DIY Broderad ros

~
Jag har gjort en video! Där visar jag hur jag gör den där broderade t-shirten som jag visade upp för ett par inlägg sedan så om du också vill brodera en ros kan du ju klicka på play. 
 
Jag visar också hur du kan göra en egen broderi-ring om du inte redan har en sådan. 



 

April för ett år sedan

~
Nu var det inte alltför länge sedan jag skrev inlägget för mars men jag tänker att jag ska försöka publicera dessa i mitten av månaden. Här är alltså vad som hände mig i april förra året. 
 


Idag för ett år sedan kunde jag sitta ute på altanen i bara ben medan snön fortfarande låg kvar på marken, det var med andra ord betydligt varmare än det är nu. Jag hade just börjat läsa Boktjuven som sedan kom att bli en av mina favoritböcker. Tydligen åts det pannkakor med lingon, kommer ihåg att det var överraskande jättegott. Hittade även en screenshot på mina senaste google-sökningar den här dagen. Där fanns sökningarna "can dogs eat vegan diet", "manhole covers exploding" och "ted cruz stimulate genitals". Jag är övertygad om att jag hade rimliga anledningar till att googla det då, kommer bara inte ihåg dem såhär ett år senare. 
 
 


Den sjätte april var vädret tråkigt. Jag bloggade om den här dagen och skrev såhär: "Det hade regnat under natten, det var fuktigt och kallt i luften och snö låg fortfarande kvar. Himlen var sådär grådassig som jag hatar. Trots allt detta blir sådana här dagar alltid bra på bild, lite sådär mystiskt..." Hade också färsk basilika hemma vilket typ aldrig händer. Bor man ensam är det nämligen svårt att äta upp allt innan den dör. 

 
 
Två dagar senare började det bli vår. Jag var överlycklig över att kunna ha sneakers och öppen jacka. Kommer ihåg nu att jag älskade den där halsduken, borde leta fram den igen. Den här dagen gick jag och mina vänner för att fira vårvädret med frozen yoghurt, jordgubbarna gjorde mig på ännu bättre humör.
 

Sånt som är nytt och fint

~
Hej hopp. Idag tänkte jag att vi kunde titta på lite nya saker jag just införskaffat mig för vad slår egentligen materiell lycka? Svar: mycket lite. 
 
 
Ett par Mom Jeans har stått på inköpslistan länge. Jag tycker så mycket om passformen, väldigt 80's. Älskar också att dessa har en ojämn nederkant. Just precis de här jeansparet köpte jag från Boohoo (ser nu att jag missade ett O i bilden, orkar ej ändra hehehHär finns länk.
 
 
I födelesedagspresent önskade jag mig en aningen dyrare klocka, bara något av bättre kvalitet som håller längre. Jag fick ett presentkort och valde ut den här själv, hur fin?! Jag brukar vanligtvis dras till silversmycken med det var någonting med den här som jag fastande för. Hittar inte precis samma modell att länka men den kommer från Axcent of Scandinavia. 
 
 
OCH sist men inte minst t-shirten som jag broderade själv på. Hade sett en variant på Brandy Melville och tänkte: "Hur enkelt är inte det där att göra själv??" Så jag köpte lite broderitråd och testade. Det var inte svårt men tog mig en EVIGHET, ganska terapeutiskt dock. Hur som helst blev jag väldigt nöjd, vill brodera på allt nu. En DIY-beskrivning kommer upp på bloggen så småningom. 

Tre veganska middagar från veckan

~
Vegansk mat äger ju. Det är enkelt, bra för både hälsa och miljö OCH det smakar hiskligt gott. Här följer tre sådana maträtter jag lagade och åt i veckan. 



Min godaste kikärtsgryta! Receptet kommer från den här kokboken jag har skrivit om förut. Den åts med bulgur, stekt sparris och avokado + samhällsprovsplugg som sällskap. Såhär lyder receptet för den intresserade:

INGREDIENSER:
1 förpackning kikärtor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 tomater
Olivolja
1 msk strösocker
2 tsk gurkmeja
1 tsk kajennpeppar
1 burk kokosmjölk
1 tsk salt
1 lime, skal + saft
140g babyspenat
 
SÅHÄR GÖR DU:
Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Hacka lök och vitlök. Skär upp tomaterna. Häll upp oljan i en gryta och stek lök, vitlök, socker, gurkmeja och kajennpeppar i ett par minuter. Tillsätt kokosmjölk, salt och limeskal. Låt koka ett par minuter under omrörning. Tillsätt tomater, kikärter och spenat. Pressa i limesaften och låt kika ytterliggare någon minut. 
 
 

Bästa Flora skrev om det här rätten, den blev fruktansvärt god! Ni måste testa! Sjukt trevlig smakkombination med sötpotatis, ingefära, kokosmjölk och jordnötssmör. Jag bytte ut aubergine mot zucchini och koriander mot persilja. Här finns receptet. 
 
 
 
Gjorde också en supergod pasta med svartrot löst baserad på Sandras recept. I min pasta hade jag alltså lök, vitlök, svartrot, zucchini, persilja, vegansk grädde, citron, ruccola, chili och toppade med tomater. Hade aldrig ätit svartrot tidigare men det var supergott, testa!
 
Tipsa mig om fler veganska maträtter! 

På dåliga dagar skriver och dansar jag

~

När jag inte mår så bra då skriver jag. Det är ett sätt för mig att bearbeta tankarna och räta ut saker och ting. Att skriva listor brukar fungera. Jag tänkte dela mig mig av någonting jag skrev i höstas när jag hade en dålig dag. Mest vill jag kanske bara påminna mig själv om hur givande det är att skriva, skriva, skriva och kanske kan det till och med hjälpa någon som läser det här inlägget. 


2016-10-04:

SAKER SOM GJORDE MIG DAG DÅLIG;

■ Ett projekt som jag har lagt ner hela min själ i har lite oanade motgångar just nu och det gör mig väldigt frustrerad. 
■ Det är så mycket som händer och måste bli gjort och jag vet inte ens var jag ska börja?
■ Nästa vecka är det höstlov och det enda jag vill är att åka hem och sova i min egen säng men istället reser jag bort hela lovet och jag är inte supertaggad på det.
■ Jag spillde kaffe på soffan och följde upp med att svära som en sjöman.

SAKER JAG GÖR NÄR JAG INTE MÅR BRA;
■ Går runt och suckar hela tiden
■ Pratar med mig själv (mycket mer än vanligt)
■ Påbörjar massa projekt och sysslor men ger upp direkt, motivation saknas totalt
■ Dricker alldeles för mycket kaffe
■ Äter alldeles för mycket sött
■ Stressar och prokrastinerar på samma gång

SAKER SOM GÖR ALLT BÄTTRE;
■ Skriva
■ Sitta inne hos rumskompis istället för i mitt rum
■ Prata med min rumskompis istället för med mig själv
■ Roliga youtubeklipp eller 90-tal-sictom-serier som distraherar
■ Bra dansmusik att hoppa runt till (Vinyl av Fly By Midnight tips tips!)

Anledningen att jag inte mår så bra är nog att jag stressar alldeles för mycket över saker jag inte har kontroll över. Att jag tycker att det finns en massa måsten, påbörjar dem och ger upp igen är nog bara ett tecken på att jag borde släppa alla måsten för idag, låta natten spola bort alla bekymmer och börja på nytt imorgon istället. Idag borde jag istället fokusera på att prata och umgås med andra människor jag tycker om. Jag borde ställa undan kaffekoppen och istället dansa till en härlig poplåt. Mest av allt borde jag komma ihåg att dåliga dagar har alla ibland. De kommer och går och det bästa med dem är att de nästa dag kan kännas som om de aldrig ens fanns.




» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.