Muffins med Äpple och Kanel
~
Här är ett smaskigt recpet på muffins med äppel- och kanelfyllning.
ca 12 stycken. UGN: 225 grader C
SMET:
3 ½ dl vetemjöl
3 ½ dl vetemjöl
1 msk strösocker
1 krm salt
60 gram smör
½ paket jäst
1 dl mjölk
FYLLNING:
20 st sötmandlar
1 ½ dl strösocker
3/4 dl äppelmos
½ tsk kanel
1. Mät upp mjöl, socker och salt och lägg i en bunke. 2. Tillsätt smöret i tunna skivor och finfördela med en gaffel. 3. Dela jästen i mindre bitar och rör ut den i mjölken. 4. Rör ner jäst och mjölk i mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
5. Lägg degen på en mjölad arbetsyta och forma den till en rulle, ungefär 25 cm lång. 6. Skär i 2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt i pappersformar. 7. Mal sötmandlarna. Blanda med äppelmos, socker och kanel. Tryck ner fyllningen med en tesked i muffinsen. 8. Jäs övertäckta i 1 - 1 ½ timme.
9. Pensla muffinsen med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 8 - 10 minuter. 10. Låt muffinsen svalna under handduk. Pudra florsocker över dem vid servering.
TIPS: Om du inte har äppelmos, gör ditt eget! Skala, skiva och koka upp ett äpple. Mosa med potatispress. Blanda med ½ dl socker. Låt svalna.
TIPS#2: Du kan använda 25 g mandelmassa i stället för sötmandlar om du vill. Se bara till att ta bort sockret från fyllningen i så fall.
LYCKA TILL! ♥
Kommentarer
Trackback
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ
mer om mig.