Det är det här man måste minnas

~
Många dagar av semstern det här året var sådär idylliska och somriga och jag kommer ihåg att jag som vanligt tänkte "det är den här känslan och den här stunden jag måste minnas på en mörk, deprimerande novemberdag" medan jag låg på en klipphäll och solade. De här bilderna jag fotade hjälper förhoppningsvis till med att återkalla minnena när jag behöver dem som mest. 
 
 
Jag är så glad att jag faktiskt tog fram kameran och fotade mer än någon ynka instagrambild det här året. Jag predikar ofta för att släppa kameran och ta vara på stunden, men visst är det oslagbart att kunna ha en drös med foton att gå tillbaka till? 

Video // Gissa låten med Isak

~
Okej, vi spårade lite i den här videon, och blev lite irriterade på varandra ahahah.. Den var i alla fall sjukt kul att spela in och redigera. Här märker ni också att jag verkligen inte lyssnar på ny musik, har ingen koll liksom..
 
 
 
Prenumerera på min youtubekanal här!

4 bilder från en höstig onsdag

~
Man vet att det har varit sommarlov när dagarna försvinner in i varandra och man inte längre har koll på vad som hände när. Det här är fyra bilder från vad jag tror var en onsdag för ett par veckor sedan. Jag älskar själv sådana här inlägg där man kan få en liten inblick i någons vardag. 
 
 
Självklart började jag dagen med att äta frukost och måla naglarna (som en gör). Hallonen hade jag plockat från buskarna ute på gården kvällen innan och smakade sådär härligt av sommar som bara vilda bär kan. Nagellacket som fick pryda mina naglar var H&M's 'Rose Umber' och fastän jag äger typ tio likadana i nästan samma nyans fick den här åka med mig hem efter senaste besöket på H&M. No ragrets. 
 
 
Senare på dagen tog vi båten ut på en liten ö och plockade en massa blåbär. Eller massa var väl att ta i, vi hittade mest blåbärsris utan bär, kråkbär och älgbajs. Det var en trevlig liten tur ändå, vi fick oss en riktig smak på hösten med kalla vindar, grå himmel och en liten regnskur. Jag ångrade också mitt beslut att fixa naglarna och göra dem fina tidigare på dagen, de var inte lika fina efter blåbärspockandet. 
 
 
Innan vi åkte hem igen tog vi oss friheten till en fika som svenskarna vi är. Visst håller alla med om att allt smakar bätte utomhus? Det bara gör det. Den som inte håller med får gärna gå någonstans och omvärdera sitt liv. Tack. 
 
 
Och det var den (onsdagen?) Efter det blev det den inte lika roliga delen av bärplockning - rensningen. Med lite bakgrundsmusik och trevligt sällskap går det dock ganska fort. Hoppas ni har haft en härlig måndag idag, många började säkert skolan igen - heja er! Själv har jag inte gjort någonting produktivt idag, ingenting. Men det behöver man också ibland. 

Fler youtubers jag följer (craft & diys)

~
Som en fortsättning på förra inlägget där jag tipsade om kanaler jag följer på youtube kommer här tre till. Den här gången är det sådana med diy's och skapande som nisch. Jag prenumererar på ganska många inom den här kategorin men dessa tre gör saker som jag faktiskt kan tänka mig att testa själv. 
 
 
The Sorry Girls | Två tjejer som ligger bakom den här kanalen och dess fantastiska innehåll! De pysslar ihop diy-projekt som ser köpta ut och som du faktiskt vill ha kvar efter du har gjort dem. En av mina favoriter är när de visade hur du gör ett terrarium för växter av glas från grunden(!), eller den videon där de gjorde en skitsnygg fejk-tegelvägg att ha i rummet som fondvägg. På deras kanal finns garanterat ett projekt för alla!
 
 
 
With Wendy | Har följt den här tjejen i flera år, sedan hon endast hade ett tiotal videos på sin kanal. Om du är intresserad av att sy dina egna, trendiga kläder rekommenderar jag att du prenumerar med detsamma! Förutom att hennes videos är snygga och välredigerade är hennes tutorials lätta att förstå och enkla att följa. Om du gärna skippar det avancerade och endast vill lära dig grunderna i att sy har hon ett par basic-sewing-klipp också att kolla in. 
 
 
 
Mr Kate | Jag tror att de flesta som hänger på youtube känner till den här tjejen. Det finns en bra blandning av videos på hennes kanal, alltifrån korta diy's till längre avsnitt där hon ger makeovers till hela rum. Älskar att hennes bubbliga personlighet skiner genom alla videos trots att de är väldigt proffsiga och välproducerade. Som en liten sidenote har hon även ett eget företag där hon säljer egendesignade smycken och JAG VILL HA ALLT DÄRIFRÅN. OKEJ?
 
Hoppas innerligt att någon har hittat en ny youtuber att följa, det är ju en sådan härlig känsla - nästan som att inhandla ett par nya skor (förutom att det här är gratis förstås!). Tänker att det här blir som en serie nu, i nästa del funderar jag på att tipsa om mindre youtubers jag följer, alltså de med omkring 1000 prenumeranter. Vad tror ni om det?
 

Video // NEW IN | En sommarhaul

~
En video där jag visar/testar saker jag köpte under semestern. Vill också bara säga att jag har pre-filmat supermånga videos nu det senaste så de kommande veckorna blir det en youtubevideo varje vecka, yay! 
 
 
 
Prenumerera på min youtubekanal här! 
 

Våga mörka läppar / Mina 3 tips!

~
För tre år sedan hade jag aldrig kunnat tänka mig att lämna huset med någonting annat än ett nästan genomskinligt, rosa läppstift på läpparna. Nu är det sällan jag sminkar mig utan att alltid lägga en mörkt brun eller röd färg på läpparna. Att rocka mörka, färgstarka eller aningen annorlunda läppar kan vara lite skrämmnade när man inte är van, men det är också sjukt snyggt och har en boostande effekt på självförtroendet! Här är mina tre tips för att våga mörka läppar.
 
| NYX Liquid Suede 'Sandstorm' | NYX Lingerie Liquid Lipstick 'Beauty Mark' | Idun Minerals Lipstick 'Björnbär' |
 
1 / Börja ljust och jobba dig mörkare
Istället för att hoppa direkt på en skrämmande vinröd nyans kan man börja ljust och successivt jobba sig mot mörkare toner, på det sättet kan du sakta arbeta upp ett självförtroende. Självklart måste du inte heller köpa massor av läppstift i flera olika nyanser, investera i ett mörkt och lägg ett tunt lager som du blandar ut med fingret, sedan kan du jobba dig mörkare i din egna takt.
 
2 / Ta emot komplimanger
Något jag tror på är att ta emot komplimanger istället för att säga något i stil med "äsch, det är väl inget speciellt". Tänk hur mycket du växer varje gång någon säger något snällt om ditt val av läppnyans (och det lär de göra, trust me!), och tänk hur mycket mer du växer varje gång du tar emot den komplimangen med ett "tack". När det gäller folk som säger elaka saker (vilket typ aldrig händer, trust me) - kom ihåg att de bara önskar att de var lika modiga som du.
 
3 / Utmana dig själv
Som jag skrev tidigare, låt det ta sin tid, men var inte heller rädd för att utmana dig själv och kliva utanför din comfort zone! Även om det känns sjukt obekvämt att lämna huset i ett mörkbrunt läppstift, gör det ändå. Nästa gång är det inte alls lika läskigt och den 15:e gången känns det helt rätt. 
 
Såhär var det i alla fall för mig när jag började intressera mig för smink och läppstift. Det var inte så att jag bara utbrast en morgon "idag ska jag ha BLÅ läppar", smackade på färgen och gick till skolan, nope! De här tipsen kan ju egentligen appliceras på nästan vad som helst, det gäller att jobba upp självförtroendet och våga utmana sig själv. Nu hoppas att det här inlägget hjälper någon där ute! Stay strong, stay bold! 

5 sätt att piffa till ditt skrivbord

~
 
Mitt skrivbord - mitt workspace - är nog det viktigaste i mitt rum (förutom sängen förstås). För mig är det väsentligt med en omgivning som inspirerar när jag jobbar med mina kreativa projekt. Det här har inte varit fallet för mig på väldigt länge nu, därför tänkte jag ta med er när jag piffar till mitt skrivbord. 
 
 FÖRE / EFTER (bilden är en GIF ifall den inte laddar korrekt för någon)
 
 
ETT / Det första jag tog tag i var att hänga upp ett par bilder på väggen. Här finns det hundra olika tillgångasätt, men jag satte fast mina i en klädnypa och ett band. Skriv ut egna bilder eller hämta från internet som jag har gjort. De adderar lite färg och kan också inspirera!
 
 
TVÅ / Ett viktigt steg som livar upp vilket rum som helst är lite grönt. Om man som jag, är okababel att ta hand om levande ting kan man satsa på fejkblommor. Plast-tulpanerna fyndade jag hos Rusta, 10 för 29kr (!!!). Försök att få lite olika höjd på växterna för att balansera ut. Det kan man åstadkomma genom att hänga upp dem, använda olika storlekar på växter eller att ställa växten på något annat.
 
 
TRE / Sedan är det dags för förvaring för att gömma undan fula kablar och liknande som du behöver. Testa att stapla eller att lägga saker i varandra (som jag gjorde med kopparkorgen). 
 
 
FYRA / Därefter kan du lägga dit allt du behöver och dekorera lite. Ananasen av glas är typ det finaste jag vet och den köpte jag på H&M Home för någon vecka sedan, har redan varit nära på att tappa den i golvet tre gånger, typical. 
 
 
FEM / Dekorera mera! Tidningar är inte bara där för att bläddra i och hämta inspo från, de ser väldigt fina ut staplade på skrivbordet också. En fin anteckningsbok, eller flera, är också ett måste. 
 
 
Mitt allra sista tips är att byta skrivbordsbakgrund. Jag tenderar att ha min sjukt länge innan jag kommer på att byta, det kan nästan kännas som en ny dator när man precis har bytt bakgrunden. Den supergulliga kaktusbakgrunden finns att hämta här
 
 
Det var allt! Mitt skrivbord har fått sig en makeover och jag är nöjd. Jag är lite mer organiserad och har koll på var grejerna finns. Framför allt ser det bara så himla fotogensikt ut - jag älskar det! 

Presentidé / tips tips tips

~
Okej jag måste bara tipsa er om en illusterare/grafisk designer/författare som gör det finaste och roligaste projekten. Jag hittade henne först via en liten dokumentär på youtube och nu följer jag henne på Instagram och blir kär i allt hon skapar. 
 
Jag köpte boken "I'd Rather be Short' som hon har skrivit till en vän när hon fyllde år och den är fantastisk! Väldigt mycktet igenkänning och urgulliga illustrationer. Så ja, jag ville bara sprida ordet om henne och hennes verk som är perfekta presenter eller typ "coffe table books"
 
Besök hennes webshop Chipper Things här! (Tyvärr fraktar hon inte till Sverige men hennes böcker finns på Adlibris.)
 
 
 

Såhär gör du den perfekta manikyren

~
 
Ibland är det inte så enkelt att måla innanför linjerna, och det är inte alltid lätt att veta hur man ska preppa sina naglar innan lacket åker på. Jag tänker vara brutalt ärlig med er och säga att inte ens jag följer mina egna tips varje gång jag målar naglarna, men känner man för att spendera lite extra tid på sina klor så kommer här mina tips för en vacker manikyr som håller länge.
 
Nagelband
Jag börjar alltid med att ta mig en titt på nagelbanden. Oftast har de vuxit ut på naglarna, jag brukar bara peta tillbaka dem med mina naglar eller en sådan där fiffig 'cuticle pusher'. De kan se lite hemska ut de där verktygen, men är man bara förstikig är den ingen fara. Ibland kan det behövas lite olja på nagelbanden när man trycker tillbaka dem. Ett annat alternativ är att klippa bort nagelbanden men det tycker jag låter alldeles för läskigt. 
 
Filning och buffning
Därefter drar jag fram nagelfilen och börjar fila naglarna till formen jag vill ha. Jag brukar bara köra på min naturliga form, jag fixar också till om nageln har gått sönder med filen. Ibland använder jag även en buffer ovanpå naglarna, men endast när mina naglar har lite textur eller är ojämna på ovansidan. 
 
Baslack
Efter filning brukar jag grunda med ett baslack så att nageln skyddas och för att manikyren ska hålla längre. Det spelar ingen större roll för mig vilket baslack jag använder, just nu är det den från Seche (som är helt okej.)
 
» Visst är det här lacket så himla fint? Kommer från H&M och heter Rose Umber.
 
Nagellack
Därefter är det dags för själva nagellacket. Mina tips här är att vara stadig på handen, vila den helst på bordet. Se till att ha ganska mycket lack på penseln så att det inte blir ojämnt och måla sedan med så få drag som möjligt för att täcka nageln. Jag rekommenderar att lämna tummnaglarna till sist så att du enkelt kan peta bort lack som hamnar utanför med dem. Om fler lager behövs, måla fler på samma sätt! Mina favoritlack kommer från H&M's egna skönhetslinje, China Glaze och Essie. 
 
Topplack
Ett av de viktigaste stegen är ett topplack som ska skydda lacket och hålla det på plats länge. Min favorit och den enda som jag egentligen rekommenderar är Seche Vite, den är lite dyrare men såå värd pengarna! Lacket håller längre och det bästa av allt är nog att den torkar sjukt fort, perfekt för oss otåliga ;) 
 
Återfuktning
Till sist brukar jag lägga på lite nagelolja runtom nageln och nagelbanden för återfuktning. Jag smörjer också in händerna med en härlig handkräm, sedan är jag klar! 
 
 

Musikfavoriter | Juli 2016

~
Första månaden på länge där jag inte alls har lyssnat mycket på musik, har liksom haft fullt upp med annat. Däremot finns det ett par låtar från början av Juli som spelades mycket i mina hörlurar. Här kommer mina tre musikfavoriter från Juli månad. 
 
 
Jag har inte hunnit kolla in fler låtar av dessa artister förutom Hotel Apache, rekommenderar alla deras låtar trots att Cigarettes är min favorit. 

En vegansk blåbärscheesecake

~
Jag har börjat laga mer och mer vegetarisk och vegansk mat, för några veckor sedan blev det denna veganska cheesecake till efterrätt en dag. Receptet hittade jag hos PlantsbasedJudy och den blev så god! Inte för söt, bara alldeles lagom sådär.
 
 
En nötig botten med mycket smak av dadlar. Det roligaste var att dekorera med bär, nötter och blommor. Den var också väldigt enkel att göra, det enda var väl att det tog tid eftersom den skulle in i frysen i omgångar. Rekommenderar alla att testa, speciellt om du äter veganskt eller är intresserad av den maten.
 
 



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.