Om min kärlek för kaffe

~
 
Jag älskar kaffe. Jag dricker kaffe varje dag. Inte överdrivet mycket, men ett par koppar. För att det är gott. För att jag älskar kaffe. Det här inlägget handlar om kaffe, det här är min hyllning till kaffe. Vissa kanske inte förstår varför jag ägnar ett helt inlägg till kaffe, men det här är min blogg hörru, jag skriver om vad jag vill hörru.
 
Jag har inte alltid älskat kaffe. Jag brukade hata kaffe. Sedan börjare jag praktisera på en mediabyrå där de helt seriöst hade kaffepaus en gång i halvtimmen. Och jag ville ju inte verka barnslig, så jag drack upp det beska maskinkaffet, log och vinkade. Tills en dag då det inte var så fruktansvärt vidrigt längre. Och då blev kokkaffet hemma till och med gott. 
 
För mig handlar inte kaffe om att ta sig genom dagen. Jag tror att jag är typ en supermänniska som koffein inte har någon påverkan på, över huvud taget. För mig handlar kaffe om en kopp varm magi efter en lång dag. (Eller mitt i en lång dag).
 

» bra saker med kaffe:

. går att få tag på överallt

. bra ursäkt att få äta något sött till kaffet

. finns många varianter, även koffeinfritt if that's what floats your boat

. vuxenpoäng, woohoh

 

» bra tillfällen att dricka kaffe:

. en tidig, kylig morgon

. på balkongen en sommarkväll

. ute i skogen under en skotertur

. på ett mysigt cafe efter en lång shoppingdag

 

Jag har som grundregel att om du inte dricker kaffe, då får du inte umgås med mig. (jk, nästan ingen av mina vänner dricker kaffe)

Kat Von D / Lolita

~
Nu, långt efter alla andra har även jag köpt mitt första liquid lipstick. Egentligen är det någonting jag borde ha gjort tidigare, jag är en sådan där person som hatar att bättra på sminket under dagen och ett flytande läppstift håller ofta länge.



Det blev Lolita från Kat Von D, tycker färgen är så fin! Den blir lite mörkare på läpparna än i tuben. Jag tycker inte heller att den är alldeles för uttorkande, den känns behgaglig på läpparna och håller hela dagen(!) Jag köpte den på Sephora i Stockholm för 215kr. 

En kass telefon-fram-kamera-bild får ni. Så här ser den ut på läpparna. Fin eller hur?! 

Skolprojekt - Modellfotografering

~
Jag tänkte att jag skulle dela med mig av ännu ett skolprojekt som vi fick i mediakursen. Den här är gjorde vi för ganska länge sedan, innan jul om jag inte misstar mig. Uppgiften var i alla fall att ta modellfoton, vilket inte alls är min grej. Det skulle vara två med vit bakgrund, två med grå och två mörka. De vita som jag tog blev inte bra så jag tog inte med dem här.

- Den här sista är min favorit, ser ni hennes blick?! 
 
Annars var de inte fler riktlinjer än så. Jag visste att jag ville använda någon typ av anisktsfärg, så det fick bli tårar i regnbågens färger. Vi viftade med en reflexskärm för att få till vinden i hennes hår, det gäller att ta vad man haver och allt sådant. Tack till Alice som ville vara min modell och gick med på att jag målade på hennes ansikte - trots att hon fick åka buss hem med målat ansikte eftersom färgen inte gick bort, hahhah! 

Video // Jag ritar mitt liv

~
I fredags fyllde jag år, det stora 18, wooh! Jag bestämde mig för att fira mig själv lite, med en draw my life-video. Om du inte redan prenumererar på min kanal, gör det här!
 

 
Jag har för övrigt väldigt bra (och sneaky) vänner som ordnade en överraskning i torsdags med presenter och tacomiddag och godis. ♥ Sedan drack jag en öl till middagen i fredags, jag gillar inte ens öl. Och så känner jag friheten med internethandel och så känner jag pressen på körkortet - allt som hör till att fylla arton!

Hand lettering

~
Ett av mina mål den här veckan var ju att göra en 'hand-lettering' varje dag. Det gick inte så bra med det, blev endast fyra stycken. Får testa under påsklovet i stället då en har mer tid. Här är i alla fall en av de jag gjorde. 'Jesus Christ, don't be kind to it' kommer från låten It Will Come Back av Hozier. Det fick bli ett litet monster också. Jag har upptäckt att jag gillar att rita monster, helst håriga sådana. 

- Bilden är tagen från min Instagram, följ mig gärna där!
 

Music Gems / March

~
A Change Of Heart från The 1975 senaste album + två andra låtar som gått varmt under Mars. Om vi har liknande musiksmak, tipsa gärna mig om fler artister och låtar! Har också lyssnat mycket på Melanie Martinez, James Bay och Kodaline.
 
 

"Du har för mycket smink på dig"

~
Vet ni vad? Ibland blir jag så himla irriterad när jag tänker på hur jag höll tillbaka mig själv från att sminka mig som jag ville i grundskolan. Hur jag undvek färgstarkt läppstift och aldrig skulle ha vågat använda lösögonfransar på grund av hur andra alltid skulle kommentera det. Jag har skrivit ett helt inlägg om saker jag önskat att jag visste när jag var 14 år, men det var egentligen inte det jag skulle skriva om i det här inlägget. 
 
Men, jag sminkar mig inte för någon annan. Jag har inga problem att gå till skolan utan smink. Jag avskyr när någon säger att "jag har för mycket smink". Det finns inget som heter för mycket smink. Att lägga min makeup på morgonen min downtime, då jag kan slappna av och inte tänka så mycket. För att inte tala om hela den kreativa processen och att det är som att måla, fast på sitt eget ansikte. 
 
 
Helst av allt sitter jag på golvet när jag sminkar mig, vet inte riktigt varför egentligen. Mitt sovrum hemma hos mina föräldrar är perfekt för detta. En stor helkroppsspegel på väggen, en fejkpälspläd på golvet och riktigt bra ljus. 
 
Vet inte vad jag ville säga med det här inlägget egentligen. Kände bara för att ventilera lite. Vad anser du om det här? Pls tell me <3
 
 
 

Vecka 11 / Mål & utmaningar

~
Så, hade tänkt att sätta mål för mig själv varje vecka istället för varje månad, annars glömmer jag helt bort dem. Lägger förmodligen inte ut dem på bloggen varje vecka, men idag tänkte jag dela med mig av dem! 
 
 
En 'hand-lettering' per dag
Jag hittade den här videonLindseyrem's kanal där hon har gjort någon typ av handskriven typografi varje dag 70 dagar i sträck. Jag blev sjukt inspirerad av hennes video och bestämde mig för att börja med en vecka, sedan får vi ser om det blir mer. Det är ett bra sätt att både träna på sin handstil och tvingas vara kreativ varje dag. 
 
Äta vegetariskt varje dag
Egentligen är det här inte ett problem över huvud taget för mig. Jag äter mest vegetariskt ändå. Det är när jag kommer hem och äter med hela familjen som det kan bli kött. Jag hade nyss en tal i skolan där jag pratade om att vi människor borde äta mindre kött för vår egen hälsa, för miljön, för att mätta fler munnar och för djurens skull och därför vill jag ju också leva efter det själv. Det fungerar också bra då det alltid finns vegetariska alternativ till lunch i skolan.
 
Skärmförbud en timma innan läggdags
Vi vet nog alla att ljuset från alla skärmar inte är bra för oss i den mån vi använder dem. Jag har länge viljat köra på 'åtta-till-åtta'-regeln' där man undviker alla typer av skärmar från 20.00 på kvällen till 8.00 på morgonen. Men det kommer inte fungera för mig just nu, det vet jag redan. Så jag tänker att jag börjar med att hålla mig borta från skärmar en timma innan jag ska sova i stället. Bättre att spendera den tiden med en bok eller mitt 'hand-lettering'-projekt i stället.
 
Börja och avsluta saker
Titeln låter konstig, men jag har en massa saker som ligger och väntar på att jag ska påbörja dem. Både skolprojekt och saker till bloggen. Jag har också en massa andra saker som väntar på att avslutas - även dessa till både skolan och bloggen. Så i veckan måste jag fokusera på att sluta prokrastinera och göra klart en massa projekt. 
 
Har du något mål för veckan?
 
 

Nyttiga chokladbollar av dadlar

~
Ja, ni läste rätt. Chokladbollar på dadlar. Egentligen är jag inte sådär väldigt förtjust i chokladbollar, men dadlar gillar jag. Och dem här små smakar precis som helt vanliga chokladbollar när man biter i dem, och sedan kommer smaken av dadlar. Goda till kaffet!



Dessa godingar är både glutenfria och nötfria. Receptet hittade jag på Ida Wargs blogg. Men jag tänker dela med mig av det här ändå då det är så löjligt enkelt. Mixa 5 dl glutenfria havregryn, 1,5 dl kokosolja, 20 (urkärnade) dadlar, 3 msk kakao, lite salt och 4 msk kaffe i en matbredare. Jag hade även i lite lönnsirap i stället för agavesirap. Rulla sedan bollar av smeten och täck dem i riven kokos. Klart! Nästa gång vill jag testa att göra kladdkaka på dadlar. Låter spännande!

 

Min hudvårdsrutin

~
Runt jul någon gång när det var lov och jag var ganska dålig på att tvätta mitt ansikte på kvällen bestämde jag mig för att satsa på hudvård. Jag kände att en ansiktstvätt från ICA inte dög. Nog för att det kan göra det, och oftast är enkelt och avskalat bra. Men med tanke på hur ofta och hur mycket jag sminkar mig behöver jag en utarbetad hudvårdsrutin.
 
Så jag började med lite research för att hitta produkter för min hy, sedan bet jag ihop och köpte en massa saker jag behövde och blev rekommenderad. Sedan har jag sakta byggt upp med fler produkter. Och jag förstår ju att en bra hudvårdsrutin tar tid att jobba fram, men nu har jag i alla fall börjat.



Som ansiktstvätt behövde jag något skonsamt men som rengör på djupet. Det blev en milk cleanser som är betydligt mer skonsam är någon som löddrar. Den här är från märket Naobay och jag tycker om den. Har ju inte sådär jättemycket att jämföra med, men jag upskattar att den lämnar huden ren men inte torr. 179:-/Cocopanda.se.
 


Jag har aldrig förstått mig på toners, har tyckt att det känns överflödigt. Men tydligen ska den dra ihop porerna och åtefukta. Och tydligen behöver jag en. Kathleen Lights rekommenderade den här från Kiehl's. Den här för torr och känslig hy. Jag kan väl inte säga att jag märker en sådär superstor skillnad, men jag antar att den gör något bra. 175:-/Kiehls.se.



Sedan har vi lite produkter för återfuktning. En ögonkräm, igen från Kiehls, igen rekommenderad av Kathleen. Jag gillar verkligen där här! Förut tyckte jag också att ögonkräm kändes överflödig. Men jag märker faktiskt en skillnad i hur mindre mörk jag blir under ögonen när jag använder den. 270:-/Kiehls.se. 

En omtalad produkt är Kiehls Midnight Recovery Concentrate. Det känns som att alla på youtube har pratat om den här. Den här använder jag som serum på kvällen. Den är sååå bra! Jag märker en enorm skillnad när jag vaknar på morgonen. Hyn känns återfuktad och mindre irriterad. Det har snabbt blivit en holy grail-produkt för mig. 370:-/Kiehls.se.

Och så fuktkrämen, den här använder jag både dag- och nattid. Kommer från märket Nuxe och jag tycker att den är helt okej. Gillar den i vitamin e-serien från The Body Shop bättre än den här, men jag använder ändå upp den. 269:-/Cocopanda.se.
 


För spot treatment, när en irriterande finne dyker upp använder jag ren tea tree oil. Den här är från The Body Shop. Man behöver pyttelite på en bomullspinne som man sedan duttar på finnen. När morgonen kommer är den inte borta, men betydligt mindre irriterad. Kan också användas för att få bort whiteheads. 75:-/The Body Shop.

Någon form av exfoliering är ett måste i min hudvårdsrutin. Eftersom jag har torr hy är det mycket dödda husrester och sminkrester som måste bort. Jag är egentligen inte så petig med vilken jag använder, men jag gillar ganska stora korn. Använder 3-4 gånger i veckan. Den här är igen från märket Nuxe. 209:-/Cocopanda.se.
 
 
Här är det två maskerna jag använder regelbundet. Den första är från Quick Fix Facials som finns att köpa på matvarubutiker. Det är en charcoal-mask och luktar illa, som hundmat typ. Men den gör sitt jobb och lämnar hyn alldeles mjuuuuk. 79:-/Lyko.se.
 
Och sedan min favvomask som verkligen drar ut all skit ur porerna. En mask från märket Ren. Kan bli lite torr av den här masken, men med lite återfuktning efter är det lugnt. Använder vanligtvis en gång i veckan. 299:-/Apotea.se.
 
Så, det var min hudvårdsrutin. Jag ska fortsätta att testa och expremintera tills jag hittar något som känns riktigt bra. Om ni har tips på hudvårdsprodukter - serum, krämer, masker eller vad som helst som passar torr hy får ni gärna lämna en kommentar! 
 
 

DIY Faux Leather Notebook Cover

~
Hallå där! Idag är jag här med ett litet gör-det-själv-projekt. Dock ingenting jag kan ta cred för, hittade den här videon på simply_kenna's kanal där hon gör ett omslag av fejkläder till en anteckningsbok. Det klippet kan du kolla in för att få alla steg om du vill göra en egen. I det här inlägget tänkte jag bara gå igenom hur jag gjorde och berätta om mina misstag så att du slipper göra dem. 
 


Så första steget är att köpa allt material. Jag köpte en halvmeter fejkläder för 99kr hos min lokala tygaffär. Men du använder väldigt lite tyg, så du behöver absolut inte en halvmeter. Ett annat tips är ju att återanvända gamla klädesplagg eller att hitta tyget på second hand. Själva anteckningsboken är egentligen en skissbok med blanka sidor. Sedan köpte jag en bit svart resårband för att hålla ihop omslaget, finare hade det varit med en bit snöre med lite stretch i, men något sådant hittade jag inte.

 
Sedan är det bara att följa alla steg. Ta till någon extra cm på alla sidor, det var här jag gjorde mitt första misstag som innebär att jag fick börja om. Man måste se till att ha nog med tyg som sticker utanför bokkanten åt det horisontella hållet, annars får man inte plats med hålen för bindningen. Misstag nummer två var att köpa alldeles för lite resårband. När jag väl hade gjort bindningen hade jag inte så mycket kvar till det som ska hålla ihop omslaget. Det var verkligen på håret och hade inte skadat med någon cm extra. 
 
Annars var det ju inte så svårt faktiskt. De säger ju att man lär sig av sina misstag. Av det här lärde jag mig nog att alltid ta till lite extra, det är lättare att klippa bort sedan. 
 
 
 

Video: No Mirror Makeup Challenge

~
 

Senaste inköp i bokväg

~
Det blev lite böcker på bokrean ändå, och jag som inte tyckte att jag hittade så mycket i år. 5 böcker blev det ju, ganska bra. Jag vet inte om jag har skrivit det förut men tillsammans med te är böcker någonting jag kan spendera typ hur mycket pengar som helst på utan att få dåligt samvete. 



The Martian köpte jag, mest för att jag vill läsa den för att sedan se filmen. Sedan blev det Marcelo i den verkliga världen, Belzhar, Me Before You och Boktjuven. Riktigt, riktigt, riktigt taggad på boktjuven, älskar filmen och är väldigt instresserad av allt som rör andra världskriget.



Det känns som att alla på Goodreads har läst den här boken, och alla älskar den. Det kommer ju en film på den här så småningom dessutom, så då vill jag ju ha läst boken. Ska tydligen innehålla mycket kärlek, och jag förstår ju på grund av statusuppdateringarna av dem som har läst den här boken vad som händer i slutet..
 


Sedan hittade jag den här också, köpte den mest för omslaget tihih. Men jag tyckte att handlingen verkade bra. Lite John Green-vibbar, men förhoppningsvis är den bättre än John Greens böcker. Naturligtvis kommer recensioner på Goodreads när jag läst böckerna, så lägg till mig som vän där för att inte missa det!
 
Hittade du några böcker på bokrean?
 
 
 

Godaste baren någonsin..?

~
Jag tror helt ärligt att jag har testat varenda bar som finns att köpa. Nä nu tog jag kanske i, men jag älskar att testa nya sådana och häromveckan hittade jag denna. Flapjack. Om jag ska vara ärlig så köpte jag den mest för förpackningen, min inre grafisk designer blev väldigt nöjd när jag såg den här på hyllan.



Den finns i tre smaker, det var i alla fall dem jag hittade. Caramel fudge, Chocolate och Summer Berry. Den sistnämnda är min favorit, sjukt god! De är väl inte de nyttigaste av barer, men de är mättande och perfekt att ha med i väskan. Dessutom är de vegetariska och glutenfria, woop! Vet du om några goda barer? - Lämna en kommentar, jag vill testa! 
 
 



» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.