Mazarinkaka med Hallon
~
Ännu ett otroligt gott recept. En saftig mazarinkaka med supergod hallonglasyr.
Ca 16 bitar, UGN: 150 grader C.
INGREDIENSER:
SMET:
- 175 g smör
- 75 g mandelmassa
- 1 ägg
- 1 ½ dl mjölk
- 2 ½ dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- ½ tsk bakpulver
HALLONGLASYR:
- 1 dl florsocker
- ½ dl hallonsylt
1. Smöra och bröa formen som är ca 24 cm i bredd. 2. Smält smöret och riv mandelmassan. 3. Vispa ägg och mjölk i en skål. Tillsätt socker, mandelmassa, mjöl, vaniljsocker och bakpulver med du rör om.
4. Rör ner det smälta smöret. 5. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. 8. Låt kakan svalna. 9. Blanda florsocker och hallonsylt. Bred glasyren över kakan.
KLART! ♥
Passar perfekt som efterrätt. Söt, men inte gör mäktig.
Kommentarer
Trackback
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ
mer om mig.