda liten negativ tanke - stor som liten. Ett "men åhh det är ju fem timmar kvar innan jag slutar" försöker jag vända till ett "wow, det har redan gått två timmar, tiden går så fort". Jag ger mig själv små utmaningar att inte tänka negativt på tio minuter, sedan en halvtimma och sedan en hel timma. Det låter inte svårt, men ni kan inte föreställa er hur många små negativa tankar som dyker upp på tio minuter. Sådana man knappt reagerar över om man inte fokuserar på att inte tänka dem. 
 
Utamana dig själv, jobba med dig själv. Bli bättre på att skjuta bort negativa tankar eller vända dem till positiva sådana. Det tar tid, och det är inte enkelt. Men efter ett tag blir det lättare och lättare - och du blir en gladare människa. 
 
Där har ni hemligheten bakom att vara lyckligare, gott folk. 

You always step to my girl

~
Idag är första dagen av semester, nu har jag gjort mina sju veckor av sommarjobb, känns så skönt men så.. tomt? Jag har ingenting att göra ju?! Har inte ens satt foten utanför ytterdörren i dag (vilket delvis beror på att det regnar, men..ah.) Så hittills har jag bara lyssnat på musik samtidigt som jag skrivit ner låttexterna, så himla produktivt Ida.


Den här låten har blivit en av mina favoriter sedan jag verkligen analyserade texten och förstod vad den handlade om - "Step" av Vampire Weekend. Att jag upptäckte denna låt har jag Hanna att tacka för, hon har btw bästa musiksmaken ever, just sayin'.
 
Äsch, det gör inte så mycket att jag inte gör något produktivt idag, ibland måste man bara få vara. 
 

Min lilla bebis

~
ÅHHHH SNACKA OM MATRIELL LYCKA HÖRNI! Har faktiskt haft den i fyra dagar redan men den sitter fortfarande fastklistrad i min hand 24/7. För en som hade en gammal seg iPhone 4 innan är denna som en dröm. Och den är så snabb?!?


Egentligen är jag ingen som gillar att spendera pengar på mobiltelefoner, jag hade som sagt en fyra innan denna. Men så tänkte jag - ska jag köpa en ny mobil då ska det göras på riktigt, så nu blev det en iPhone 6. I guld. Såklart. Det som fattas nu är att köpa ett bra skal, för tappar jag denna en gång i golvet är det kört. 

Sorry not sorry

~
 
Kolla vad som kom hem till mig tidigare i veckan, råkade kanske spendera lite pengar ehehh... Har faktiskt inte testat någon av dessa produkter men är så sugen på att börja leka med paletten. Och ögonbrynsskuggan har man ju hört mycket bra om, älskar Brow Wiz från Anastasia och har höga förväntingar på deras Brow Powder.
 
Det blir nog så att jag filmar in en video till min youtubekanal när jag testar dessa saker för första gången. 

Video | Juni Favoriter

~

 
 
Prenumerera på min youtubekanal HÄR

4 Recent Music Faves

~
 
Åhh vad jag har lyssnat på dessa fyra låter den senase månaden. Om och om igen, på repeat, varje dag. 
 
 

New in | Emma S. - Cleansing Facial Wash

~

När min ansiktstvätt från The Body Shop tog slut förra veckan cyklade jag genast till apoteket för att köpa något nytt. Jag kände för något naturligt och simpelt som passar alla hudtyper eftersom min hy inte verkar vilja bestämma sig om den vill vara torr, fet, känslig eller normal. Då fick det bli denna från Emma S. Den kostade 149kr om jag inte misstar mig.
 
Har bara använt den i ett par dagar ännu men jag gillar den redan. Den skummar (vilket jag föredrar) och lämnar ansiktet rent men inte torrt. Min hy har dessutom inte reagerat helt galet på att det är en ny, främmande produkt. Jag håller tummarna för att denna ansiktstvätt fungerar för mig i långa loppet. Har du testat någonting från Emma S? Några rekommendationer?

Literally My Life

~
Tre ord. Literally my life. 
  


Jag vet förresten inte om ni vet vem Eva är, men jag hittade henne på youtube igår och är KÄÄR! Hennes personlighet är så bubblig och man kan inte sluta le när hon börjar skratta. Dessutom är hennes videos riktigt bra - mycket DIY, kläder, tip o.s.v. YEY!

Du hittar hennes youtubekanal här

Kokosolja | Fördelar & hur jag använder det

~
I mitt inlägg där jag skrev om min dagliga hudvårdsrutin nämnde jag kokosolja och hur jag använder den. Jag fick många kommentarer på det inlägget där ni ville veta mer om detta och gärna skulle vilja testa själva. Därför kommer jag i detta inlägg berätta om fördelarna med att använda kokosolja och hur jag använder det. 
 
Jag använder den från Kung Markatta, den är ekologisk!
 
VAD ÄR SÅ BRA MED KOKOSOLJA?

Det är ett naturligt mättat fett som är bra för våra kroppar. Det är rikt på proteiner, mineraler och ger oss energi. Det är dessutom perfekt för att återfukta hud och hår. Sedan är det ju priset också, en burk med koksolja kostar inte många kronor. 
 
HUR ANVÄNDER JAG DET?

Först och främst använder jag det för att ta bort mitt smink på kvällen. Jag använder en tops (vill inte få bakterier i burken genom att använda fingrarna) och skopar upp mindre än en tesked av oljan som jag sedan värmer upp mellan fingrarna. I burken är konsistensen alltså fast men smälter snabbt i värmen från dina händer. Sedan börjar jag arbeta in oljan med cirkelrörelser i ansiktet och gnuggar varsamt bort både ögon- och ansiktssmink. När jag är klar med det tvättar jag ansiktet med en vanlig ansiktstvätt för att få bort oljan och överblivet smink. 
 
Jag anväder sedan lite mer olja som jag också värmer upp mellan fingrarna och liksom "klappar" på ansiktet för att återfukta, jag har alltså slutat använda nattcreme helt och hållet. Det kan kännas lite konsitgt och oljigt på ansiktet i början, men nästa morgon har det sjunkit in och ansiktet är alldelses lent! 
 
Jag har alltid två burkar på hand - en som står i köket och en som står i badrummet.

Till håret använder jag både i topparna mot torrhet och friss, men även i hårbottnen för att motverka mjäll. Det finns massor av recept på hårmasker innehållande koksolja om du bara söker på google. Denna är en av mina favoriter eftersom det också skrivs om hur man tvättar ut koksoljan så att det inte sitter kvar i håret. 
 
Sedan använder jag det också förstås i matlagning, bakning och t.ex. smoothies. Jag har börjat steka i kokosolja istället för smör eller olivolja. Det gör ingen skillnad på smaken - maten börjar alltså inte smaka kokos. 
 
NACKDELAR? 
Det enda jag kan störa mig på är lukten, det luktar ju såklart koksolja och jag gillar inte riktigt den doften. Men jag kan absolut strunta i det när jag tittar på alla fördelar. 
 
Well there we go, hoppas att detta inlägg var till hjälp för ni som undrat och funderat på att börja använda kokosolja. Har ni några frågor är det bara att kommentera så ska jag försöka svara så gott jag kan. Annars - googla! Det finns hur mycket som helst information om fördelarna med kokosolja på internet. 
 
 

Dessa vill-ha-begär

~
LÄNKAR: | ETT | TVÅ | TRE |
 
Nu är de här igen, dessa vill-ha-begär som gör mig pank. Har hittat dessa fantastiskt fina two-pieced sets från Shein.com (föredetta sheinside.com). De är både vackra och billiga och åhhhh! Vill väldigt gärna beställa någon av dessa med ett par skor jag spanat in därifrån. Någon som har beställt från Sheinside förut? Hur var er upplevelse? Är lite sådär skeptisk till utländska sidor. 
 

En nygammal trend

~
 Någon annan som är besatt av chokers? För flera år sedan när det var en trend var jag nog inte så intresserad, men nu när de är tillbaka kan jag använda dem hur mycket som helst, whooo! Min favorit är en av spets från Ginatricot, du kan se den in action i en av mina videos härVad tycker du om denna trend som gör en comeback?

Video | GRWM Summer Edition

~
 
Prenumerera på min youtubekanal HÄR!



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.