Hide Cords & Outlets

~
Sladdar, kablar och uttag som är synliga är en sådan där sak som jag hela tiden stör mig på. Jag försöker alltid hitta alternativ och lösningar för att gömma undan dem. I detta inlägg tipsar jag om fyra olika sätt som jag tycker fungerar bäst. 



1 / Göm bakom prylar

Det lättaste och mest självklara är att gömma sladdar och uttag bakom andra objekt. Böcker, vaser, lampor och prydnader är perfekta. Det är som sagt väldigt enkelt och går dessutom snabbt. Du kan också byta ut objekten när som helst. 



2/ Låt dem smälta in

Det finns såklart vissa gånger då sladdarna finns på ett ställe där du inte kan gömma dem bakom något. Testa att låta kablarna smälta in som i bilden till vänster. Eller så kan du låtsas som att det är en del av inredningen som på bilden till höger. 



3/ Laddningsstation

Elluttag och förlägningssladdar där du laddar mobilen och datorn är inte alltid så fint när det ligger på skrivbordet. Att använda en skokartong är väldigt populärt på Pinterest. Helhetsintrycket blir renare och mer organiserat. 



4/ Acceptera & dekorera

Om inget annat fungerar - acceptera att sladden är där, du kan inte göra något åt det. Fokusera i stället på att dekorera den för att göra det lite finare. I vänster bild har washitejp använts och i höger bild är sladdarna inlindade i garn och sedan ihopflätade. Du kan också linda in kablarna i rep som jag tipsat om i ett tidigare inlägg

Sources: /1/2/3/4/5/6/7/8/

Desk/Workspace Inspiration

~

Bilder från Pintrest, du hittar dem på min board "Interior". 

Jag är väldigt pedant av mig och rörigt skrivbord betyder röriga tankar. Därför försöker jag alltid att hålla mitt skrivbord städat, organiserat och dessutom fint för ögat. Här har jag samlat på mig lite bilder för inspiration. Det som oftast driver mig till vansinne är alla sladdar till lampor och datorer, i morgon tipsar jag om några sätt att gömma sladdar och eluttag här på bloggen - se till att kika in då! 
 

Last Minute Halloween Costumes

~


Om du är en sådan som alltid skjuter upp halloweendräkten till allra sista minuten, eller bara inte kommit på något än kan detta inlägg vara något för dig. Fyra tjejer från youtube tipsar om olika "last minute" idéer. 










 

DIY Magazine Flowers

~


Gamla tidningar och magasin är en sådan där sak som jag har hur mycket som helst av som bara ligger där till ingen nytta alls. Så när jag hittar ett sett att göra något av det blir jag glad - väldigt glad. 

I detta inlägg hittar du en beskrivning på hur du gör dessa fina blommor av magasinpapper. De ser riktigt bra ut som bukett. När du gjort några stycken och hittat tekniken tar varje blomma inte ens två minuter att göra. 

Du behöver: tidningar, en sax & tejp. 



För stjälken kan du riva ut en sida hur tidningen och lägga den med ett hörn mot dig. Ta sedan en penna och börja linda in pennan i papperet, när du kommit en bit kan du ta ut pennan och fortsätta rulla tills papperet tar slut. Fäst änden med en bit tejp. 



Dessa stjälkar är beroendeframkallande, efter ett tag vill du bara göra fler och fler och fler...



Nu ska vi göra själva blommorna. Använd blad ur tidningarna som har fina färger. 1 / Lägg bladet med färgen du vill ha uppåt. 2 / Vik sidan i mitten. 3 / Vik varje halva neråt på sig själv. 4 / Nu ska det se ut så här - som en solfjäder. 



Med vikningen nedåt ska du nu klippa fransar, detta går betydligt snabbare med en sax som har flera blad, men jag har tyvärr tappat bort min. 



Tejpa fast fransarna till änden av din stjälk och börja vira fransarna runt stjälken för att forma blomman. När du kommer till slutet av dina fransar kan du tejpa fast änden med en jäkla massa tejp. 



Och så var du klar! Om du tycker att beskrivningen var lite svår att följa har jag även gjort en video på hur du gör dessa blommor. Du kan titta på den här nedanför. 


 

DIY vs. Lyx #4

~
Jag tror inte att någon har missat Anthropologie och alla deras fina (och dyra!) saker. Pinterest är full av diyversioner på dessa fina (och dyra!) saker. Just denna är en av mina favoriter. 



Vackra muggar för ungefär 115 riksdaler styck - inte allra värst, men ska du ha ett helt set blir det många pengar. Gör som Honor från Homeheartcraft, köp billiga muggar från dollar store och ett par färgglada pennor för keramik i stället. 

 

Tree of Books

~
Jag och min rumskompis funderar på denna lösning som julgran i år. Så himla mycket finare än ett fejkträd, passar väldigt bra också med tanke på att båda är extrema boknördar. Utmaningen blir väl att frakta alla böcker vi behöver hemifrån till lägenheten. 

Alla bilder via Pinterest. Du hittar dem på min board "Blog". 

Nytt & fräscht

~


 
Om du inte redan märkt det har jag gjort om min bloggdesign sådär lite grann. Som jag nämnt förut blir jag himla fort trött på dem. Den här gången behöll jag färgerna och känslan, men förenklade designen.

Jag blir aldrig riktigt riktigt riktigt nöjd med någonting jag gör - men så tror jag det är för de flesta. Man får försöka ta några steg tillbaka och betrakta det man gjort ur någon annans vinkel. 


Förutom att jag förenklat en hel del saker och styrt min design åt det mer stilrena hållet har jag också organiserat och städat bland kategorier och inlägg. Den jobbiga dropdownmenyn (som alltid jävlas med mig) är borta och i stället ligger mina kategorier organiserade i menyn för lätt navigering. 

Jag har också genom Pinterest gjort en board där jag ska lägga alla egna projekt från bloggen. Just nu står det alla mina projekt även om alla mina projekt inte ligger där än, jag jobbar på det. 

 

Som sagt, färgerna, upplägget och känslan behöll jag eftersom allt det verkligen tilltalade mig i min tidigare design. Jag har inte heller lagt till något speciellt eller tagit bort något viktigt. 

Jag hoppas att bloggens nya fräscha utséende ger mig mer större motivation att blogga och förhoppningsvis större motivation att läsa den för eran del. 

SOM VANLIGT, VAD TYCKS OM DEN NYA DESIGNEN?
 

Recept: Cupcakes med citronfyllning

~
Idag kommer ett recept på dessa supergoda cupcakes. Jag har hämtat in flera recept från olika ställen, ändrat på ett par saker och kommit fram till detta. 




Såhär gör du citronfyllningen:
 
1. Koka försiktigt upp citronsaften och sockret i en panna, se till att det inte bränns vid. 
2. Ta bort pannan från plattan och häll ner citronblandningen i ägget som du vispat lätt. Häll väldigt sakta och vispa hela tiden så att äggen inte tillagas av värmen. 
3. Häll tillbaka hela blandningen i pannan igen, ställ på plattan och rör om tills krämen tjocknar. 
4. När citronkrämen har konstistensen av fil kan du hälla den i en skål. Låt krämen svalna i ett kylskåp i minst 2 timmar. 
 


Såhär gör du dina cupcakes:

1. Vispa ihop vaniljsocker, ägg och strösocker. 
2. Rör ner smält smör och mjölk. 
3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ner detta i smeten. 
4. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem lite över 3/4 med smet. 
5. Grädda mitt i ugnen i ungefär 15-20 minuter. Se dock till att ha koll på dina cupcakes, tiden är väldigt olika beroende på vilken ugn du använder. 
 
 
Låt dina cupcakes svalna. Gröp ur dem lite med en gaffel och fyll hålet med din citronkräm. Jag använde en sprits för mer kontroll, men du kan använda en sked om du vill. 
 
Sista steget är en frosting av något slag. Jag använde marshmallowfluff och trodde att det skulle hålla formen uppe på mina cupcakes. Det blev... katastrof. Fluffet rann ut och ner över mina cupcakes och gjorde dem jättefula. Nästa gång tänker jag köra på en vanlig frosting vilket jag rekommenderar att ni som testar detta recept också gör. 

Inte de finaste cupcakes, men trots fluff-katastrofen smakade de väldigt got vilket är huvudsaken. 
 

Dodie Clark

~
Hittade denna fantastiska tjej på youtube nyligen. Älskar hennes musik och hur avslappnade hennes videos är. Om du gillar Birdie, Miss Li, Tessa Violet och liknande artister gillar du nog Dodies musik. Hon lägger både ut covers och egna låtar. Länk till hennes kanal här
 
 


 
> Två låtar jag absolut älskar där "She" är min favorit, har spelat den på repeat de senaste dagarna. 

Bought some stuff

~
Dessa saker hamande i mina ägor nyligen. Köpta bland annat lite saker till målarprojektet jag håller på med just nu. Mamma kom också hem med saker till mig från IKEA. 


/ Pallett från okänt märke / Penslar från Sang / Svamppenslar från Panduro /

Från IKEA: / Loppstarr Textilpennor / Framställa mönstrat Silkespapper /

Top Three Halloween Costumes

~

I år blir det som förra året, jag klär inte ut mig till halloween (jobbar då), men det betyder inte att jag inte kan fundera på vad jag skulle ha klätt ut mig till. Oftast tycker jag att man ska se läskig ut på halloween, men jag gillade rådjursidén så mycket att jag var tvungen att inkludera den i detta inlägg. 

Deer Costume / Om ni inte redan vet det älskar jag rådjur, jag skulle till och med säga att jag är lite besatt av dem. Jag behöver väl inte säga så mycket mer, ni förstår säkert att jag också älskar dessa sminkningar. 
 
Headless Costume / Detta verkar vara en ganska populär utklädnad att döma från hur många pins det finns på Pinterest. Tycker den är väldigt kreativ, vill du verkligen gå all-in för halloween kan du testa detta. 


Horrific Skeleton Costume / Alltså, inte några halvhjärtade försök till en skelett-utklädnad. Nej riktigt dramatiskt och läskigt ska det vara. Helst med svarta linser, usch, jag ryser av den vänstra bilden hahah!
 
> Det var svårt hitta länkar till ursprungskällan till varje bild, men alla pins finns samlade på min board "Halloween" på Pinterest. 

Runaway

~
 
 
> Bilderna speglar väl vad jag känner just nu. Vill helst av allt springa bort någonstans där jag kan sitta och bara läsa, läsa, läsa hela dagarna. <

All about the details

~

> Varma metaller, pastellfärger och geometriska former är vad jag vill inreda med just nu. Fick nyss en gåva i form av ett presentkort på en inredningsbutik nära mig, blir nog ett besök där inom en snar framtid. 

Kollaget gjorde jag genom Polyvore, klicka här för att se priser och var allt kommer i från. Följ mig på Polyvore här
 

Top Three Halloween Treats Ideas

~


Godiset och bakverken ligger väldigt högt upp på min lista över det bästa med halloween. I detta inlägg tipsar jag om tre läskiga ätbara ting du kan göra denna månad till ära. 

Jack Skellington Cake Pops / Jag älskar allt som har med Jack Skellington att göra, även dessa mumsiga cake pops. Perfekt att ge bort när någon knackar på din dörr och säger bus eller godis. Recept.

Maleficent Candy Apples / Rosanna Pansino lade just upp detta recept på henes youtubekanal. Ser betyligt svårare ut än de egentligen är. Jag har själv aldrig testat candy apples och skulle inte säga nej till dessa inspirerade av den onda fen i Törnrosa. Recept


Spooky Boo Brownies / Hur söta är inte dessa? Hur enkelt som helst också. Bara använd ditt favoritbrownie recept och lägg till en marshmallow på varje bit. Dekorera med svart för att ge spökena ett liv. Recept
 

Handwritten Typoraphy

~
Det är någonting med att göra typografi med penna och papper som är så.., fritt. Att kunna expremintera med ord, bokstäver, former och färger utan att vara begränsad av pixlar. 

 
 
 



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.