Tre sminkfavoriter just nu

~
- Här har vi tre styckna sminkfavoriter och jag har älskat och använt väldigt flitigt den senaste tiden. -



// En perfekt nudefärg för mig. Är inte för ljus så att man ser sjuk ut, känns dessutom bra och inte alls torr på läpparna. //



// Den här borsten fick jag av Ebba, tack sååå mycket! Perfekt för att komma åt och lägga en tydlig contour. //


// Visade denna i min haulvideo från iKatehouse. Kan se lite skrämmande ut, men använder man en lätt hand kan man jobba fram en fin rosa ton. //

Ett kap

~
För någon månad sedan eller så hittade jag denna kappa på Cubus och blev kär. Älskar färgen, modellen och längden. Så när jag har kjol på mig räcker den lika långt ner som kjolen och det inte ser konstigt ut. Det bästa av allt? Den kostade 99kr!? Tror originalpriset var 499 kr, vilket kap alltså. Så himla nöjd. 



Och idag tog jag för första gången ut den ur garderoben, det var aningen för kallt men jag kunde verkligen inte vänta längre. 

 

Ny Video - iKatehouse haul

~


Prenumerera här // Läs inlägget om tull och frakt här

KICKS Nudes Palette

~
Jag är - som många andra - besatt av ögonskuggor som går i varma neutrala toner. Därför började det direkt klia i fingrarna när jag såg KICKS egna Nudes Palette. Den kostar 229kr och såg nu att de tagit in den i min lokala KICKS (tycker de brukar vara lite sena med att ta in nya produkter). Jag har gjort lite research och sett att det är många som är positivt inställda till denna palett, och den är inte alltför dyr heller. 
 
 
Ja, när lönen kommer in på kontot blir det kanske att slå till på denna. Såg att den är på kampanjpris på Kicks hemsida dessutom, 183 :-. 

Nyctophilia

~
 

Tatouage

~
Det går inte riktigt in i min hjärna att vid denna tid om ett år är jag myndig, va!? Fattar ingenting. Har alltid varit svag för tatueringar och tycker det är skitsnyggt med sleeves, dock inget jag skulle skaffa själv. Nej, jag vill ha en tatuering någon gång i framtiden, men den ska vara liten och helst bara helt svart. 
 
Dras mycket till pilar, geometriska former och nätta tatueringar. Men de måste också betyda någonting, jag tänker inte skaffa en tatuering bara för att. 
 

Vad tycker ni om tatueringar? Vill du ha en/har du någon? 

En sovmorgon i bilder

~
Ja, i tordags var jag ganska lycklig då det var en inställd lektion och jag hade sovmorgon till klockan 12, yeeey! Bestämde mig för att fota lite och visa vilka otroligt intressanta saker som händer när jag har sovmorgon. Nä, vet inte, men ja - här är det i alla fall. 
 


> 07.44 
låg jag i sängen och scrollade genom Instagram. I vanliga fall om jag hade haft sovmorgon till tolv hade jag sovit till nio - men jag hade ju ett matteprov att plugga till. Frukost på sängen, fast jag fick såklart göra och komma till sängen med den själv. Här blev det underhållning av Amanda Ensing på youtube.
 


> Kaffe 
efter frukosten, så härligt när man verkligen har tid att sitta ner och dricka en kopp kaffe på morgonen! Nu tittar jag på en video av svenska Sabina Decireé> Nooo! Här är det råplugg i sista minuten till matteprovet (som sedan visade sig vara på fredagen, så jag stressade i onödan!)



> Redigering på gång, 
här redigerar jag min iKatehouse-haul som kommer upp på onsdag på min youtubekanal! Du kan prenumerera på min kanal här så missar du inte videon. Notera att jag fortfarande befinner mig i min säng, älskar min säng! > Äntligen tog jag mig upp ur sängen och började leka med smink. En annan sak som är så himla härligt med sovmorgon, man får verkligen tid att exprimentera.


> Tar sällan selfies, men denna bjuder jag på då jag blev himla nöjd med sminket, och håret(!?). Mitt hår blir liksom aldrig såhär bra, vad hände? 
> Då var det dags att ta sig till skolan. Titta, en AIK-halsduk i bakgrunden (heja AIK, woop woop!) Skämt åsido, jag vet typ inget om hockey, min rumskompis äger den halduken...
 
Nämen titta, sådär ser en sovmorgon väldigt ofta ut för mig. Vanliga morgnar är jag dock betydligt mer stressad och har inte tid att ta fina selfies i hallspegeln. Vad brukar ni göra på sovmorgnar? Kanske sover ni extra mycket?

Green Smoothie

~
Har även jag hoppat på den här grönkål-trenden. Här delar jag med mig av mitt recept på en riktig power-smoothie. Grönkål är full av bra näringsämnen och klassas som en av världens nyttigaste saker du kan äta. Och det smakar inte ens av grönkål eller spenat, bara banan och mango!
 
 

Honungen är ett naturligt sötningsmedel och bananen ger smoothien en tjockare, fylligare konsistens. Om den blir för tjock kan du tillsätta lite mjölk. 

iKateHouse - Frakt/Tullkostnader

~
Efter att jag hade publicerat inlägget om att jag beställt saker från iKateHouse var det en del som frågade om frakt, tull och hur det gick för mig. 
 
Jag vet att det förr fanns ett fraktalternativ som var gratis, men det har de tyvärr tagit bort nu. När jag beställde landade fraktkostnaden på $15, det beror på vad totalkostnaden av dina produkter är. Även om frakten är ganska dyr tycker jag helt klart att det är värt det eftersom själva produkterna är så himla billiga. Beställde liksom ett ögonskuggsborste för 15 kronor(!)
 
Här är en tabell över vad frakten blir för dig. 

Det fraktalternativ som jag valde skulle ta mellan 10 och 20 arbetsdagar, dock gick det av någon anledning mycket fortare. Tror jag fick vänta 5 arbetsdagar eller något sådant. 
 
När det kommer till tullen så finns det såklart risk att ditt paket fastnar och att du måste betala en tullkostnad, den chansen är inte så himla stor dock. Mer finns det inte riktigt att säga om det.
 
För att göra en slutsats kan jag säga att jag absolut kommer att beställa från iKateHouse igen någon gång i framtiden. Tycker helt klart att det är värt det för de låga priserna. 
 
 

Så blir du klar fortare på morgonen

~
Jag tar gärna till alla knep som finns för att göra mig klar snabbare på morgonen, då får man ju liksom sova längre. Här är mina topp 8 tips, hoppas dem hjälper någon av er! 

#1 - Planera. Lägg fram dina kläder och sminket du vill använda kvällen innan, detta sparar dig många minuter. Jag brukar även förbereda frukosten, göra klart mackor som jag stoppar in i kylskåpet över natten. Glöm inte att packa skolväskan och allt du behöver för morgondagen. 
 
#2 - Ligg inte kvar i en evighet medans tiden rinner iväg. Tro mig, detta gör jag varje morgon. Plockar upp mobilen och scrollar genom sociala medier i en extra halvtimma innan jag stiger upp. En halvtimma som jag egentligen lika gärna kunde sova på. 
 
 
#3 - Chocka kroppen. Jag vet att kroppen känns tung och ögonen som sandpapper när man stiger upp på en vardagsmorgon. För mig hjälper det att skvätta iskallt vatten i ansiktet för att vakna upp. Jag brukar också dansa runt lite på mitt rum - detta gör mig dessutom gladare!
 
#4 - Håret. Tvätta håret kvällen innan för att spara en massa tid! Kanske kan du fläta eller tvinna håret dagen innan så behöver du inte spendera en massa tid på att styla håret. Och om verkligen inget fungerar kan du bara ta på dig en mössa och gömma håret i stället. 
 
#5 - Kom in i en rutin. För att bli piggare på morgonen är det bra att komma in i en rutin. Gå alltid i säng samma tid på kvällen och kliv alltid upp samma tid på morgonen så ska du se att det är såå mycket enklare att göra sig redo. 
 

#6 - Musik. Musik kan göra så himla mycket för humöret. Jag brukar sätta på "Todays Top Lists" på Spotify på morgonen för att bli på bättre humör. Ibland händer det även att jag tar ett par danssteg. 
 
#7 - Termosmugg is the answer! Jag vet att det är många som dricker te och kaffe på morgonen (även jag gör det). För att spara tid är en termosmugg din allra bästa vän för att ta med den varma drycken on the go
 
#8 - To-do list för morgonen. Kanske lite överkurs. Men detta är för dem som verkligen är all over the place på morgonen. Skriv en att-göra lista så att du inte glömmer bort någonting. 

Whisper Challenge /w Isak

~
Har bestämt mig för att ladda upp videos på onsdagar tills vidare. Här är Whisper Challenge som jag filmade med min lillebror i måndags. Det var roligt och väldigt svårt. Du kan prenumerera på min youtubekanal här


Ett efterlängtat paket

~

Äntligen, jippie! Som jag väntat på det här paketet. Beställde nämligen ett par saker från ikatehouse för några veckor sedan, har filmat in en liten haul som kommer upp någon gång nästa vecka. Yeey!

Loads of it

~

Önskar att jag kunde stoppa handen genom datorskärmen och bara plocka på mig alla produkter! Ser du något du verkligen vill ha?

Alla bilder från Weheartit <<
 

En ny video

~
Tänkte att jag skulle skriva ett inlägg varje gång jag lägger ut en ny video, så länge ni inte har någonting emot det. Den här gången testade jag för första gången ut att filma mig själv. Ganska obekvämt nu såhär i början, men det blir nog bättre efter ett tag. Jag är medveten om att ljudet är hur högt som helst i början, och sedan blir det ganska lågt. Men det är sådana misstag man lär sig av :) 

 
> Och är det någon som är intresserad så kan man prenumerera på min youtubekanal här. 

Roliga skoluppgifter

~
Har ju inte visat vad vi gjort i skolan på länge, så det får bli ett inlägg med vårt senaste projekt - en fotoanalys/uppgift. Tanken var att vi skulle välja en känd fotograf och göra en analys på en av dennes foton. Sedan skulle vi också ta ett eget foto inspirerad av den här fotografens stil. 
 
Jag valde Brassaï som var en gatufotograf på 30-talet. Tycker att hans bilder är intressanta att titta på, jag fastnar liksom och börjar fantisera om berättelser bakom fotona. 
 
Detta var bilden jag tog själv där min bror fick agera modell. Jag inspirerades av Brassaïs sätt att leka med ljus och skuggor. De flesta av hans bilder är mörka med någon slags ljuskälla - så det ville jag också testa. Detta blev alltså resultatet.
 
 



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.