Varm höstsminkning

~
Jag anser mig inte vara särskilt duktig på det här med smink. Men jag är väldigt intresserad, och jag tycker att det är kul att leka med ögonskuggor, lösögonfransar och läppfärger, och jag spenderar alldeles för mycket pengar på smink, ehehh..



Den här varma sminkningen inspirerad av hösten experimenterade jag fram häromkvällen. Tycker om kombinationen med den ljusrosa och den orange/guldiga skuggan. Till det körde jag på en mörkare bärfärg på läpparna. 



| Produkter använda | Ögon: The Balm Nude Tude Palette "Sultry" & "Stand-offish" // Make Up Store Microshadow "Orange Peel" // Maybelline Eyestudio Lasting Drama Gel Eyeliner // Eylure False Lashes "Nº143". Läppar: Idun Minerals Lipstick "Björnbär". Kinder: The Balm Blush "Cabana Boy". 

 
En videotutorial kommer troligtvis upp ganska snart på min youtubekanal där jag visar hur jag gick till väga för att få till denna sminklook. Om du inte vill missa den kan du prenumerera på min youtubekanal här

Recept: Frukostbars

~


Jag har fått någon dille (visste ni att det ordet är ett slang för 'delirium', nä men nu vet ni) på sådana här bars, har testat alla varianter som mataffären erbjuder. Jag tycker att de är perfekta att stoppa ner i väskan och ta med som mellanmål. Men de är så dyra? Därför gjorde jag mina egna, och de blev jättegoda! Hittade receptet här, men jag följde inte det exakt så därför delar jag med mig av min version. 



Du behöver: Kokosnötsolja, färska dadlar, honung (eller lönnsirap för ett veganskt recept), havregryn, en banan, valfria kryddor, nötter och torkade frukter. 
 


Det första steget är att smälta 1 ½ dl kokosolja med 1 dl honung i en micro eller på spisen. Blanda detta med två handfullar färska, urkärnade, uppskurna dadlar. Sedan kan du mosa en banan och blanda ner den. För att få ihop detta till en bra smet blandar du ner 200 gram havregryn. 
 


Vid det här steget är det bara att leka lite och modifiera receptet så det passar din smak. Själv blandade jag ner mandel, bananchips, torkade tranbär, och lite kanel. Önskar nästan att jag även hade hackat ner mörk choklad, men det får bli nästa gång istället.
 
Nu kan du trycka ner smeten i en form med bakplåtspapper, försök att få det så jämnt som möjligt. Gräddnigen sker i mitten av ugnen på  max 180ºC i ca 30 minuter. Var försiktig så du inte bakar dem för länge - då smular de lätt sönder.



När de är färdiggräddade och har svalnat kan du skära upp dem i portionsbitar. För att lätt ta med i väskan packade jag in varje bit i plastfolie och sedan brunt presentpapper som jag fyndade någonstans i mitt rum. Jag började packa in dem i smörpapper men märkte ganska fort att vanlig tejp inte fäster så bra på det materialet.. o.0
 

Dessa bars är också perfekta att ge bort i present till någon, då kan man slå in dem i lite roligare papper och dekorera med washitejp om man så vill. Men jag behåller gärna dem för mig själv, förvarar mina i en plåtburk i skafferiet. Jag vet inte hur länge de håller sig fräscha, det får framtiden utvisa helt enkelt.

 

Ett favoritläppstift

~
Ett av mina favoritläppstift kommer från märket Idun Minerals som du bl.a. hittar på apoteket. Jag har i färgen 'björnbär' och tycker det är så himla fint! Perfekt om man inte vågar köra på en riktigt mörk färg men vill bära något aningen mer dramatiskt såhär till hösten. 

 
Färgen är jättesvår att fånga på bild men den är lite mörkare på riktigt, alltså inte lika röd utan mer lila. Tror att läppstiftet låg på 189kr, finns att köpa här. Näst på tur på min 'vill-verkligen-ha-denna-sminkprodukt-inköpslista' står ett läppstift som är ännu mörkare och ännu mer dramatiskt. Kanske 'diva' från MAC, den har man hört mycket om. 

 

The Makeup tag

~
Jag såg denna tag på Sannas blogg men vet att den cirkulerat i bloggvärlden ett tag nu. Jag tyckte att den såg kul ut, och jag gillar ju smink - såhär kommer mina svar på dessa frågor! 

 
Vilken är din nuvarande favoritfoundation?
Använder just nu en BB Cream från Loreal Paris som jag brukade hata, men nu älskar jag den! Ger sådär lagom med täckning men är tyvärr för mörk för mig på vintern, så snart måste den bytas ut. Då föredrar jag mineralfoundations. 
 
Favoritconcealer? 
Maybelline Fit Me, vet inte hur många av den jag köpt genom åren - men många är det. Tycker den är lätt att blanda ut, täcker bra och passar både på röda partier och under ögonen. 

Din åsikt om lösögonfransar? 
Brukade inte använda så mycket förut men nu på senare tid har jag blivit besatt av dem. Tycker det är pricken över i:et i många sminkningar.

Slänger du din mascara efter tre månader? 
Ska jag vara ärlig? - Nej. Jag föredrar mina mascaror när de börjar torka ut och bli gamla, tycker att de blir mycket mer lättarbetade då. 

Vilken är din favoritmascara?
Har ingen favoritmascara sådär utan brukar testa en ny varje gång jag köper en. Oftast blir det från Maybelline, tycker de har mascaror överlag som fungerar bra för mig. 

 
Vilken är din mest älskade "muliti task"produkt? 
En skugga från Make Up Store i färgen 'smog' som jag kan användas i globlinjen, på nedre fransraden eller som contour.

Använder du någon primer? 
Ja, just nu använder jag en ansiktsprimer från The Body Shop som heter 'instablur', har inte hunnit testa den så mycket men hittills verkar den okej. Istället för ögonskuggsprimer använder jag bara concealer och lite puder.

Favvomärke rent generellt på makeup?
Hmm.., svår fråga, det finns ju så många! Men The Balm eller NYX. 

Vad är namnet på din favoritögonskugga just nu? 
Den kommer från The Balms Nude Tude palett och heter Sexy. Den drar åt det vinröda hållet och man kan få till så himla fina sminkningar med den!
 
Favvoläppstift? 
Make Up Store 'Bittersweet' utan tvekan.

 
Favvoläppglans? 
Åh, använder aldrig läppglans!

Favvoblush? 
NYX 'Pinched'.

Nämn tre favoriter inom billigare "drugstore"make up-saker? 
Zoeva Contour/Face shape Brush, Maybelline Lipstick 'Choco Dream' & L.A Girl Pro Conceal Concealer.

Nämn tre favoriter inom dyrare "high end"make up-saker? 
Anastasia Brow Powder Duo, The Balm Nude Tude palette & Make up Store Lipliner 'Old Rose'. 

Om du bara fick använda tre makeup-produkter resten av ditt liv vilka tre saker skulle du välja? 
Concealer, mascara och ögonbrynspenna. 

Fall Faves - Bikbok | Esprit | VeroModa

~
Jag har sådana där perioder där jag antingen är besatt av smink och bara köper sådant. Eller så är jag fast för kläder och kan inte sluta sukta efter fina plagg. Just nu är jag inne i den sistnämnda perioden, vilket inte är så konstigt med tanke på det oemotståndliga höstmodet. Här kommer mina favoriter från tre olika butiker, en blandning mellan budget och lite dyrare. 


ONE | TWO | THREE

Bikbok är tveklöst en favorit bland fysiska butiker, det är sällan jag kommer ut därifrån tomhänt. Jag har suttit hur länge som helst och bara tittat genom höstnyheterna på deras hemsida, det finns så mycket snyggt! Jag gillar jackan och hatten i kollaget ovan, men tröjan med hög krage älskar jag. Det blir nog kanske så att den följer med mig hem nästa gång. 



ONE | TWO | THREE

Jag handlar sällan från Esprit, men min mamma är besatt. När jag kikade in på deras hemsida hittade jag den här underbara klockan. Jag föredrar guldfärgade smycken framför silver och gillar hur simpel och nätt den är. Men bäst gillar jag den där väskan som också står högst upp på min önskelista just nu, den är såå fin! Bra är också att den är av skinn och antagligen skulle vara med mig i flera år. Kanske blir den något att önska sig i 18-årspresent, den dagen är faktiskt inte så himla långt borta nu.

ONE | TWO | THREE

Vero Moda är en annan favorit, bra priser för kvalitén på deras plagg. Kjolen här ovan har jag faktiskt provat i butik fast i en mockabrun färg, den satt jättebra och hade ett väldigt fint fall. Koftor får jag aldrig nog av, tycker väldigt mycket om färgkombinationen på den till vänster. Och så var det då den här fina rocken till höger som skulle passa perfekt för att ha som ett lager under kappan i vinter. 
 
Det var mina höstfavoriter från tre butiker jag tycker väldigt mycket om, en liten önskelista blev det. Förmodligen ett önskelista jag kommer att visa nära och kära inför min födelsedag, hahah. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Favoriter | Youtubers - Stil/Mode

~
Om du vill se mina två tidigare inlägg där jag tipsar om favorityoutubers i olika kategorier kan du klicka här & här

 
#1 - TheLineUp | Maya & Julia - Två svenska(!) tjejer som har en grym stil och en jättebra youtubekanal. Deras redigering av videos är ocskå så bra. Älskar den skandinaviska klädstilen som blandas med deras egna touch. Uppskattar också att de ofta visar upp budgetmärken. Prenumerera
 
#2 - ToThe9s | Cassie & Ricci - Här har vi också två underbara tjejer, kanadensiska den här gången. Igen - snygg minimalistisk stil med trendiga plagg. Deras videos blir också så himla bra, mycket på grund av deras bubbliga personligheter. Prenumerera.
 
#3 - Beautycrush | Samantha - En av de youtubers jag har prenumererat på längst. Förutom mode har hon även en del annat på hennes kanal. Fullkomligt älskar hennes lookbooks och hon har en himla bra blogg också, kolla in den här. Prenumerera

September Music Faves

~
Dessa fyra låtar har varit favoriter under September, kan inte sluta lyssna på dem! Du kan kolla in min spellista på Spotify här. 



Flätor i mängder

~

Jag har en sådan himla tur att min rumskompis Johanna är jätteduktig på det här med flätor, jätteduktig. Och hon har ingenting emot att använda mig som sin försökskanin. Den mest avancerade flätan jag kan skapa är en inbakad, eller i bästa fall två stycken. Här ovan har vi lite inspo från min weheartit som jag ska tvinga Johanna att titta på, heheh..

Rör mig inte

~
Bild från min instagram, följ mig!

Den här boken håller jag på att läsa just nu och även om jag bara har hunnit ett par kapitel in i den kan jag redan säga att jag fullkomligt avgudar den! Redan från första meningen var jag besatt. Jag tror att jag fastnar för det fina bildspråket, det är fantastiskt. Om du gillar young adult dystopier ska du läsa den här. Tips, tips, tips, tips!
 

Transparanta puder

~
Just nu är jag på jakt efter ett transparant puder då jag bara har färgade kompaktpuder. Tänker att ett genomskinligt kommer till användning när man använder krämprodukter, inte nödvändigtvis vill ha mer täckning eller när man vill undvika att pudret oxiderar. 


Länkar:
KICKS | MAC | SENSAI

Om du har något tips på ett bra sådant puder får du gärna lämna en kommentar, prisklass spelar inte så stor roll. Har hört att den från Lumene ska vara väldigt bra, någon som testat den? Har tänkt kolla upp lite recensioner på internet också för att se om jag hittar något som passar mig. 

Nytt från Eyelure

~
Jag har länge varit sugen på att testa något från det här brittiska märket Eyelure, särskilt deras lösögonfransar. För ett tag sedan var jag inne på h&m och såg att de sålde det här märket, så då åkte två produkter med mig hem. 
 


Det blev ett par jättefina lösögonfransar i stilen N°143 och en ögonbrynspenna. Jag har hunnit testa båda grejerna men vill inte göra något utlåtande innan jag har testat ett tag till. Men än så länge är jag nöjd, ögonfransarna är jättefina på. Om någon undrar om priser så kostade fransarna ca 70kr och ögonbrynspennan låg på just över en hundring om jag inte minns fel. 

En liten närmare titt på ögonfransarna, visst är de fina?

Bokrecension: An Abundance of Katherines

~
Titel: An Abundance of Katherines | Författare: John Green | Genre: YA Fiction| Språk: engelska | Betyg: 4/5

When it comes to relationships, Colin Singleton's type is girls named Katherine. And when it comes to girls named Katherine, Colin is always getting dumped. On a road trip miles from home, this anagram-happy, washed-up child prodigy has ten thousand dollars in his pocket, a bloodthirsty feral hog on his trail, and an overweight Judge Judy –loving best friend riding shotgun – but no Katherines.

Colin liknar huvudpersonerna i de flesta andra av John Greens böcker. Han är en tanig, ganska nördig kille som just fått sitt hjärta krossat av K-19 (Katherine nummer nitton). Han och hans bästa vän Hassan bestämmer sig för att åka på en road trip för att komma bort från hemstaden så att Colin kan börja tänka på annat. På något sätt hamnar de i den lilla staden Gutshot, Tennessee. Där lär de känna tonårstjejen Lindsey Lee Wells. Vi får följa Colin och Hassan när de stöter på hinder, lär känna människor och hamnar i nya äventyr. Medan allt detta händer tacklas också Colin med viljan av att lämna ett avtryck på världen. Han vill helst av allt bli ett geni vilket han tänker uppnå genom att lösa en avancerad matematisk uträkning baserad på hans tidigare förhållanden.

John Green skriver mycket om det där som vi alla tänkt någon gång, viljan av att betyda någonting, lämna ett avtryck på världen - människans behov av att inte bli bortglömd när livet nått sitt slut.

”if the future is forever, he thought, then eventually it swallows us all up.”

Jag vet att det finns många som inte gillar John Greens böcker. Jag har fått höra att alla är likadana och språket är svårt att förstå. Jag håller till viss del med. Hans böcker liknar varandra, men jag tycker att han berör olika saker i varje bok. (Har läst The Fault in our Stars, Looking for Alaska och Papertowns innan). Språket är svårt, särskilt för någon som inte har engelska som modersmål. Texten är väldigt djup emellanåt, men jag tycker det fungerar eftersom den blandas med lagom delar humor och ironi. En sak som är unik med denna bok är att det finns överdrivet mycket fotnoter där de egentligen inte behövs. Fotnoterna är roligt skrivna och genom att läsa dem lär man sig intressant fakta om karaktärerna.. (och ganska ointressant fakta om amerikanska presidenter och liknande...)

Personligen älskade jag den här boken, ingen överraskning då jag tyckte mycket bra om John Greens andra böcker. Den är rolig, sorglig, underhållande och spännande - allt på samma gång. Som jag nämnde tidigare är John väldigt bra på att blanda viktiga budskap med humor och ironi så att det blir lagom av allt. Jag tycker om karaktärerna, föll lite extra för Hassan då jag tror att många kan känna igen sig i hans karaktär.

Har jag någonting dåligt att säga om boken? Jo, tyckte att början var intressant, sedan blev det lite segt där i mitten innan det tog fart igen mot slutet. Men jag läste igenom det där tröga utan problem, det var bara det att det inte hände så mycket just där.

Gillar du inte John Greens böcker bör du nog undvika denna också men jag rekommenderar boken till alla er andra. Budskapet är viktigt och någonting som berör oss alla. Av mig får den här boken 4/5 i betyg.

HAR DU LÄST DEN HÄR ELLER NÅGON ANNAN AV JOHN GREENS BÖCKER? VAD TYCKTE DU?

Den blårutiga kjolen

~
 
Det här är mitt senaste inköp i klädväg, en blårutig, veckad kjol från h&m. Väldigt fin tycker jag, används typ varje dag. Den kostade bara två hundralappar också. Till den brukar jag ha croptops eller som i detta fall - en oversizad t-shirt. Kjolen finns att köpa här. Den finns i en röd variant också (som är jättefin och som jag inte skulle tacka nej till att ha i min garderob!) 
 

Hösten

~
gjord i photoshop av mig, typsnitt: pennellino

Jag är så glad att hösten är här. Oftast brukar jag vara ledsen att sommaren är över men nu vill jag bara ha höst. Te och böcker och regn och öppen spis och allt annat som har med hösten att göra, yes please. Det här är för övrigt mitt nya favorittypsnitt, finns att ladda ner gratis här
 

Skoluppgift - Svartvitt

~
Den senaste uppgiften vi fick i fotokursen jag går var att fota svartvitt, och det skulle vara en naturbild. Jag testade fota så himla mycket och blev aldrig riktigt nöjd. Det här fotot som jag tillslut valde tog jag i sista sekunden klockan sju på morgonen längs Skellefteälven. Tycker faktiskt att resultatet blev helt okej. 
 

Här har ni före/efter redigering också. Jag gjorde den svartvit (obviously) och lekte också lite med kontraster. Försökte ta fram ljuset på träden till vänster. 
 
 



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.