Jag är tre kilo lättare nu

~
Ungefär tjugo cm av mitt hår försvann i onsdags. Innan dess var det drygt ett år sedan jag klippte mig senast. Jag kom till den punkten att jag inte ens orkade borsta håret längre pga att det bara tovade sig efter fem minuter. Så jag klippte av massor. 



Det är ingen jättegrej för mig dock. Har gjort såhär flera gånger: sparat sparat ut håret och BAM ba klippt av allt. Känner mig ca 3 kg lättare. Kan faktiskt dra handen genom håret utan att fastna. Har slutat lämna långa hårstrån efter mig som ett spår. Rekommenderar alla att klippa av sitt hår ju! Bästa känslan! 

 

Hur jag sett ut de senaste 10 åren

~
För ett par veckor sedan rensade jag ur min gamla dator som jag hade för ca 6 år sedan. När jag gick genom alla gamla bilder fick jag idén att skriva ett inlägg där jag visar hur jag har sett ut mellan åren 2007 och 2017. Nu har jag också hittat bilder från arkiven på mina gamla bloggar, vi sätter igång!
 
2007 - 9 år
 


Här var jag ju fortfarande ganska söt. Det var strax efter jag blivit hundbiten i ansiktet så ärret under höger öga syns relativt tydligt på den högra bilden. Bilderna är tagna på två helt olika tillfällen så jag gissar att jag verkligen gillade det där halsbandet? Konstigt att jag inte kommer ihåg det. 
 
2009 - 11 år
 


Jag hittade ingen bild från 2008 och det här är den enda från 2009, antar att jag inte fotade så mycket under den här tiden. Fortfarande samma halsband? Jag har ingen aning om var det kom från eller var det är nu. Antingen älskade jag det så mycket att jag bar det varje dag under tre år eller så är det bara en sammanträffande att jag har det på de tre bilderna jag hittade? Hade inte börjat sminka mig men målade gärna naglarna i neonfärger. 

2010 - 12 år


Här börjar väl perioden när jag aldrig visste vad jag skulle göra med mitt hår. Det var konstant otvättat och upsatt i en tafatt frisyr som den till höger. Minns de där turkosblå jeansen, de var mina favoriter efter att en tjej på skolan hade gett mig en komplimang för dem, hahah. Hade fått en ny kamera också! En liten röd kompaktkamera som jag hade i många många år. 
 
 
Samma år var vi en sväng till farfars segelbåt i Grekland. Såhär glad och fräknig var jag då. 

2011 - 13 år


Här går vi från det gulliga stadiet in i tonårskaoset. Började få mycket finnar. Klippte lugg för att gömma dem som var i pannan. Försökte också täcka med en alldeles för orange foundation som jag hittade i mammas badrumsskåp :´( Under alla år jag hade problem med min hy mådde jag väldigt dåligt över det. Minns en gång när en kille kallade mig för scarface. Minns också hur en släkting påpekade att jag borde börja tvätta ansiktet trots att jag gjorde det två gånger per dag. 

 
Gillade tydligen att posera med händerna på höfterna, tyckte säkert jag var cool då. Är det fler som kan relatera till långt linne + magtröja-trenden? 

2012 - 14 år


År 2012 var vi på resa till Grekland igen. Både min farfar och lillebror ser så lugna och coola ut medan jag står sådär lagom stelt där i mitten. Klädde mig i jeansshorts och bandeau under genomskinlig blus. Kommer ni ihåg bandeaus?

 
Till vänster är jag med mitt kusinbarn uppkrupen i mitt knä. Notera min snygga hårknut. På hösten hade jag och min lillebror en liten photoshoot där vi kastade upp lövhögar. Den där lila mössan ÄLSKADE jag. 

2013 - 15 år


Jag började experimentera mer med smink. Det handlade mest om lite bronzig ögonskugga och mascara. Tycker om min frisyr på den här bilden. Gulligt!



Blev helt besatt av peplumtoppar! Den till vänster sydde jag själv och fick sedan massor med komplimanger. Är imponerad av mig själv, tror faktiskt inte jag skulle kunna göra om det idag. Accesoarer overload till höger - ringar, halsband, klocka, armband, väska och en miniväska på den stora väskan. Körde all in.

2014 - 16 år


Första året på gymnasiet såg jag ut såhär! Dessa bilder är från allra första fotograferingen vi hade i fotostudion. Bar fortfarande peplumtoppar och hade ofta stora statement-halsband. Hade alltid sådana här svarta jeans, alltid. 
 
Min stil förändrades mycket när jag gick från grundskolan till gymnasiet. Jag lämnade en liten by och en liten skola för att flytta till en större stad och en större skola. Jag kände mig fri och mer säker i mig själv. Kunde se ut precis som jag ville utan att någon brydde sig. Det var stort. 
 
 
Kunde också se ut såhär. Gillade att ha en sådan där fläta i luggen efter att ha sett Kaya Scodelario i filmen Now Is Good ha så. 

2015 - 17 år


Andra året på gymnasiet! Bar kjol eller klänning nästan varje dag. Utvecklade nästan ett tics att alltid dra handen över rumpan för att se till sa att kjolen inte hade åkt upp. Rörelsen var så invand att jag även gjorde det när jag hade byxor på mig.

 
Plockade och stylade ögonbrynen för första gången i mitt liv. Fattar ni att jag i princip inte hade kommit nära mina bryn med en pincett innan jag var 17?! Hade sett alldeles för många jämnåriga plocka bort sina ögonbryn helt och hållet. Tänkte att jag inte ville röra mina bryn innan jag verkligen visste vad jag gjorde. Klokt av mig. 

2016 - 18 år


90-talet och youtubers jag precis hittat inspirerade klädvalen. Den här jeanskjolen bars flitigt. 



Blev ännu mer intresserad av smink, kunde sminka mig som ovan en vardag när jag skulle till skolan - hur orkade jag? Gillade liquid lipsticks som satt som cement på läpparna. Plockade ofta brynen och fyllde i dem ganska hårt. 

2017 - 19 år


Tappade intresset för smink bara sådär. Är glad om jag ens orkar lägga concealer. Klädintresset växer dock, handlar nytt hela tiden trots att jag knappt får chans att bära dem. 
 
 
Kan inte komma ihåg senast jag plockade mina ögonbryn. Låter dem växa fritt. Dels för att jag inte orkar bry mig och dels för att jag gillar hur de ser ut nu. Lite barnsligt sådär. Omfamnar mitt yngre jag på ett sätt kanske. 
 
Det fina med att tittta genom dessa bilder och tänka tillbaka på hur jag klädde mig är att jag tydligt ser hur självsäkerheten växer med åren. Jag har aldrig varit så trygg i mig själv som jag är just nu, det är väl så det ska vara antar jag. 

Min Bullet Journal (En uppdatering)

~


Många är nog redan bekanta med att jag sedan drygt ett år tillbaka är en trogen användare av min bullet journal. Den är en del av min dagliga rutin och jag skulle inte klara mig utan den. Sedan mitt inlägg om min bullet journal har jag upptäckt ännu fler användningsområden, här kommer de:
 


Jag har gjort en önskelista/inköpslista. Sådant jag tänker: "åh en sedan där behöver jag" eller "en sådan där vill jag ha" om. Jag skriver upp så att jag senare kan använda sidan som referens kring födelsedag, julafton, löning eller när jag ska lägga en beställning någonstans. 

Eftersom jag ofta beställer grejer över internet har jag också skrivit en lista för att hålla reda på alla paket. Till vänster skriver jag vad jag beställs och från vilken butik. Till höger kryssar jag sedan i "S" för skickat, "M" för mottagit och "B" för betalat. Väldigt användbart! När jag gör en ny nästa gång ska jag inkludera datum också. 
 


Nu när jag har börjat plugga matte också kände jag att det behövdes lite struktur till vad som ska göras. Här har jag delat in de olika delarna inför nästa inlämningsuppgift och skrivit datum på när de borde vara klara. Hittills har jag inte alls hållit mig till planeringen. Jag skriver till exempel det här inlägget istället för att plugga. Heja mig. 



När det kommer till planering av mina blogginlägg går det desto bättre! Förut skev jag en planering i listform men jag tycker om det här formatet mycket bättre. Det är lättare att få en översikt och jag kan även planera in när jag ska fota till varje inlägg och när jag ska skriva dem. 

 
Jag har också blivit bättre på att använda min bullet journal till brain dumps. Förut tyckte jag att jag behövde strikt ordning och organisering. Numera dyker det upp inköpslistor, packlistor, tankar och idéer lite varstans när man bläddrar i min bok. Organiserat kaos kan vi kalla det. Här är två exempel på hur jag påbörjat lite brainstorming och planering till olika blogginlägg. 
 
Om du själv har en bullet journal eller funderar på att börja med en kanske det här inlägget ger lite inspiration på hur du kan använda den, varsågod för det isåfall. 

Vill du se hur min bullet journal ser ut i sin helhet finns det i videoform här

En rundtur av mitt rum

~


Som vissa kanske är bekanta med har jag flyttat hem till mitt gamla rum igen. Jag tänkte visa er hur det ser ut nu efter rensning, ommöblering och nya inköp.



Såhär ser det ut till vänster när man precis klivit in genom dörren. 



Och såhär ser det ut till höger. Här sitter jag och bloggar, pluggar, dricker kaffe, målar, kollar netflix, skriver i min bullet journal, ja ni vet såntdär. 



Alldeles alldeles till höger innanför dörren hänger mina väskor och en morgonrock. Min lilla ryggsäck som jag brukar ta till jobbet har sin hedersplats i en kopparkorg. Jag använder gamla skokartonger och shoppingpåsar för att förvara grejer, därför finns det många sådana i mitt rum. 



Här är min fönsterbräda med ett par kaktusar och diverse dekorationsprylar. Nu när hösten är här har jag också börjat ha levande ljus i mitt rum, mysigt!



På morgnarna sitter jag här och sminkar mig/fixar håret. Försöker hålla den här platsen väldigt städad och har bara framme produkter jag använder till vardags. Smycken och sånt organiserar jag på en torkad trädgren i en kruka, smart tycker jag. 



Mitt sängbord är en ommålad gammal pall. 



Jag har nya sängkläder! Dessa superfina från IKEA. En mycket frustretande sak med ikea-påslakan är att det bara finns hål på ena sidan så man måste typ klättra in i lakanet får att få täcket på plats?? Borde vara olagligt att designa påslakan så. Mina två apor får också vara med på sängen. En heter Apan och den andra heter Kalabahuae. 

 
Såhär ser det ut på väggen ovanför sängen. En plansch från TGR, en torkad blomma och två polaroidbilder. 
 
Och det var allt. Har faktiskt också filmat mitt rum och tänkte lägga ut på youtube när jag redigerat klart, vill man få ett bättre helhetsperspektiv av ett rum är det lättare i rörlig bild tänker jag. 
 
Om det finns frågor om var grejer kommer ifrån är det bara att lämna en kommentar!

051017

~
 
I torsdags var jag ledig efter sju dagars jobbande i sträck. Jag startade dagen runt åtta med en rykande kopp kaffe och netflix, såklart. Har börjat titta på en serie mamma tipsade om - Chesapeake Shores. En sådan där lättittad, förutsägbar, mysig serie. 
 
 
Regnet hade uppehåll och jag skyndade på med stövlarna för att hinna ta en promenad innan himlen öppnade sig igen, jag hann nästan hem. Lyssnade på Melissa Horn och bara gick och gick och gick och andades in blöt skog. Hösten är utan tvekan bästa skogspromenads-årstiden.

 
Jag har börjat en mattekurs på distans, så det blev en del plugg också. Läser upp Ma2b som jag valde bort andra året på gymnasiet för att gå webbutveckling istället. Visar sig att det är mattekursen jag behöver för att ta mig in på grafisk design och webbutveckling på högskola. Hah :))) Avskyr förövrigt matte och är svindålig på det, men jag kämpar på!
 


När jag inte orkade plugga längre prokrastinerade jag genom att måla min naglar. Roséguld blev det. Shakudo heter färgen och kommer naturligtvis från H&M's egna skönhetslinje, de är de enda nagellacken jag använder. Superfin färg iaf!



Sedan var det dags för tårtbakning, FYRA(!) prinsesstårtor bakade jag. Mamma ska nämligen ha avtackning på sitt gamla jobb och ville bjuda på tårta. Det var kul dock! Känner mig jätteinspirerad nu, kan öppna konditori ju. 
 
 
Den femte oktober är ingen vanlig höstdag, min bror fyller nämligen år. Hela 16 år den här gången! Han önskade sig en aftereight-tårta så jag hade bakat en sådan till honom som den snälla syster jag är. Av mig fick han också en parfym. Och en ansiktsmask för att bli av med pormaskar för en sådan har han viljat ha i flera år hahah? 
 
Klockan 21 bänkade familjen sig framför tv:n för att se Wahlgrens Värld och efter det blev det läggdags då jag jobbade tidigt fredag morgon. 
 

The Ordinary: En recension

~
 
För ungefär två månader sedan fick jag hem ett paket med hudvårdsprodukter från märket The Ordinary, jag skrev ett inlägg om det här. Nu har jag hunnit testa alla produkter ett par veckor och det är dags för en recension! Om du är intresserad av företaget och deras produkter, läs vidare! 
 
 
Innan vi går in i produkterna borde jag berätta lite om min hy. Just nu har jag normal/torr hy och letar därför efter produker som återfuktar och ger lyster. Jag har inga problem med finnar förutom någon enstaka då och då. Jag kan bli lite glansig i t-zonen efter ett par timmar med smink. 
 
PRIS: ≈ 65kr
När min olja/serum från Kiehls som jag svurit vid i två år tog slut började jag använda den här oljan i stället. Den fungerar hur bra som helst! Sjunker in snabbt och återfuktar på djupet. Det är ju hundra procent arganolja så om du hittar det någon annanstans borde det inte vara någon skillnad från den här produkten tänker jag. Det är ett måste för mig att applicera någon typ av olja efter duschen och denna fungerar utmärkt! Går också bra att använda i håret om man så vill. 
 
PRIS: ≈ 47kr
Mitt första intryck av den här produkten var att konsistensen inte är som en vanlig silikon-primer vilket förvånade mig, den här känns snarare som en dagkräm. Den är med andra ord väldigt återfuktande samtidigt som den defenitivt mattar ner ansiktet. Någon sådan formula har jag aldrig sett förut. Den ska tydligen ha en "blurring" effekt och minimera synligheten av porerna, något sådant märker jag inte. När det kommer till långvarigheten av sminket kan jag inte säga så mycket eftersom jag sällan har problem med det. Den här produkten passar nog bättre för dig med oljig hy. Jag använder såklart upp den, men köper nog inte igen. 
 
PRIS: ≈ 65kr
Här har vi the star of the show, hörni! Blev kär i den här från första gången jag testade den. Denna produkt är otroligt återfuktande, sjunker in i huden direkt. I anvsiningarna står det att man ska applicera innan krämer men jag föredrar att blanda ut ett par droppar med min dagkräm istället. Använder både morgon innan smink och kväll innan läggdags. Det här blir definitivt ett återköp. För dig med tendens till übertorr hy. 
 
Jag har också deras Serum Foundation men nyansen är fortfarande för ljus så jag har inte hunnit testa den på riktigt än, kan återkomma med mini-recension senare. 
 
Med tanke på de låga priserna och deras intressanta affärsidé är det verkligen ett märke att spana in. Jag kommer utan tvekan att beställa därifrån igen och testa lite nya grejer. 
Ett litet plus i kanten är ju de minimalistiska och snygga förpackningarna!
 
 



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.