New In | 2 x NYX / Stone Fox & Embellishment

~
Jag skulle säga att 80 procent att alla mina läpprodukter kommer från NYX. Anledningen till det är helt enkelt att jag tycker om deras breda sortiment, låga pris och höga kvalitét. Här är två nya flytande läppstift som jag suktat efter länge. 
 
 
Den här lila-aktiga, kalla nyansen kommer från Lingerie-serien och heter Embellishment. Visst är den fin? En aning svår att applicera dock, den är ganska tjock och trögflytande i konsistensen. Ännu svårare är den att ta bort. Vill man inte skrubba bort sina läppar måste man nästan använda en oljebaserad remover. Men det är värt det, den är ju så fin.
 
 
Läppstiften från Lingerie-serien är defenitivt mer av "riktiga" liquid lipstick än de från Liquid Suede-serien. De torkar mer matt och blir inte lika klibbiga på läpparna. Märker däremot ingen jättestor skillnad i hållbarhet. 
 
 
Stone Fox är en grå/blå-färg. Upptäckte när jag applicerade läppstiftet för första gången att den matchar mina ögon heheh ;) Jag vet inte, tycker bara den är så cool! Waow. Har däremot inte lämnat dörren med det här läppstiftet på läpparna än, färgen är ju ett sådant statement i sig självt att jag har lite svårt att matcha den. 
 
 

Recept | Vegansk lasagne

~
Här kommer receptet på den lasagnen jag åt i min What I Eat In A Day-video! Sjukt god blev den, så det lär blir fler middagar av det här lasagnen. Här är också den veganska kokboken jag hämtade receptet från, den är jättebra förutom att det är koriander i vartenda recept? Hallå? Koriander=djävulen. Pls. Finns att köpa här för den som är intresserad. 
 
 
 
BECHAMELSÅSEN
Ingredienser:
- 20g mjölkfritt margarin
- 2 msk vetemjöl
- 8 dl plantbaserad mjölk
- Salt & Peppar
 
(Så enkelt att det typ inte behöver en beskrivning men här kommer en ändå). Smält margarinet i en kastrull, vispa ner mjölet och sedan mjölken. Krydda med salt och peppar. Sjud tills såsen tjocknat en aning. Klart!
 
FYLLNINGEN
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 zucchini
- Olivolja
- 200g färsk spenat
- 1 dl strimlade soltorkade tomater
- Kryddor (jag använde basilika, chilipulver, salt och peppar)
 
Skala och hacka lök. Pressa vitlöken. Tärna zucchinin. Stek lök, vitlök och zucchini i olja tills det har mjuknat. Vänd ner spenaten (allt ryms kanske inte på samma gång). Tillsätt torkade tomater och kryddor. Nu kan du varva äggfria lasagneplattor med fyllningen och bechamelsåsen. Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 1 timma. Receptet räcker till 4 stora portioner.
 
 
Sådär, smaklig måltid! Perfekt att bjuda familjen på eller frysa in som matlådor om man bor ensam. 

Å du fagra, välskapta, sköna tröja

~
 
Vilken titel huh? Väldigt sann dock. I förra inlägget visade jag saker som sedan länge legat på min mentala inköpslista och det här är något jag tidigare har fått kryssa av den listan. Så basic egentligen men precis som jag har letat efter. En grå, stickad tröja med hög krage (inte riktigt polo med ändå höög) och breda ärmar. Exaxt en sådan hittade jag på Monki och nu är den min. 
 
 
Tänkte bara tipsa om den ifall det finns någon därute som letat efter en likadan. Ur welcome. (Kostade 250 riksdaler och finns att kika på här)

På min inköpslista just nu

~
Såhär lagom till att en egentligen borde börja fundera på julklappar skriver jag ihop en inköpslista till mig själv. Det här är sådant som legat i bakhuvudet och tryckt i väntan på att jag ska spendera lite pengar.
 
> Circle Buckle Belt från ASOS // Det är ju så moderiktigt just nu med cirklar på bälten och chokers och i håret och överallt. Det gläder verkligen mig, jag tycker att en cirkel är så minimalistiskt och fint. Jag har spanat efter ett tjockare bälte med en cirkel som spänne. Helst skulle den vara svart med den här kamelbruna varianten i mocka är ju väldigt tjusig den också. 
 
> Armbandsur från H&M // Jag har aldrig riktigt varit den som använder mig av armbandsur men inser ju hur sjukt snyggt det ser ut matchat med en fluffig hösttröja. Jag vill alltså ha en alldeles enbart för syns skull och inte över huvud taget för funktionaliteten och därför tror jag att den här från H&M fungerar finfint. 
 
> Skinny Brush Mascara från Eyeko // Nu är det såhär att jag springer och köper nya mascaror hela tiden för INGEN funkar för mig? Antingen är de för klumpiga eller för mesiga eller så ligger allt under ögat i slutet av dagen. Jag fattar inte. Inte ens mina gamla all-time-favoriter blir bra. Har hört bra saker om den här från Eyeko men jag vet inte. SNÄLLA NÅGON HJÄLP. Tack. 
 
> Doftljus från L:A Bruket & Rituals // Hösten är sedan länge här och vintern knackar snart på så doftljus är ju givet. Jag hade en period för ungefär två år sedan då jag köpte alldeles för många doftljus. Nu har den högen förbrukats så det är väl dags igen. Just dessa ljus ska dofta grapefrukt och sacred fire(!). JA jag vill att mitt rum luktar helig eld. 
 
Förutom det här och julklappar ska det ju också finnas pengar till en hel bil. Ja, mina inbillade nödvändigheter är väl inte sådär väldigt plånboksvänligt.
 
(Vet ni förresten hur kul det var att pyssla ihop det där kollaget? Svar: JÄTTEKUL. Det var längesedan sist)

Hjälp oss med vår marknadsundersökning

~
Hej alla! Det råkar vara så att jag och en kompis ska driva ett UF-företag i år där vi syr och säljer ekologiska tygkassar. Vi skulle bli väldigt tacksamma om så många som möjligt tog sig tiden att delta i vår marknadsundersökning och svara på lite frågor. Det tar mindre än en minut!
 
Här kan du delta i undersökningen.
Vi finns numera på Facebook och Instagram om någon vill följa. ;) 

5 tips för att undvika kakigt smink

~
Om det är någonting jag har problem med när jag lägger mitt smink på morgonen så är det att det ofta kan se torrt och kakigt ut om jag inte är försiktig. Jag brukar ha väldigt torr hy med en oljig t-zon. I det här inlägget tänkte jag dela med mig av mina tips och trix för att undvika ett cakeface. 
 
EXFOLIERA MERA
 
Mitt första tips är att exfoliera ansiktet regelbundet för att få bort hudrester och torr hy som kan se kakigt ut under smink. I det här inlägget kan du se vilken skrubb jag använder för ansiktet men det fungerar ju med vilken som helst - du kan till och med göra en egen med produkter från skafferiet! 
 
ÅTERFUKTNING
 
Sedan gäller det ju självklart att återfukta. Vare sig du använder en vanlig återfuktningskräm eller en olja så se till att applicera detta innan sminket. Jag brukar använda en dagkräm från Mario Badescu och även en ögonkräm för Kiehls så att concealern inte ser torr ut eller fastnar i fina linjer under ögonen. 
 
 
LYSTGIVANDE PRODUKTER
 
När jag väljer primer föredrar jag en por-minskande sådan i t-zonen men en återfuktande och lystgivande för resten av ansiktet. Jag rekommenderar Loréal Lumi Primer då den är billig och ger en fin lyster till ansiktet. Vissa gånger blandar jag också in den här primern i min foundation innan jag applicerar min bas. 
 
OLJA + FOUNDATION = JA
 
Min senaste upptäckt att att blanda in någon typ av anisktsolja i min foundation, det fungerar fantastiskt bra för mig! Det gör en sådan står skillnad med att få mitt smink att se mycket mer naturligt ut. Här använder jag den från Kiehls. Det finns mer prisvärda varianter förstås, jag har hört att den från märket Dirty Works ska fungera bra. 
 
 
SETTING SPRAY FÖR FUKT
 
Till sist gillar jag att använda någon typ av finshing spray som brukar få den där pudriga känslan att försvinna och få ditt smink att se mer ut som din riktiga hy. Jag har testat två billigare alternativ från Elf och NYX - båda är bra men den från NYX fungerar snäppet bättre för mig. Den omtalade MAC Fix + är också en sådan spray som ska ge fukt istället för att matta ned.
 
 

HAR DU NÅGRA EGNA TIPS? - Lämna en kommentar!

3 bilder från 3 dagar

~
Tre stunder fångade med mobilkameran från de tre senaste dagarna, här kommer de.
 
 
Såhär ser väggen ovanför mitt smink ut. Målningen jag just blev klar med och min nya fina kaktus som jag älskar mer än allt annat just nu. När jag kom ut ur affären tackade jag mig själv för att jag valde att bli kär i kaktusen när jag hade tillgång till bil och kunde köra den hem. Annars hade det blivit jobbigt. 
 


Premiär för mina docs så därför var de tvungen att impregneranananas (orkar inte googla det ordet ni vet vad jag menar hahah). Featuring mina favvo-shorts med blommor som jag köpte för 25 spänn i Thailand och noppiga leggings. 

 
Sedan har jag också ätit avokadomackor (but what's new?) och använt min Bullet Journal väldigt flitigt. Varje dag faktiskt. Planerar att göra både ett blogginlägg och en youtubevideo om detta (min bullet journal alltså.., inte avokadomackan..) när jag har testat den lite längre. 
 

Video // What I Eat In A Day

~
En för mig alldeles ny typ av video kommer här för den som är intresserad av vad jag äter. Jag äter vegetariskt och till stor del veganskt - skulle däremot inte kalla mig själv varken vegetarian eller vegan (eftersom det faktiskt förekommer att jag äter kött). Däremot försöker jag att hålla gluten borta från min kost eftersom jag är lite känslig mot det. Då byter jag ut allt bröd och pasta och havregryn till glutenfria alternativ. 
 
 

Det bästa av min spellista

~
 
Alltså jag vet inte om det är någon som ens läser och uppskattar dessa inlägg men jag skriver dem ändå för jag har ett omåttligt behov av att dela med mig av de fruktansvärt bra låtarna jag hittar. Därför kommer idag ännu ett sådant här med bl.a. massor av (för mig) nya artister. Och WOW vad Bastilles senaste album är bäst, WOW!
 



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.