Mina bästa Traderatips

~
I och med att jag numera endast handlar kläder secondhand tänkte jag tipsa lite om hur jag shoppar på Tradera. Det finns många fina saker som säljs där, men ibland kan det vara svårt att hitta bakom allt.. skräp? 
 
 
Röd klänning från Silence + Noise, gröna klackar från Urban Outfitters, vita sneakers från Adidas, vit topp från Urban Outfitters och beiga byxor från Weekday. Samtliga plagg är fyndade secondhand via Tradera. 

Sök efter specifika märken | Om du känner till märken du gillar kan du göra en snabb sökning på dem för att få upp kläder som tilltalar dig. Jag försöker att undvika billiga märken som H&M och ZARA och fyndar hellre grejer av lite bättre kvalitét. Märken jag brukar söka på är Mango, Weekday, & Other Stories (tips: sök endast på 'stories'), Monki, Urban Outfitters osv. Tänk på märken du brukar handla vanligtvis och försök hitta begagnade grejer istället. Det finns ett stort utbud av märkena Ganni, Rodebjer och Acne.

Bevaka säljare och sökningar | Om du hittar säljare du tycker brukar lägga upp bra grejer kan du bevaka dem så att du får mejl eller notis varje gång de har lagt upp något nytt. Det går även att bevaka sökningar. Om man vill kan man få ett mejl varje dag där alla nya annonser inom bevakningarna är samlade. 

Vet vilka sökord du ska använda | Vill man hitta trendigare och populära grejer finns det endel ord du kan slänga in i sökfältet som t.ex. 'vintage', 'trend', 'slutsåld' och 'ombloggad'. Funkar inte alltid men jag har hittat ett par guldkorn på det sättet.

Försök att "se bortom" osmickrande bilder | Inte alla tänker på samma sätt som mig när de lägger ut annonser. Det finns många bilder ur dåliga vinklar i badrumsbelysning. Försök att se plagget för vad det är. Kom ihåg att du alltid kan skicka iväg ett meddelande till säljaren och fråga efter tydligare bilder. 

Var inne ofta! | Var aktiv! Det läggs upp nya annonser varje dag och det är lätt att missa fullträffar om man väntar en vecka. För mig har tradera blivit lite av ett beroende (överdriver ej!) så jag är inne varje dag och scrollar precis som med Instagram. Du behöver ju inte vara inne riktigt så ofta men öppna appen regelbundet är mitt tips. 

In och fynda på Tradera nu! Funderar på att skriva ett inlägg om hur jag tänker när jag säljer grejer också, något som känns intressant? 

Min profil på Tradera hittar du här, har ett par plagg som ligger ute till försäljning just nu. 
 
 

Jag får se mina boys igen!

~
Jag måste skriva det här inlägget. Måste måste måste. Även om ingen annan är intresserad. Mina pojkar har släppt nya grejer och jag ska se deras konsert i år igen! Bara tre veckor kvar?! Snälla tryck play nedan och överväg på nytt vad du gör med ditt liv som inte regelbundet lyssnar på LANY. 
 
 
 
 
TVÅ VIKTIGA DATUM:
5 OKT släpps deras andra album Malibu Nights!
17 OKT har de konsert i Stockholm, jag och Johanna åker dit precis som förra året!
 
Det var helt kaos att få tag på biljetter. Tror de sålde ut på 20 min? När de släpptes hade vi inte bestämt oss om vi skulle åka än så det blev ett superspontant beslut. Först ville jag gråta då det stod att de var slutsålda innan jag hunnit köpa men tillslut lyckades jag knipa 2 biljetter på något övernaturligt sätt? 
 
JAG. ÄR. OBESKRIVLIGT. TAGGAD <3

Glossier + Recensioner

~
Det är nog få skönhetsintresserade som har missat att Glossier numera fraktar till Sverige. Jag har här ett urval av deras sortiment som jag tänkte prata lite med er om. Häng på!



Tanken var ursprungligen att det här inlägget skulle publiceras i början av sommaren när jag precis hade fått hem dessa produkter. Sedan blev det inte så. Det som är bra med det är ju att jag nu har hunnit testa de här produkterna i ett par månader och kan ge en befogad recension av dem. 

Jag kan ju börja med att gratulera grundarna till Glossier som har lyckats skapa ett omtalat varumärke som väcker allas vill-ha-begär. Som den grafisk design-student jag är kan jag tala om att det vattnas i munnen av deras förpackningsdesign. Bra jobbat!
 


Balm Dotcom | Det här är alltså deras läppbalsam/hudsalva. Jag har endast använt den till mina läppar och kan meddela att den fungerar bra. Känns lyxig och ger en fin glans. Konsistensen varierar beroende på temperaturen. I högsommarvärmen rann den ur tuben och nu är den mer som en fast salva. Den är inte värd att klickas hem enskilt men kan ju slängas med i en större beställning. 

Cloud Paint | Dessa ombloggade cloud paints! ÄLSKAR! Jag har aldrig varit för krämrouge eftersom jag tycker att de överlag är svåra att blanda in i sminket men de här är som en dröm. Efter några dutt med fingrarna har de blandats in i huden och ger en naturlig färg. Kan användas till läpparna också. Jag har i färgerna Haze och Dusk
 



Lip Gloss | Klickade hem deras lip gloss också. Om man gillar intensivt glansiga läppar är detta den fullträff. Jag använder den inte så ofta som jag egentligen vill eftersom jag numera bor i en kuststad och vinden får håret att klibba fast i läpparna direkt jag går ut, men så är det ju med alla läppglans. Drömmig är den i alla fall. 

Stretch Concealer  | Concealern är numera den jag använder varje dag. Den ger inte mycket täckning men jämnar ut hudtonen på ett fint sätt. Smälter in i hyn så att det inte ens syns att en bär smink, klart min favvoprodukt!

Haloscope | En fin krämhighlighter. Ger en glossy lite wet look snarare än skimmer. Tycker den är lite svår att applicera dock. Om jag duttar på direkt från tuben förstör den min bas och duttar jag med fingret istället tycker jag inte att det händer så mycket? Någon som har tips?

Boy Brow
| Sedan har vi deras boy brow såklart! Aningen överhypad kan jag tycka. Jättefin brynmascara med färg som håller hela dagen men inget livsomvälvande tyvärr. 
 
Det var min lilla recension av de produkter jag har testat. Överlag är jag väldigt nöjd. Tycker att deras vision tilltalar mig- jag föredrar naturligt smink med glow mer än täckande och dramatiskt. Om du är sugen på att själv beställa har jag hittat en rabatt på 10% åt dig. Om du går genom denna länk dras det automatiskt av i kassan! Vassego :) 
 
 

Här kommer en massa korniga mobilpics

~
Som titeln lyder, här får ni kika på bilder från de senaste veckorna som jag tagit med mobilkameran. Det är tyvärr det enda bildmaterialet jag har.
 
Jag har inte hört av mig på ett tag då det varit fullt ös sedan nolleperioden startade. Har lärt känna en drös med trevliga människor, festat, upptäckt Luleå och haft otroligt roligt. 
 
Jag presenterar för er: Niki som åker rutschkana med stil.
 
Har tagit många promenader runt Gylsaudden, älskar att bo vid kusten igen <3 Vi har också startat igång skola såklart och vardagen kantas med flummiga uppgifter à la konstutbildning varpå alla i klassen är lika förvirrade över vad vi egentligen ska göra :)) 
 
 


Jag har i princip bott i dessa culottes jag beställde hem via Tradera för ett tag sedan. De är perfekta! Har använts till både fest och vardag. 




Jag trodde inte att dagen då jag började bära klackar någonsin skulle komma med nu är den här. Sakta men säkert lär jag mig att utstå smärtan eftersom det är så fint med klack?? Har gosat med en hund som heter Hjalmar :') och utökat min hudvårdskollektion trots tajt studentbudget (konsekvens av att följa Leyglow på Instagram).




Mycket party har det såklart blivit också! Finsittningar, maskerader, nattklubbar och hemmafester. Jag avslutar med en bild på mig där jag bär Daniels fräcka Ozzy-glajjor. 
 
Nu när de första veckorna är avklarade och plugget sätter igång ska jag nog ha tid att vara mer aktiv här. Har saknat att fota med systemkameran och ge tips på recept och produkter. Ska självkart också dela med mig av skolarbeten för alla ni som är intresserade av grafisk design! Vi hörs! 



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.