Återblick - 2014

~
Ett likadant inlägg som jag gjorde förra året. En liten återblick på det gågna året, jag börjar tänka på vad som varit bra och vad som varit mindre bra. 
 
Många bra saker hände, både stora och små. Sedan fick jag även uppleva allt vad det innebär att flytta hemifrån och börja ny skola på en annan ort - läskigt och lärorikt. Just nu känner jag att jag befinner mig någonstans jag vill vara, jag trivs. 2014 har varit ett bra år för mig. 
 
Tänkte göra en update på nyårslöftet jag gav förra året. "Mitt nyårslöfte är att jag inte ska vara rädd att våga chansa." 
 
Jag skulle säga att jag lyckats. Jag har tagit vara på många möjligheter som dykt upp under 2014. Jag har varit modigare än tidigare år och varit mindre rädd för att misslyckas. 
 
Så kommer stunden då jag ska sätta ett nytt löfte för 2015, och jag vet precis vad det ska vara. Jag har väldigt lätt att hela tiden fokusera på framtiden, titta framåt. Längta till nästa sak som ska hända. Ofta missar jag att njuta av nuet. Att bara stanna och titta mig omkring. 
 
Mitt nyårslöfte 2015 är att bli bättre på att stanna, titta efter och njuta av nuet. 
 
 
 
 

Winter Wonderland

~
 - Det är bara så himla fint ute just nu. MÅSTE. FÖRSÖKA. FÅNGA. PÅ. BILD -




 

Very true indeed

~
 
 

Q&A a day

~


I år önskade jag mig den här boken i julklapp - och fick den! Meningen är att du ska svara på en fråga varje dag i ett år. När året är över börjar du om igen och svarar på samma frågor fast på raden under. Den räcker i fem år och är ett roligt sätt att se dina svar utvecklas och förändras. 

Frågorna är allt i från vilken middag du åt, till djupare ämnen som om folk kan förändras. Boken finns att köpa här och du kan börja när du vill på året. 
 
 


> Nu är förresten tävlingen av målningen avslutad och jag har mejlat vinnaren, så kolla din inkorg för att se om det var du!

Gör din egen minnesburk

~
Något som jag verkligen rekommenderar att göra till 2015 är att göra en minnesburk. Bara en vanlig liten burk som du kanske dekorerar lite och sedan samlar alla dina minnen från året i - stora som små. Biobiljetter och lappar du skrivit vad som hände på. 

Jag har haft en under 2014 och det ska bli jättekul att titta genom alla små lappar och minnen på nyårsafton! En chans att verkligen uppskatta allt det bra som finns i ens liv. 


För några veckor sedan tjuvstartade jag och läste någon lapp från min minnesburk för en kompis. Det var ett gemensamt minne och vi började att prata om det som hände utan att ens tänka på det. Fick verkligen kämpa för att inte läsa fler lappar :) 

New Years Eve Party Decorations

~
Håller du i en nyårsfest i år? Här delar jag med mig av tre sätt att dekorera i nyårsanda. Du behöver inte ens ha en fest för att göra dessa, kan vara lika kul om du bara spenderar kvällen med familjen! 



Doppa ballongerna i guldkonfetti för att göra dem så himla mycket snyggare! Jag tycker egentligen inte att ballonger är fina, men dessa gillar jag faktiskt. Kelly från StudioDIY visar hur du gör dessa. 



Har du kvar en massa rester av inslagningspapper från jul? Släng inte! Strimla papperet och återanvänd till dukningen eller som dekoration någon annanstans. Detta smarta tips kommer från OneGoodThing

 
Sedan det smartaste sättet att ställa placeringskort på, en julkula! Också denna återanvänd från förra julen. I beskrivnigen dekorerar ConfettiPop julkulan själv, men det är ju bara att ta ett par från granen! 

Annandag jul

~
Hej på er och hoppas ni har haft en alldeles underbar jul med familj och vänner! Det har jag haft. Förutom den lilla detaljen att jag råkade dra på mig världens förkylning och låg i feber på julafton, men lika glad var jag ändå. 
 
Tänkte bara skriva detta inlägg och tacka för att ni varit med mig genom hela december och för kommentarerna och de fina orden om julkalendern jag jobbade hårt på. Det har varit både roligt och stressigt, men jag är stolt över mig själv som inte missade en enda dag. 
 
 
 
Tävlingen där man kunde vinna en målning av mig skulle egentligen avslutas på julafton, men på grund av sjukdom blev det inte så. Därför förlänger jag sista anmälningsdatum till på söndag i stället. Anmäl er här!
 
Och ni har väl inte missat den fina giveawayen som gömde sig bakom lucka 24? Det går att anmäla sig fram till den 7:e januari, missa inte det!
 
De närmsta dagarna kommer det ett par DIY's och tips till nyår, och efter det får vi se vad de nya året har att erbjuda :) 

Lucka 24 / Giveaway!

~


Bakom lucka nummer 24 väntar såklart något alldeles speciellt, nämligen en giveaway! Jag lottar ut ett paket med lite pysselsaker som jag tycker att alla ka ha hemma. Bl.a. en limpistol, washitejp, scrapbookingpapper, glitter, spetsband, nitar med mera!

 



> Bilderna inte INTE mina då jag glömde att ta kort på vinsten innan jag åkte hem över jul (klumpigt av mig!).
 
FÖR ATT DELTA;
Lämna en kommentar där du säger att du är med (glöm inte e-postadress!)

REGLER & INFO;
Tävlingen avslutas om exakt två veckor - den 7/1 kl. 12.00. 
- Ditt namn räknas endast en gång, du kan alltså inte göra något för att få extra röster. 
 
GOD JUL OCH LYCKA TILL I TÄVLINGEN!

Lucka 23 / Super Last Minute Gift

~


Jag vet att det finns ni därute som fortfarande inte avlsutat eran julklappsshopping. Det här inlägget är för er. 

Mitt tips är att ge bort något man kan fixa hemifrån. Alltså en tidningsprenumeration, Glossybox för den skönhetsintresserade eller ett presentkort på iTunes som alltid går hem hos alla. För de som alltid tjatar om att de vill ha upplevelser i julklapp kan du gå in och kika på liveit.se. När du sedan betalat kan du bara göra ett fint litet kort där du skriver att personen ska få prenumerationen, presentkortet eller upplevelsen. 

Det som är så himla bra med det här är att du antagligen kommer att hitta något som passar perfekt till just det personen du tänker köpa presenten till. Det är också roligare att få ett presentkort i stället för pengar - tycker jag i alla fall!

 

Lucka 22 / Stocking Stuffers

~
 


Att springa ner och öppna klappen i julstrumpan på julaftonsmorgon var alltid sååååå kul. Ett litet smakprov på vad komma skall. Jag tipsar om lite idéer som passar barn framförallt, men man kan nog använda dessa tips till vem som helst egentligen. 




En rolig sak skulle vara att få en liten ledtråd till någon större present som man ska få på kvällen. Säg att du ska få fotbollsskor i julklapp, då kanske du får en liten nyckelring med en fotboll på. I stället för julklappsrim!



Särskilt barn blir väldigt otåliga på julafton, de kan inte vänta tills man får öppna alla julklappar! Ett smart drag är att ge dem något tidsfördrivande i julstrumpan. En Rubiks Kub, målarbok och ett par kritor eller kanske en film. 

 
En skattjakt! Mina föräldrar gjorde alltid det är för mig på påsk, men varför inte på julafton? Gör en skattkarta där man får leta i huset och hitta ledtråd efter ledtråd och tillslut en liten present eller något. Jag skulle fortfarande tycka att det var kul att få en skattjakt i julstrumpan!


Lucka 21 / Vik en gran av en servett

~


Jag visar hur du kan vika en fin julgran av en servett. Perfekt för dukningen till julbordet, eller bara att använda som dekoration. När du har gjort din första går resten väldigt snabbt dessutom! 







> Om den ska användas som dekoration i hemmet kan du limma på en stjärna och kanske små julkulor av pärlor? Skulle det inte bli fint att hänga dessa smågranar från den stora granen? 


Lucka 20 / DIY Holiday Outfits

~
Vissa jular brukar jag klä upp mig med klänning, lockat hår och rött läppstift. Andra jular har det kännts helt rätt med en stickad jultröja, leggings och sköna tofflor. Tänkte dela med mig av några DIY's från duktiga youtubers där du får veta hur du kan sy din egna klänning, pynta klackarna, dekorera fulaste tröjan och göra sköna tofflor.
















 
> Hur blir det för dig i år? Myskläder eller klänning? 
 
 
 

Lucka 19 / DIY Julgirlang

~
 


Som en liten extra dekoration att hänga upp inför julafton är denna superfina girlang. Man kan förresten ha den uppe året om, kanske byta ut polkagrisarna mot blommor på sommaren och våren? 



För den översta girlangen använde jag bara glitter och några silvriga julkulor, lite av ett "winter wonderland" tema. För girlangen under knöt jag fast grankvistar och hängde på ett par polkagriskäppar. Det skulle nog vara riktigt fint att lägga till bjällror och julkulor där också. 



Pappersnöret hitta jag hos Clas Ohlson för en billig peng och tyckte att det gav en gammaldags känsla. Men du kan bara ta något du hittar hemma. 

 
Jag satte fast båda i väggen med häftstift, tycker det är det allra enklaste om man inte är rädd för hål i tapetern. Om du vill sätta upp dem utan att skada väggen rekommenderar jag en liten bit silvertejp eller att knyta fast dem i något. 

Lucka 18 / Dags för lite Julkänsla

~
 
Om du inte redan har julkänsla är det kanske dags nu - för det är inte många dagar kvar till julafton! Kollaget jag har gjort när nedanför kanske hjälper dig på traven lite. 
 


Jag får julkänsla av att dricka glögg, äta pepparkakor, umgås med familjen, julmusik, ljusslingor och lukten av julgran. 

 

Lucka 17 / Varde juleljus

~
Bakom denna lucka gömmer sig ett par tips på ljus som lyser upp denna mörka månad. De luktar dessutom väldigt juligt! Här finns en salig blandning mellan lyx & budget beroende på vad du föredrar. Har du testat någon av dessa ljus? Let me know..


 




/ Åhlens "Kanel" / Bath & Bodyworks "Green Apple Orchard" / Voluspa "Cinnamon Ceylon & Copal" / Ribbonwick "Ceylon Cinnamon" / Woodwick "Applewood" / Yankee Candle "Apple & Pine Needle" / Byredo "Amber Collection" / Clas Ohlson "Apple/Cinnamon" /
 



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.