Logga till Nordic Handcraft

~


För ett par månader sedan blev jag kontaktad av Linnea som berättade att hon hade startat ett företag och ville att jag skulle designa loggan. Jag blev självklart superglad och väldigt smickrad. Hon skickade ett exempel på hur de ville att den skulle se ut och efter det plockade jag ihop en pinterestboard med inspirationsbilder. 


De visste att de ville att loggan skulle bestå av fjäll och skog, så som ni ser ligger fokuset där. Jag förstod också att de föreställde sig en handgjord "vintage"-känsla i stället för något modernt och avskalat.
 
Jag lekte runt lite i Illustrator men hamnade tillslut vid skrivbordet med akvarellfärger och en pensel i högsta hugg. Jag testade måla ett par berg och några träd tills jag blev nöjd, skannade sedan in allt i datorn och fortsatte i Photoshop. 



Efter lite experimenterande på datorn presenterade jag dessa fem varianter, mest för att få ett hum om jag var på rätt spår eller helt på villovägar. Det visade sig att de tyckte mycket om nummer fyra så efter ett par justeringar blev det den. Så var det med det. 



Webbshopen till Nordic Handcraft är inte öppnad riktigt än men tills dess kan ni kika in deras Instagram och Facebooksida

 
 



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.