Mars för ett år sedan

~
Eftersom mitt bildarkiv i mobilen börjar i Mars 2016 tänkte jag att vi kunde kika på vad som hände då. Jag funderar på att det här skulle kunna bli en månatlig rutin på bloggen, allra mest för min egen skull egentligen.
 
Gjorde också en reflektion när jag plockade ut bilderna till det här inlägget: jag MÅSTE sluta att endast fota mat. En idé hade ju varit att till exempel fota personen jag äter maten med istället, mycket mer intressant såhär ett år senare. 



Fotoarkivet startar med den här bilden till vänster. Det var dagen innan min födelsedag och en vän hade bjudit med mig på en fika. Då visste jag inte att det i själva verket var en distraktion eftersom mina andra vänner hade ordnat en ÖVERRASKNING när vi kom tillbaka till lägenheten. Jag var lika överraskad och glad som på bilden. Fint va?



Liksom tidigare den här månaden befann jag mig också i huvudstaden i Mars förra året. Den gången var det studieresa med klassen. Även då irrade vi runt på Stockholms gator och bråkade om var vi skulle äta lunch. En av måltiderna blev på Sushi Yama, ser ut som det blev vegetariskt för mig. 


När månaden närmade sig sitt slut försökte jag och mamma på oss att göra egen sushi, kanske inspirerad av Stockholmsresan? Troligen. Jag kom till slutsatsen att man borde göra sushi dagen innan man ska äta den eftersom man typ blir mätt av att bara laga den maten? 

Det var mitt Mars 2016! Eller i alla fall ett par ögonblick från det. Mycket mat blev det som sagt, ska försöka hitta bilder på annat till nästa månad. 

Youtuber-tips | Just Subscribed

~
Bara tanken på hur många bra youtubers det finns därute som jag missar ger mig smått ångest. Här följer tre sådana som jag har börjat prenumerera på relativt nyligen. Kanske hittar du en ny favorit? 
 
 
LINDSEYREM | Det är så knepigt att jag inte tipsat om den här bruden tidigare, hennes videor är så BRA! Hon delar min musiksmak och kommer med många bra tips på den fronten, jag älskar hennes klädstil och utöver detta är hon helt enkelt en sjukt vacker människa. Extratips: kolla in hennes instagram här! 
 
 
CONAN GRAY | Här har vi kungen av estetiskt vackra videor. Allt han filmar och redigerar är en fröjd för ögat. Sedan skadar det ju inte att han ritar, målar och skriver egna låtar också. Alla klipp på hans kanal kräver i princip att man gör sig en kopp te och kryper ner under en filt innan man klickar på play. Jag tar emot så mycket inspiration från allt han gör - fint, eller hur? 
 
 
MINNIE SMALL | Den här tjejen gör endast videor men fokus på konst. Alltifrån egna färdiga verk till påbörjade sketcher och ritövningar. Jag tyckte mycket om hennes videoserie "30 Ways To Fill A Sketchbook" för att få idéer på saker att öva på i sitt skissblock. Hon har även världens mest rogivande och sköna röst, jag har börjat spela hennes videor i bakgrunden medan jag gör annat som mysigt bakgrundsljud. 
 
Tipsa gärna mig om youtubers jag borde kolla in!
 

Trettio timmar i huvudstaden

~
I torsdags packade jag och min rumskamrat Johanna varsitt handbagage och hoppade på ett flyg mot Stockholm.
 
 
Vi landade klockan två på Arlanda och åkte sedan en station för långt på tunnelbanan när vi skulle lämna våra väskor hos Johannas bror. Jag blev väldigt imponerad på oss när vi lyckades hitta till Södra Teatern utan större problem. 
 
 
(Anledningen till resan.)
 
 
Konserten var.. WOW. Mer än jag någonsin hade förväntat mig. Jag tror att publiken bestod av omkring tvåhundra människor? Vi stod tre meter från scenen. Allt kändes så genuint och avskalat. LANY var grymma live, Pauls röst är ju magisk. Jag dansade mig svettig och sjöng mig hes. 
 
 
På konserten bar jag den här mesh-toppen. Hoppas jag glittrade i rampljuset.
 
 
Dagen efter tog vi tunnelbanan in till centrum igen, irrade runt på Stockholms gator med hjälp av Google Maps, åt lunch på Sally Voltaire & Systrar innan klockan slog tjugoett och det var dags att boarda planet hem igen. 

En pannkaksbrunch mitt i veckan

~

Jättebra idé: samla ihop dina vänner en helgmorgon, stek massor av pannkakor och ät en lååång brunch tillsammans.

 
Det var precis vad vi gjorde i onsdags, visserligen ingen helgdag men sportlovsdag var det, så vi var lika lediga för det. Klockan 11 samlades vi och lagade brunch tillsammans. Varför har vi inte tänkt på att göra detta innan? Det var sjukt mysigt att äta frukost i tre timmar och bara sitta och prata. 
 
 
Dejten bestämdes ganska spontant sådär kvällen innan så vi blev alla beordrade att ta med frukostmat hemifrån. Detta var det jag lyckades samla ihop. Bl.a. en bit banankaka jag hade bakat föregående dag + en PERFEKT mogen avokado. 
 
 
Här steks det tunnpannkakor och diskuteras att vissa kallar dem för plättar?? Vi var alla överrens om att det är inkorrekt. Plättar är små små små. Har ni sett en plättlagg? Just det. 
 
 
Mitt uppdrag var att skära upp frukt och grönt, det var jag väldigt bra på. 
 
 
Såhär instagrammable blev resultatet. 
 
Ja, det är Channing Tatum där i bakgrunden ;) 
 
Till min förfäran blev det inget kaffe eftersom INGEN av dessa tre vänner dricker livets dryck. Därför kokade jag kaffe när jag kom hem, lyssnade på Shoffy och var produktiv resten av dagen (tittade på youtubevideor heh..)

Nyfunna musikfavoriter | FEB -17

~
Oj oj vilken bra start på året i musikväg, har en massa favoriter som inte ens ryms i ett inlägg. Vill en lyssna in allt jag älskat kan en därför hitta min spotify-lista här. Nu kommer i alla fall sex av mina mest spelade melodier som gått på repeat i hörlurarna under hela februari. 
 
/ Good Girls | If You Got The Money | Radiolust | You & Me | Painting Greys | Stonecold /
 
Deppigt och mörkt, somrigt avslappnat, skränig hip hop - alla dessa kategorier verkar ha hittat plats bland detta urval. Kanske finns här något för alla. (Att inkludera Good Girls är ju egentligen fel eftersom den släpptes i fredags men jag har redan hunnit lyssna mig förälskad.)


Inköp från bokrean

~
 
Ursäktar för en dimmig, suddig mobilbild och presenterar samtidigt här årets kap från bokrean. Brukar tycka att den är ganska överskattad och hittar sällan fler än ett köp men årets bokrea levererade måste jag säga. Två av böckerna förbeställde jag från Adlibris för att sedan fullständigt glömma bort att jag klickat hem dem. Det blev en fin överraskning när paketet damp ner i brevlådan.
 
- Elva dagar i Berlin av Håkan Nesser - "En saga för barn över arton år i Tage Danielssons och Astrid Lindgrens anda."
- När hundarna kommer av Jessica Schiefauer - "Jessica Schiefauers När hundarna kommer är en förtätad och aktuell berättelse om kärlek, besatthet och om våld."
- Good Girl av Mary Kubica - "En beroendeframkallande, otroligt spännande och stramt skriven thriller."
- Nortons filosofiska memoarer av Håkan Nesser - "En bok som passar såväl hundälskare som alla som någon gång funderat på hur våra mänskliga beteenden egentligen ter sig för en hund."
- Onanisterna av Patrik Lundberg - "Spänstig och humorladdad berättelse om samtiden."
 
Är lika delar häpen och stolt över det faktum att 4/5 böcker är skrivna av svenska författare. Har börjat med det nyligen - att konsumera mer svensk litteratur, musik och film. Det finns så mycket svenskt som är så himla bra bara.
 
Har du läst någon av böckerna? Vad tyckte du?  
 



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.