Summer Craft Project Ideas

~
 
Karen Kavett lade ut en video häromdagen där hon delade med sig av 10 olika roliga projekt att göra över sommaren då du ändå har tid. Jag ska definitivt göra så många av dessa som möjligt. 
 
 
> Nummer 2, 9 & 10 ser jag mest fram emot. Här finns en länk till Things Organized Neatly om du inte redan vet vad det är. 
 
 
 

Egen bild på ett ljus

~

Detta var vad jag gjorde till min mamma på mors dag i söndags. Jag hittade en bild på oss då jag var runt 4 år gammal och gjorde den en del av ljuset. Jag använde denna beskrivning som fungerar väldigt bra. Det står att du ska anväda wax paper och en embossing gun, men för mig fungerade det att byta ut dessa till bakplåtspapper respektive en hårtork på varmaste läget. 

 
Som en liten detalj använde jag GIMP för att göra en ny framsida till en tändsticksask som jag också gav till henne. 
 
Idén passar inte bara till mors dag, fars dag, julklapp eller födelsedagspresent fungerar lika bra. Eller om du bara vill ge bort något... eller om du vill göra en till dig själv. 
 
 
 

Books about craft

~
Här är några böcker jag är riktigt sugen på att beställa hem. Jag har kategoriserat in dem i sy kläder, papper och annat. Det är en blandning mellan svenska och engelska böcker. Alla finns att köpa på Adlibris.se.

> Sy kläder


|Design in yourself - Clothes| En bok för dig som kanske vill börja med att skapa mönster och lära dig de grundläggande teknikerna. Finns här.
|Sy dina egna kläder| Om du däremot är ganska van med att sy är detta en mer avancerad bok. Finns här.
|Sewing Vintage Modern| Gillar du vintage och vill lära dig att sy dina egna kläder är denna bok perfekt för dig. Finns här.

> Papper


|Paper to Petal| I denna bok får du lära dig 75 (!) olika sätt att göra blommor i alla dess färger och former av papper. Finns här.
|Scissors, paper, craft| Här finns inte bara blommor. Här finns allt möjligt - och allt är skapat av helt vanligt papper. Finns här.
|Crease+Fold| Avancerade och innovativa origamifigurer. Kanske inte bästa nybörjarboken, men testa kan man ju alltid. Finns här.

> Annat


|The big-ass book of Bling| Mark Montano från Youtube struntar i "regler" och går utanför ramarna i sina projekt. För dig som gillar pärlor och glitter. Finns här.
|Karins syjunta| Den här har jag faktiskt bläddrat igenom. Boken är full med massor av inspiration. Den ser dessutom väldigt fin ut i bokhyllan. Finns här.
|Pyssla och Pynta| Titeln sammanfattar innehållet väldigt bra. Innehåller massor av pyssel med pärlor, filt och papper. Finns här.


DIY - Greeting Card

~
Ett fint och enkelt sätt att dekorera ett gratulationskort på. Du kan skriva en liten hälsning, en dikt eller som jag - en sångtext. 
 


Du behöver bara klippa ut en mall ur en bit papper, tejpa fast den på ditt kort och skriva ord innanför formern. Om någon undrar så är det Ed Sheerans Kiss Me som jag skrev. 

 
 

DIY - Stamps

~


Jag knepade ihop dessa på tjugo minuter i går kväll. Stämplar är så himla bra att ha till att dekorera anteckningsböcker, ett scrapbookningprojekt eller gratulationskort. Om du dessutom kan göra dem själv blir det både billigare och precis som du vill ha dem. 


| 1 - Träbitar | 2 - Skumgummi | 3 - Lim | 4 - Penna | 5 - Sax |


1. Rita ut din figur eller form på skumgummit. Anledningen till att du använder skumgummi är att det inte absorberar färgen så lätt. Det går också bra att använda en kompakt svamp


2. Klipp ut dina former. Här kan du märka att det att lättare med figurer och former som inte är så detaljrika. Om du nu vill ha en stämpel med mycket detaljer kan du använda en nagelsax för att klippa. 


3. Limma fast dina former på träbiten. Jag använde kontaktlim eftersom det fungerar med många olika material. Det skulle antagligen fingera lika bra med limpistol, superlim eller till och med vanligt skollim
 


Sedan är du klar! Nu är det bara att stämpla på. 
 
 
 

Veckans DIY's (Silverware)

~


Det finns många sätt att återanvända bestick på, här delar jag med mig av mina fem favoriter. Vill du ha mer inspiration kan du kolla in den här artikeln via BuzzFeed




1 > Linda in dina bestick med garn i roliga färger. Du kan sedan hänga upp eller rama un dem för en fin detalj i köket. Källa.

2 > Smart tips som också passar in i köket. Inte särskilt svårt heller för den delen. Källa.

3 > Du är bara några få böjningar borta från att ha en fotodisplay av en gaffel. Gör bilden roligare att titta på. Källa.

4 > Denna skulle du kunna göra med en klocka eller ett foto också - det skulle nog se fint ut. Källa.

5 > Den här vill jag ha mitt rum. Perfekt för dig som vill göra om en gammal till något unikt och lite annorlunda. Källa.

 
 

Mary Doodles

~


Ville tipsa om ännu en youtuber. Denna gången är det talangfulla Mary från kanalen MaryDoodles som jag vill dela med er alla. Jag hittade henne för några veckor sedan och älskar hennes videos! 
 
Mina favoriter är de där hon utgår från några snirkliga streck, använder sin fantasi och gör ett konstverk av det! 
 


En annan favorit är när hon tolkar Mona Lisa och avslöjer hennes hemlighet. 
  


Mary har faktiskt inspirerat mig att testa på nya tekniker och material när jag tecknar. Hon använder allt från promarkers till kaffe till bläck. Prenumerera på hennes kanal här
 
 

Fabric Scrap Twine

~
Äntligen något att göra med alla tygrester som jag fortsätter att spara även fast jag egentligen vet att jag inte kommer att göra något med dem. - Men nu kommer jag ju faktiskt att göra det, hah!
 
Cintia från MyPoppet har kommit på den geniala idén att tvinna snören av alla tygrester. Det tar ganska lång tid och mycket tålamod, men inte särskilt mycket koncentration å andra sidan, och framför en bra film går det fortare. 
 


Jag gjorde en meter av snöre framför Pretty Woman igårkväll. Om du klickar på bilden nedanför kan du komma till Cintias beskrivning. Hon har även en video som gör det enklare att förstå. 

 
 

Rabarber

~
Jag älskar rabarber och har alltid älskat det. Ända sedan jag var liten har jag gått och plockat de från gården och tuggat på dem varje sommar. De har inte börjat växa hos oss än, men när de gör det ska jag baka rabarberbröd och rabarbermacarons!
 

» via aGirlCalledJack.com

 
 

Geomentric Pineapple Art

~


Efter att ha sett Megs projekt för HGTV Handmade för några veckor sedan, visste jag att jag skulle bli tvungen att göra detta projekt. Jag älskar ananas och gillar den här extra mycket på grund av de geomentriska formerna och pastelliga färgerna!

» Tryck på bilden för att komma till Megs video där hon visar hur många bitar du behöver samt hur du sätter ihop dem. 
 
 
 

Leilas Recept

~
Jag bakar nästan alltid på recept av Leila, hon får allt att se så himla gott ut! I söndags blev det amerikanska chocolate chip cookies.
 

» Jag delade upp degen i fyra delar. En blev choklad, en blev smarties, en blev lakritskola och den sista blev marshmallows som smälte och försvann i ugnen, hahah ^_^

» Tryck på bilden för att komma till receptet! 
 
 

Veckans DIY's (Cupcake Liners)

~
 
Vem visste att det fanns så många olika sätt att använda cupcakeformar på? - Förutom till att baka cupcakes då.
 
Vik dina formar i hälften över ett snöre och voilà - en snabb och snygg girland att dekorera med. Om du klickar här hittar du källan + andra idéer på saker att göra med likadana formar. 
 

Gör en superfin lampa av dina formar - den ser väldigt dyr ut när den egentligen var superbillig och simpel att göra. Här hittar du beskrivning. 
 

Gör blommor och dekorera presenter, väggar, tavelramar eller speglar med dem. Mixa och matcha olika färger och mönster. Du hittar steg-för-steg här
 

Ungefär samma teknik som när du gör blommorna, men här lär du dig att göra en krans i stället. Perfekt att hänga upp någonstans i köket för cupcakebagaren. Beskrivning här.

Mer som lite av ett life hack än en riktigt DIY, tycker i alla fall att det är riktigt smart! Gör ett litet hål i dina formar, stick upp-och-ner genom sugrör så att de blir som lock till ditt glas. Nu behöver du inte oroa dig för insekter i drickan. Källa.
 
 

Handmade Beads

~

Jag filmade faktiskt en video av detta - men när jag började redigera ihop fattades massa klipp, var tog de vägen? Så det får bli ett fint litet inlägg i stället. 
 
Jag gjorde i alla fall egna pärlor inspirerade av min barndom. Fröknarna på dagis gjorde alltid trolldeg som man fick göra små figurer av. Den här gången gjorde jag pärlor som jag målade i olika färger och satte ihop till en nyckelring. 
 
Man fick också använda tidningspapper och skollim för att göra tidningspärlor. Nu gjorde jag ett halsband av mina. 
 
 
Om du också vill göra dessa och inte riktigt vet hur man gör. Här finns steg-för-steg på papperspärlorna och här finns ett recept på trolldeg.
 
Ett litet tips på trolldeg bara! När du gjort klart degen, plasta in den och låt den vila i kylskåpet några timmar. Detta kommer att göra degen betydligt enklare att arbeta med!
 
 
 

Spring Daisy Nails

~
 
Just nu är det fina tusenskönor som pryder mina naglar - inspirerade av våren och det fina vädret. Jag gick inte efter någon guide utan chansade mer på att det skulle bli bra. 
 
» Jag använde Essie "Lapis of Luxury", ett gult lack från Depend & Trind "French White"
 
 

Everyday Makeup

~
Ja men herregud vad jag har diskuterat med mig själv i fall jag ska lägga upp den här videon eller inte. Faktum är att jag filmade och redigerade den för en månad sedan, men jag har inte vågat lägga upp den tills nu. Jag vet fortfarande inte om jag vågar lägga upp den, kanske ska jag bara radera inlägget i stället för att fortsätta skriva...
 
Nä, mobbas inte. Om du vill se videon - se den. Om du inte vill se videon - se den inte. Jag tvingar ingen. 
 
Och va inte elak nu. Låt mig få känna mig som en beauty guru från youtube. Och jag lovar att bloggen inte kommer att förvandlas till någon himla sminkblogg, LOVAR. yay. 
 

 




» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.