Video: It's Spring Time TAG

~


Prenumerera på min youtubekanal här!

Choklad- & nougatbitar

~

Igår bakade jag dessa choklad- & nougatbitar, tror egentligen att de räknas till julgodis. De är i vilket fall supergoda, men väldigt söta - så en liten bit räcker långt. Jag använde dessutom vit choklad ovanpå då den mörka tog slut, så då blev de såklart ännu sötare. 
 
Om du också vill testa att baka dessa hittar du receptet här. 

A work in progress | Connor Franta

~
Väldigt många, alltså väldigt väldigt många youtubers har skrivit och gett ut böcker nyligen. En del håller till och med på att skriva uppföljare. Men för att inte bli ruinerad har jag bestämt mig för att endast köpa en av dem - A Work In Progress av Connor Franta. 
 
 
Största anledningen till att jag vill ha denna bok ska jag inte ljuga om - den är så fin! Det är en sådan bok som kommer att se riktigt bra ut som dekoration på soffbordet, heheh.. Jag känner på mig att boken ger ett par mysiga lässtunder dessutom. 
 
"In this intimate memoir of life beyond the camera, Connor Franta shares the lessons he has learned on his journey from small-town boy to Internet sensation—so far." - Simonandschuster.com
 
 

Batiste Dry Shampoo

~
Känner att jag måste tipsa om bästa, bästa, bästa torrschampot någonsin. Många av er känner säkert redan till märket Batiste, och kanske använder ni det också. Men för er som inte gör det - testa! 


Jag vet att vissa inte alls tycker om det, andra älskar det. Jag är definitivt en av de senare. I början förstod jag inte riktigt, tyckte inte att det hjälpte. Men efter att jag insett att man inte kan snåla med det, och att det måste masseras in ordentligt har denna produkt förändrat mitt hår..liv? Innan jag testade detta hittade jag aldrig ett torrshampo som fungerade för mig. Och eftersom jag försöker att inte tvätta håret så ofta är det viktigt att det fräschar upp mitt hår mellan tvättarna. 
 
Ett tips är att bunkra upp med dem när du besöker Dollar Store, där kostar de endast 40kr till skillnad från 69kr i vanlig butik. Min favoritdoft är 'tropical' eftersom jag ääälskar koksnöt!

Goodiebag från Coop

~
Jag och min rumskomis råkade gå förbi Coop och såg att det stod "gratis skönhetsprover" på en skylt. Vem tar inte den chansen liksom? Jag tog absolut den chansen. Vi kom ut med varsin liten goodiebag, så söta! 
 
 
Väldigt användbara saker också då de är i mindre format - perfekta att resa med! 

Topp tre youtubers | Beauty Gurus

~
Som ni eventuellt redan vet tittar jag på youtube, väldigt mycket, alltså ohälsosamt mycket, alltså youtube är mitt liv. Därför tänkte jag dela med mig av mina favvosar i olika kategorier av youtubers. Först ut - beauty gurus! 

 
Shaaanxo | Bestämde mig väldigt nyligen för att prenumerera på Shannon, vet helt ärligt inte varför det tog så lång tid att hitta henne - hon är ju så duktig och sååå snygg, gaaahh! Tycker att hon alltid kommer med nya sminkningar, hon är liksom inte rädd för att exprimentera. Sedan skadar det ju inte att hon är från Nya Zealand och hennes dialekt är underbar! 
 
~ GlamLifeGuru | Tati lägger ut en video varje veckodag, så för det första är det aldrig brist på videos från henne. Hon har dessutom en väldigt bra variation på videos, allt från tutorials till first impressions och "what's new at the drugstore". Hon är den youtubern som jag tycker är mest informativ och verkligen berättar hur produkter fungerar.
 
~ KathleenLights | Och sedan till min absoluta favorit, underbara Kathleen! Det jag älskar med henne förutom att hennes tutorials är grymma, är nog hennes personlighet. Hon är alltid livlig, glad och rolig. Du behöver bara titta på en av hennes videos för att förstå vad jag menar. Har världens girlcrush på henne, hahah! 

First Impression: Real Techniques Sculpting Set

~
Här kommer en first impression på Real Techniques Sculpting Set som jag bloggade om för några dagar sedan. Skulle egentligen lägga upp videon imorgon men fick reda på att det är ett limited edition-set som snart utgår, jag fick lite bråttom med andra ord. Än så länge verkar det finnas kvar på svenska webbshopar dock, men jag vet inte hur länge till - så vill man verkligen ha dessa borstar ska man kanske inte vänta för länge.



Ljudet är lite konstigt i den här videon, vet inte riktigt vad som hände..






Min hudvårdsrutin

~
På senaste tiden har jag verkligen kämpat med att förenkla min hudvårdsrutin, delvis för att det inte ska ta lika lång tid men också för att det inte känns så hima bra att använda för många produkter som innehåller gud-vet-vad på min känsliga hy.
 

≡ 1 | Först och främst har jag börjat använda koksolja för att ta bort sminket, både från ansikte och ögon. Det är skonsamt, billigt och effektivt, vad mer kan man önska? Jag använder mindre än en tesked, värmer upp det mellan fingrarna och masserar in i ansiktet. 
 
≡ 2 | För att sedan skölja bort smuts, koksoljan och smink som kan finnas kvar använder jag denna ansiktstvätt från The Body Shop. Ville ha något för fet hy och hon i butiken rekommenderade denna. Tycker att den känns skonsam och återfuktande, dessutom luktar den ljuvligt. Däremot vet jag inte om den gör mycket åt min feta hy. 
 
≡ 3 | Denna använder jag för att återfukta morgon och kväll, älskar den! Även denna är från The Body Shop. Den har en sorbetliknande konsistens som snabbt sjunker ner i hyn, vilket är ett måste för mig. Det är den första fuktkrämen jag använt där jag faktiskt märker skillnad i hur mjuk och återfuktad min hy känns efteråt. 
 
≡ 4 | Till sist använder jag en ögonkräm, men bara på morgonen innan jag lägger concealer under ögonen. Om jag inte gör detta tenderar concealern att lägga sig i veck och försvinna mycket snabbare under dagen. 

Reverse bucketlist | 5 saker jag har gjort

~
Har sett dessa så kallade "reverse bucketlists" runtom i bloggvärlden ett tag nu och bestämde mig för att kenpa ihop ett sådant inlägg själv. Jag tycker att det är viktigt att inte bara fokusera på det man vill göra i framtiden, utan att komma ihåg allt man faktiskt har gjort. Testa gärna själv att göra detta!
 


Att börja spela in videos och lägga ut på youtube var något jag länge hade tänkt på, men det tog lång tid innan jag verkligen tog det steget. Jag har alltid tyckt att det varit så himla kul att redigera filmer och när jag köpte en ny kamera tog jag mig i kragen och startade min kanal. Du kan prenumerera på den här. 
 



Något jag alltid tagit för givet, men det är inte alla som ens varit utanför Sveriges gränser. Till Grekland och Turkiet har jag och min familj åkt flera år och i februari 2014 åkte vi till Thailand. Det jag älskar med att resa bort ett tag är att man slipper vardagen, det känns verkligen som man kommer till en annan dimension. 




Eller ja, på halvtid kanske man ska säga. De flesta helger och lov är jag hemma, annars spenderar jag mina vardagar i Skellefteå då jag flyttade dit för att gå Estetik & Media på gymnasiet. För det mesta går det bra, och jag är så stolt över mig själv att jag vågade flytta, har alltid varit en hemmatjej. 




Gick på en yogalektion men tyckte inte att det riktigt var något för mig. Men sedan måste jag komma ihåg att det finns flera typer av yoga och fler olika kursledare, så jag har inte gett upp på det än. Men jag kan i alla fall säga att jag har testat det nu. 


 
I nian när vi fick en vecka praktik gick jag och frågade mediebyrån som fanns i byn, jag fick platsen och tror faktiskt att jag imponerade på de som jobbade där. Jag gissar att jag var mer engagerad och intresserad än tidigare praktikanter. Det var också där jag lärde mig dricka kaffe för att jag inte ville verka barnslig, hahah! 
 

Att få en present

~


Det är någonting med att få en present som är typ den bästa känslan i hela världen. Först och främst att få ett fint paket som man inte vet vad det innehåller innan man öppnat det, det är så spännande! Men sedan också det faktum att personen som ger dig presenten har tänkt på dig. Det är ju trots allt tanken som räknas, (även om det låter fruktansvärt klyschigt!).

Den presenten jag kommer ihåg att jag blev mest lycklig över att få var faktiskt en Justin Bieber-skiva för några år sedan, under min Bieber-period, hahah! Jag fick den av min vän Kattis och kommer ihåg att jag blev alldeles tårögd och sååå tacksam. Jag hade önskat mig den, men visste att den kostade ganska mycket. Ändå tänkte hon på mig och spenderade så mycket pengar på en present. Blir varm i hjärtat bara av att tänka på det nu. Kommer också ihåg att jag genast skickade iväg ett sms där jag skrev att jag skulle bjuda henne på en fika nästkommande dag.

Vilken är den bästa presenten du fått?  

Paket på väg

~
Klickade nyligen hem bl.a. dessa produkter ovan från Cocopanda.se. Först och främst har den hemsidan de allra bästa priserna, sedan hade de rea på NYX och jag hittade en rabattkod på 100kr om man handlade över 399kr! Rabattkoden är CBIRJK men jag har ingen aning om hur länge den gäller, så skynda fynda!

New in | Real Techniques Sculpting Set

~
Dessa borstar är de senaste i medlemmarna i min kollektion. Jag har suktat efter den som kallas setting brush huuur länge som helst och bestämde mig för att köpa hela detta set med två andra borstar. Jag är supernöjd, älskar verkligen Real Techniques borstar! Jag har filmat in en "first impression" som kommer upp på min youtubekanal nästa vecka, wiiieee!
 


 

Video: Room Tour

~
Yees! Nu kan jag bocka av åtminstonde en sak från mina mål för april, jag har filmat in en room tour! Så för er som är intresserade av hur mitt rum i Skellefteå ser ut kan ni kika in videon nedan. Älskar själv att se dessa typer av videos då jag oftast blir inspirerad till olika sätt att förvara och dekorera. Om du vill kan du prenumerera på min youtubekanal här!
 

Lär känna mig; 13 frågor & svar

~
Här är 13 frågor & svar för att ni ska få veta lite mer om mig. Frågorna hittade jag på Ysis blogg, tog dock bort en del av dem. 

#1: Är du döpt efter någon?
Jajamän, min gammelmormor Ida. Men mest tyckte nog mina föräldrar bara att Ida var ett fint (och kort) namn.
 
#2: Om du var någon annan, skulle du vara vän med dig själv? Men hallå, självklart! Jag tror nog att jag är en bra vän, även om jag ibland är riktigt dålig på att svara när någon ringer mig.. oops!
 
   
 
 
 #3: Favoritflingor? Vet inte. Jag äter mest müsli. Men oftast blir det inte ens det utan olika frukter och frysta bär får göra yoghurten sällskap i frukostskålen. 
 
#4: Vad är det första du lägger märke till hos folk? Utstrålningen. Är det ett väldigt cheesy svar? Det första jag brukar märka hos folk är ifall de ser väldigt glada och utåtriktade ut, eller om de är mer försiktiga och blyga. 
 
#5: Skräckfilmer eller lyckliga slut? Lyckliga slut all the way, hatar skräckfilmer. 
 
#6: Favoritdofter? Nybakat bröd och cigarettrök i små mängder. Ja, den sista är konstig och lite äcklig. Jag avskyr när det kommer ett stort tungt moln med cigarettrök som får en att typ kvävas. Men en liten pust ibland tycker jag faktiskt luktar gott, förmodligen för att den frambringar sommarminnen för mig.
 
#7: Sommar eller vinter? Sommar, wohoo! Det finns många bra saker med vintern, men sommar vinner - alltid! Jag älskar glass, sol, bara ben och saltvatten. 

 
 
#8: Dator eller TV? Dator, använder den som TV också. Fast ibland är det skönt att bara sätta sig framför TV:n istället. 
 
#9: Vad är det längsta (avstånd) du någonsin varit hemifrån? Thailand måste det vara då. Dit åkte jag i Februari förra året.
 
#10: Har du några speciella talanger? Well, jag är bra på att rita och måla, har alltid varit en pysseltjej. Sedan tycker jag också att jag har talang när det kommer till den grafiska biten med bildredigering och teckensnitt och grejer. 
 
#11: Har du några djur? Nej, inte just nu. Vill väldigt, väldigt, väldigt gärna ha en liten mops dock. Mamma? Snälla?

 
 #12: Har du några syskon? En lillebror som heter Isak. Du kan se en video vi spelat in tillsammans här
 
#13: Vad vill du bli när du blir stor? Jag vill göra så många saker! Jag skulle såklart hemskt gärna vilja bli grafisk designer. Men sedan skulle jag inte tacka nej till att få inreda andras hem eller driva ett café. Men mitt främsta mål är att bara bli lycklig med det jag gör, vad det än må vara. 

Supremely Satisfied

~

- Idag har jag jobbat och det känns så himla bra nu efteråt - det har varit en produktiv dag. -



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.