DIY Förvaring med glasburkar

~


Nämen titta, en DIY! Det var inte nyss inte.. Eller får jag ens lov att kalla det här en DIY, det är ju så löjligt simpelt, men en kanske inte har kommit på idén förut. Så.. here you go, inspireras! 

Jag letar alltid efter nya sätt att återanvända gamla glasburkar, särskilt fina sådana med lite annorlunda former. Men jag har blivit trött på att göra alla till ljuslyktor och sminkborsthållare. Min dröm har alltid varit att ha en skafferi fullt med glasburkar som innehåller alla typer av nötter och frön. Men let's face it - nötter är dyrt! Så det är nog ett tag bort innan jag kan göra så. Till dess kan jag förvara det jag har i bara ett fåtal glasburkar. Men först behövs såklart lite utsmyckning. 
 


Det är ju bara att använda vilken glasburk/flaska som helst. Går ju lika bra med dem från kylen som gamla doftljus. Att få bort etiketten är inte så svårt om man lägger burkarna i ett varmt vattenbad en stund. Klistret som sitter kvar kan vara svårare, jag fick inte bort det från den stora flaskan, så där satte jag en bit papper över i stället. 



Och självklart - washitejp. Allt blir bättre med washitejp, och det säger jag inte bara - det är sant! Man kan ju också knyta lite fina band runt flaskan om man har det. Egentligen finns det ju tusentals olika sätt att dekorera glasburkar, bara sök lite på Pinterest för inspiration. 



Jag kände också för att märka burkarna med vad som ska vara i dem sedan för att.. ja.. tänk om jag tar fel någon dag? Nej men det blir ju faktiskt bra, en fin detalj sådär. För att skriva lite finare använde jag ett typsnitt som jag sökt upp på datorn som referens.


Ja, that's it pretty much. Jag har dessa stående i skafferiet och de ser väldigt fina ut jämfört med allt annat därinne. Jag måste också tillägga att allt inte bara är för ögats fröjd, det är faktiskt mycket enklare att ha sin granola i en stor glasflaska än en påse som man måste stänga med en såndär jobbig plastklämma varje gång. 







Kommentarer
Daniella 🌙

Mamma har det så här och hon tipsar om att fylla flaskan med varmt vatten, gnida in det kvarvarande limmet med olja (vänta ett tag här) och sedan diska med diskborste. Inte en limfläck!

Svar: Vilket bra tips, ska testa det nästa gång. TACK! <3 xx
Ida

2016-02-01 | 14:40:18
BLOG: http://vapenbroder.blogg.se/
Matilda Berlin

Åhh vad snyggt! Älskar verkligen att ha glasburkar med saker i köket, men som du säger med lite dekor blir det ännu snyggare ;)

2016-02-01 | 15:58:18
BLOG: http://matildaberlin.blogg.se/
Johanna

nice! blev ju riktigt snyggt!

2016-02-01 | 16:49:11
BLOG: http://www.jojosmind.blogg.se
natalie

men åh! så himla fint!

2016-02-02 | 09:59:39
BLOG: http://natalieesseen.vione.se
He

Jag använder glasburkar till att ha pennor i. Funkar fint!

2016-02-02 | 18:40:08
Ida - foto & häst

gud så snyggt och bra tips! :D

2016-02-03 | 08:12:15
BLOG: http://prinsesc.blogg.se/
Lili

Ja men vad kul, vilken bra idé! Det blev ju riktigt fint!

2016-02-03 | 16:07:32
BLOG: http://zilverka.blogg.se/
famlafint.blogg.se

Åh så fint! Älskar verkligen glasburkar!

2016-02-07 | 20:46:10
BLOG: http://famlafint.blogg.se/

WRITE YOUR COMMENT HERE:


name:


e-mail address:


blog address:


comment:

Trackback


» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.