Lyssna på dessa

~
 


 
The Neighborhood kommer ut med ett nytt album i mars!! De släppte singeln Void ganska nyligen och jag blev inte besviken, låten bådar gott för den kommande skivan.
 
Bleachers har jag inte hört talas om tidigare men deras musik är precis i min smak - poppig dansig indie typ.
 
Tycker så mycket om Post Malone också? Blir så förvånad då det inte är ofta jag hittar sådant jag gillar på topplistorna. Hans musik är skön att lyssna på, den påminner mig mycket om låtar på mina spotifylistor från två år sedan. Drömde förövrigt att jag hade Post Malone över på tacolunch inatt, han var väldigt trevlig. 

DIY Skrivbordsförvaring

~


Dags för ett diy-projekt igen! Jag är konstant på jakt efter nya sätt att förvara och organisera mina skrivbordsprylar på ett snyggt sätt och samtidigt ha det lättillgängligt. När jag scrollade runt på Pinterest hittade jag flera olika varianter på en sådan här typ av förvaring, tycker det är perfekt att bygga på höjden om man vill hålla skrivbordet så fritt som möjligt. 



Jag började med att rita upp en plan på hur jag ville att allt skulle se ut, i mitt fall blev slutresultatet väldigt likt den ursprungliga skissen. Jag plockade idéer från pinterest, hittade på egna lösningar och skrev upp vad som behövde köpas. 



Allt trä jag använde är spillbitar som jag hittade i källaren. Det gällde att rota runt en del och komma på kreativa lösningar. Själva basskivan är en bit av mitt golv som blev över. Jag sågade itu skivan och limmade ihop dem längs långsidorna. Jag har sett att vissa använder stora skärbrädor i trä, det är ju smart! Träpluggarna för att hänga saker på är korta stumpar från en del av en gammal trägrind. Träfickan limmade jag ihop av en tunn spillbit, den är i ett helt annat trämaterial men jag tycker inte att det gör något. 

Tygfickan behövde jag inte ens plocka fram symaskinen för att göra. Jag mätte bara ut två tygbitar i rätt storlek och limmade ihop dem med tyglim, det fungerar ju bra när det inte är något som ska tvättas. Glasskivan kommer från en ram, det är nog det billigaste sättet att få tag på en bit glas. Glasröret är en sådan där vaniljstänger brukar ligga i (totalt onödig förpackning så det är ju bra att den kan komma till användning). Guldklämmorna hänger på två häftstift som jag petat bort det vita plasthöljet på och sedan spikat fast. Allt annat är fastlimmat med kontaktlim, inget har ju lossnat än så det verkar funka.



Sedan är det bara att fylla på med grejer! Vill man inte ha en glasskiva som en whiteboard kan man ju testa att måla med chalkboardfärg så att man kan skriva med kritor. En annan idé är att sätta dit en bit kork så kan man ha en liten anslagstavla. 



Har man inte de verktyg man behöver kan det vara bra att införskaffa lite sådant till en början. Du kommer förmodligen att behöva en handsåg, en hammare, en tumstock, och sandpapper för det här projektet. Allt sådant hittar du hos Engelbert Strauss. Guldklämmorna jag använder är dessa från Lagerhaus, de har också snygga häftstift som redan är guldfärgade. Hos Staples hittar du whiteboardpennor i lite roligare färger. Hay har en fin dekorativ sax att hänga upp. 

 
 

Mina 6 bästa nagellack

~


När H&M valde att uppdatera hela sin skönhetslinje och deras nya nagellack kom ut slutade jag att köpa nagellack från något annat märke. De här lacken är prisvärda, pigmenterade och enkla att applicera. De sitter kvar länge, har en bred borste och finns i många många nyanser. Jag tänkte visa mina sex favoriter idag. (Det är jättesvårt att fånga rätt nyans på bild, den första bilden gör dem mest rättvisa.)

 
Som ni ser dras jag mot neutrala och varma färger. Shakudo är den enda med glitter, färgen påminner om roséguld. Bare With Me är en mörk, varm nude. Ladybird är den perfekta röda, den ser bra ut med endast ett lager. Rose Umber är min absoluta favorit, är inne på andra flaskan och måste snart köpa en ny igen. Go-To-Greige är en kall gråaktig beige färg. Hors D'âge är en mörk rostig nyans. 
 
/Ladybird/
 

/Rose Umber/

/Go-To-Greige/

Gårdagen i mobilbilder

~
Igår var jag ledig hela dagen och jag dokumenterade den i suddiga mobilbilder. Såhär såg den ut. 



Vid halv nio vaknade jag av att ytterdörren öppnades och stängdes till följd av trippande tassar mot hallgolvet. Det var Selma som hade kommit! Jag skulle vara hundvakt hela dagen. Hon rusade uppför trappan, hoppade upp i sängen, borrade in nosen i mitt hår och somnade <3 Världens bästa sätt att börja sin dag?

 
 
Frukosten såg ut såhär. Min nya favorit är att lägga ruccola på mackan. Ruccola är bäst. Varför äta vattnig isbergssallad när man kan äta kryddig ruccola liksom? Har också börjat dricka päronfestis och KAN INTE SLUTA hahah?! Andra är beroende av energidrycker och snus, Ida är beroende av päronfestis. 
 
 


Solen har börjat hitta hit igen, har saknat den så länge. Gick först en kort promenad med hunden och sedan en lång lång promenad själv eftersom Selma vägrar gå och hellre blir släpad i kopplet om promenaden är längre än tjugo minuter, knepig hund. Det var hur som helst magiskt vackert ute, önskar att jag hade tagit med kameran men den här mobilbilden får duga. 

 
 
Resten av dagen spenderade jag framför datorn med diverse ätbara snacks. Jag kollade lite på Netflix, redigerade bilder till bloggen och arbetade på en rad olika projekt som jag inte vågar berätta om än för jag vet inte om det blir nåt av dem. Vi får se. 
 
 
 
 
Det var min onsdag. Nu ska jag koka lite kaffe och plocka ihop grejerna till målarkursen ikväll. Glad torsdag på er, snart är det helg!

Läs mer böcker!

~
Jag har alltid varit den som läst böcker. Från när jag var liten och stakade mig fram i Ronja Rövardotter till min fas med lättlästa fantasyböcker till idag då jag gärna läser biografier och litteratur av svenska författare. Däremot har jag mina svackor, precis som de flesta andra bokläsare (förmodar jag). 
 
Att läsa har, som vi vet, flera fördelar. Bland annat är det ett suveränt sätt att öka ordförståelsen, utmana hjärnan och ta en liten paus från verkligheten. 
 
Här är ett par tips på hur du kan fortsätta läsa trots att du inte har lust. Det här inlägget är också för dig som aldrig läser böcker men gärna skulle vilja börja med det. 
 
 
LÄS 10 SIDOR VARJE DAG. Försök att göra läsningen en del av din dagliga rutin. Ha som mål att läsa minst 10 sidor varje kväll innan du går i säng. Det är ett sätt att tvinga igång läsningen igen, ibland kan det behövas innan man kommer på rätt humör. 
 
ÄR BOKEN INTE BRA? GE UPP! Något jag lärt mig efter alla år av böcker fram och tillbaka är att jag bara ska läsa böckerna jag tycker är bra. Det låter kanske självklart men alltför ofta har jag hittat mig själv läsande en bok jag inte tycker om. Det går trögt och är inte roligt och det bidrar ju bara till en större svacka. Varför? Lägg undan boken och börja på en ny. Man kan ju liksom inte tycka om allt. 
 
GE LJUDBÖCKER EN CHANS. Ibland har man inte ro eller koncentration för att sätta sig med en bok och bara läsa rakt upp och ner. Ljudböcker kan vara ett bra alternativ då du dessutom kan göra annat under tiden. Personligen föredrar jag att lyssna på biografier och facklitteratur medan jag gärna läser en fysisk kopia när det kommer till skönlitteratur. Jag använder appen Storytel för att lyssna på böcker. 
 
GE DIG SJÄLV EN UTMANING. En utmaning och ett mål kan göra det roligare att fortsätta sträcka sig efter nya böcker när man läst ut de förra. Skriv listor på böcker du vill läsa, sätt mål för hur många sidor du ska läsa i veckan eller gå med i Goodreads 2018 Reading Challenge och bestäm hur många böcker du ska läsa under detta år. 
 
TA MED BOKEN ÖVERALLT. Ha som vana att packa ner den var du än ska, du vet aldrig när det blir lite tid över för at läsa. I bussen, på lunchen eller en oplanerad håltimme. Ljudboken har du förmodligen redan med dig i mobilen och då gäller det bara att ta med hörlurarna. 
 
PRIORITERA ATT LÄSA. Egentligen är läsning helt enkelt bara en prioritering man måste göra. Bli bättre på att plocka upp boken istället för att slötitta på youtube, netflix eller uppdatera instagramflödet för elfte gången idag. 
 
Slut på tips, gå och läs en bok nu för tusan! 

Favoriter ur min garderob

~
Vi ska ta oss en titt i min garderob, specifikt på de fem plaggen jag använder som flitigast - mina favoriter helt enkelt. Vissa plagg finns inte kvar där jag köpte dem, men jag länkar liknande varianter så gott det går. Läs vidare! 

 
Den här stickade tröjan köpte jag för kanske två år sedan, inspirationen fick jag av en tjej jag såg i skolkorridoren en dag. Älskar att den är oversized och har stora ärmar och att den har en hög krage, inte riktigt polo men nästan. Just den här färgen finns inte kvar på Monki men de har samma modell i andra färger, vill ha den röda!


 
Dessa svarta jeans var nog det bästa klädkapet jag någonsin gjort. Jag stod inne på H&M och slötittade i reasektionen. Av en slump ramlade jag över dessa byxor och ba hallelujah, exakt sådana jag letat efter! Passade perfekt också, som gjorda för mig. Kostade 75kr! De är högmidjade mom jeans med avklippta sömmar nedtill på byxbenen. Här finns ungefär likadana från Bershka. 




De här shortsen som ser ut som en kjol är det äldsta plagget i detta inlägg. Jag köpte dem i Thailand när vi var där 2014. Hittade dem i ett marknadsstånd och jag tror att de är secondhand, det fanns endast ett exemplar och tyget kändes urtvättat redan när jag köpte dem. De är supersköna och av grym kvalitét men tanke på hur många gånger jag använt och tvättat dem. Älskar att det finns fickor! Här finns liknande. 
 
Den här långärmade toppen är från Pull&Bear och har varit min go-to tröja att gå ut och dansa i då den är bekväm och lätt att klä upp. Tycker att den här breda urringningen är så fin. Den är ribbad och lagom croppad. OBS! Spetskanten nedtill är från toppen jag har under! Den finns tyvärr inte kvar på hemsidan men den här är liknande.
 


 
Och så den här halsduken, den enda jag använt under flera år. Den är mjuk, varm och stor som en filt (vilket jag också brukar använda den till). Köpte min på H&M om jag inte misstar mig men det finns ju ungefär likadana lite överallt, t.ex. här
 
 



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.