Mazarinkaka med Hallon
~
Ännu ett otroligt gott recept. En saftig mazarinkaka med supergod hallonglasyr.


Ca 16 bitar, UGN: 150 grader C.
INGREDIENSER:
SMET:
- 175 g smör
- 75 g mandelmassa
- 1 ägg
- 1 ½ dl mjölk
- 2 ½ dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- ½ tsk bakpulver
HALLONGLASYR:
- 1 dl florsocker
- ½ dl hallonsylt

1. Smöra och bröa formen som är ca 24 cm i bredd. 2. Smält smöret och riv mandelmassan. 3. Vispa ägg och mjölk i en skål. Tillsätt socker, mandelmassa, mjöl, vaniljsocker och bakpulver med du rör om.

4. Rör ner det smälta smöret. 5. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. 8. Låt kakan svalna. 9. Blanda florsocker och hallonsylt. Bred glasyren över kakan.

KLART! ♥
Passar perfekt som efterrätt. Söt, men inte gör mäktig.
Kommentarer
Trackback